• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

07 10 2018 -DiRty Dozen pt2- Vernon Pinkley / D. Sutherland

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
39 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: 07 10 2018 -DiRty Dozen pt2- Vernon Pinkley / D. Sutherl

by Perzan » October 7th, 2018, 4:47 pm

Dzieki za gry, nastepne tacos sobie daruje.
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by Wojciech » October 7th, 2018, 5:16 pm

Dzięki równiez za grę, fajnie było przez dwie pierwsze gry super farcić z krytykami przy letko 60-70% strzałów, zemściło się w ostatniej, gdzie jak zwykle zapomniałem, że Djanbazan ma MSV2 a Le Muet ODD :)
Myśle, że gdyby nie to obcinanie strefy wystawy to był by całkiem fajny system.
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by Narrander » October 7th, 2018, 6:17 pm

Dziękuję za turniej, Tacos smakowało no i fajnie pokazać, kto tu jest prawdziwym Pinkleyem :P
(Obym tylko nie skończył jak on...)

Co do przemyśleń to o dziwo poza całą losowością i dziwnością uważam to za całkiem spoko system. OGROMNIE plusuje w moim mniemaniu fakt, że dzięki rotacji celów i ich mnogości gra nie zamienia się w znienawidzoną przeze mnie wojnę pozycyjną wokół markerów jak w ITSach.

A poniżej...

Kontakt czekał w umówionym miejscu, w umówionym czasie. Zaśmierdły brodacz siedział z butelką burbonu oparty o betonowy mur. Tuż koło niego stał definitywnie przepakowany wózek pełen dobra. Apteczki, paczki amunicji lepszego sortu i plecaki wypchane puszkami i butelkami z wiadomą treścią. Wszystko to, do czego dostęp w sercu zony był utrudniony.
Tak to wyglądało, tak było. Koledzy na czujce milczeli, więc zagrożeń brak. Gaigerniak też milkł, nawet muterek nie było co wyjmować. Poprawiłem więc beret i ruszyłem. Wiecie, ja to nawet lubię te uzupełnienia zapasów. Oczywiście te przez kontakt, na skraju strefy. Nie po#ebało mnie jeszcze, aby z uśmiechem na ustach szukać paczek helikopterowych zrzucanych na zadupia. Przy kontaktach to człowiek jakoś tak odpoczywa. Patrzy tylko, czy w kuka z nim nie lecą i czy za górką nie czeka spec-oddział. Anomalii brak i mutantów mniej, fajno. A z mrówkiem to i nawet pogadać się da czasem. No i tak było też wtedy. Wiecie, podchodzę do ziutka tego, hasło mu daje, przyklękam. Patrzę za siebie, Sharp kryje. Patrzę na kolesia i czekam, aż oprzytomnieje. Daje mu należność i niby już wszystko okej, a ten nagle łapie mnie za rękę i śmierdzi w twarz. Zaczyna potem coś gadać o wojskowych skrytkach niedaleko i standardowo - może zdradzić za sumę. Ja tam takich gier nie lubię, ale myślę, dam znać chłopakom, niech osądzą. Myślę sobie, że nihja, nie ma co się babrać w szambie i zaraz fajrant. A Ci mi odpisują, że na to idziemy. K@rwa.
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by KędzioR_vo » October 7th, 2018, 6:32 pm

TACOS zeżarte.

Jak widać, niektórzy dostali niestrawności, ale innym smakowało - i ja jestem w tej drugiej grupie, choć trzeba przyprawiać inaczej. Wg mnie dać przymus wystawiania 4 celów w 8calach od linii środkowej stołu i będzie gites.
Aktualna opcja, w której przegrywasz inicjatywę i dodatkowo wróg blokuje Ci najlepsze miejsce na rozstawienie jakimś HVT czy inną konsolą to głupota (a dziś 3 razy przegrałem zaczynanie :P)...

Dobra, tak czy inaczej - wyniki:

1. Narrander Ariadna 10MP (meczowe) 21OP (objective)
2. KędzioR_vo Haqqislam 9MP 22OP
3. Kashper MO 7MP 18OP
4. HanSolo TAK 7MP 17OP
5. Ghost Neo (?) 7MP 15OP
6. Wojciech Nomads 6MP 13OP
7. Suchy MAF 5MP 15OP
8. Wicher Ariadna 4MP 12OP
9. Strangejour JSA 4MP 9OP
10. Perzan Haqqislam 4MP 8OP
11. EdelUr CA 3MP 13OP

Gratki dla Narrandera pociśnięcia dzisiejszych TACOS i dodatkowo napisania niezłego tekstu wyżej ;)
Gratki też dla Kacpra, który mnie pokonał w pierwszej grze i pokazał mi, że muszę lepiej rzucać Tarikiem :P
Fajnie też, że TAK wychodzi HanSowi na TAK - i oby było jeszcze lepiej :)

Dzięki też wszystkim za przybycie, w szczególności moim przeciwnikom - wspomnianemu Kacprowi oraz EdelUrowi i Wojciechowi. Po bardzo zmiennej pierwszej batalii zakończonej porażką mój Haqq się spiął i kolejne dwie bitwy wygrał dużymi wygranymi (a poza tym tylko Narrander miał dużą wygraną - może przegięliśmy z konieczną różnicą punktów).
Testowałem dziś LeMueta i mimo, że grałem przeciwko kilku jednostkom z MsV2 i nawet MsV3, to spisywał się dobrze, poza jakimiś krytami na twarz ;)

No i tyle.

