1/6. Our Infinite Struggle - klik dla muzyki

(…) Pierwsze misje to był szok.
Ani razu nie walczyliśmy przeciw kosmitom, w każdym ze starć naprzeciw stawali ludzie. I co szokujące, okazywało się, że chcą tych samych danych, co my.
Tych tajnych danych, o których nikt przecież nie wiedział.
Najpierw nie kazałem naszym otwierać ognia, ale tamci zaczęli strzelać bez ostrzeżenia.
Trzeba było walczyć. To, co miało być misjami zwiadowczymi i zdobywaniem danych przerodziło się w otwarte starcia na ulicach miasta... Straty rosły.
I w końcu musieliśmy uciekać, bo nie było tam już postronnych osób. Tylko przeciwnicy.
A nie mogliśmy dać się złapać władzom.
Zebraliśmy dane, część dowieźliśmy do nas.
Spotkałem się z nimi na parkingu, w nocy, przekazałem to, co zdobyliśmy. Nie widziałem reakcji, zresztą jej