TUTAJ fotki.
A aktualny ranking Ligi jest oczywiście w temacie 12 Sezonu.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Wicher » October 7th, 2018, 6:50 pm

Dzięki za turniej, ja też jestem na nie dla meksykańskiej kuchni w przyszłości. Z innych rzeczy - za baya był tylko jeden duży punkt? W moim przypadku różnicy nie robi bo i tak obessałem, ale głupio tak pauzować i jeszcze w dodatku ostro dostać po punktach za to.

I dodatkowe pytanie z zasad - nieprzytomna dronka ze spalonym odd zostaje naprawiona przez inżyniera, odd też wraca?
Wicher

Has liked: 4 times
Been liked: 0 time

by Hansolo » October 8th, 2018, 7:15 am

A fajnie było, ja tam kuchnię meksykańską lubię :P

To wystawianie celów pod strefą przeciwnika czasem mnie ugryzło w tyłek, więc nie jest to jakaś super ekstra strategia (grając z Suchym wystawiłem Intelligence Opretive pod jego strefą i na dzień dobry wylosowałem dwa razy Deal with the Devil).

Jak dla mnie można w to nadal grać, ale wprowadźmy trzy zmiany:
- duża wygrana od 3 punktów, nie od 5 (to jednak o wiele za duża różnica)
- cele można wystawić 8 cali od linii środkowej (niech Wam będzie :P )
- usuwamy kartę wartą 3 punkty (za dużo punktów do zdobycia jedną kartą, zwłaszcza jak wszystkie cele będą w środku stołu)
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

by Wojciech » October 8th, 2018, 10:59 am

Hansolo wrote:Jak dla mnie można w to nadal grać, ale wprowadźmy trzy zmiany:
- duża wygrana od 3 punktów, nie od 5 (to jednak o wiele za duża różnica)
- cele można wystawić 8 cali od linii środkowej (niech Wam będzie :P )
- usuwamy kartę wartą 3 punkty (za dużo punktów do zdobycia jedną kartą, zwłaszcza jak wszystkie cele będą w środku stołu)

Popieram
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by kashper » October 8th, 2018, 11:25 am

Ja miałem dość negatywne wrażenie (zbyt często misje wymagały by przeciwnik coś miał w liście i jakoś nigdy nie mieli :P) ale i tak system podoba mi się bardziej niż ITS. Niemniej uważam że Yams/Boarding Action > Nasze własne/20x20 > Tacos > ITS.
kashper

Has liked: 0 time
Been liked: 47 times

by KędzioR_vo » October 8th, 2018, 7:39 pm

Wicher wrote:Dzięki za turniej, ja też jestem na nie dla meksykańskiej kuchni w przyszłości. Z innych rzeczy - za baya był tylko jeden duży punkt? W moim przypadku różnicy nie robi bo i tak obessałem, ale głupio tak pauzować i jeszcze w dodatku ostro dostać po punktach za to.

Za pauzę była tradycyjna średnia punktów, co w wypadku meczowych dawało 2 - tyle, co remis.
Spokojnie można było mieć pauzę i po dwóch dobrych bitwach jeszcze wbić się na podium (a nawet wygrać turniej ;) ).

Wicher wrote:I dodatkowe pytanie z zasad - nieprzytomna dronka ze spalonym odd zostaje naprawiona przez inżyniera, odd też wraca?

Tego nie jestem pewny. By naprawić dronkę trzeba zdać test Inżynierem, by naprawić Burnt też. Czy jeden to załatwia?
Chyba trzeba zrobić dwa rzuty, bo w opisie zasady - Wiki - jest zapisane w pierwszym punkcie, że inżynier naprawia, a w drugim, że alternatywnie można reperować stany w stylu Burnt itp.
No i nie zdanie testu naprawy Burnt nic nie robi, a nie zdanie naprawy STR zdejmuje kolejny. Więc raczej osobne rzuty.

A sam twórca TACOS odpowiedział na mój komentarz i ma pewne argumenty za rozstawianiem anten itp blisko wroga, zresztą takie, o jakich sami gadaliśmy. Ale i tak dla mnie to średnia opcja.

W kwestii zmiany rozkładu punktów meczowych, to się zobaczy na przyszłość, może istotnie 5 różnicy to było za dużo.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

Previous

Post a reply
39 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]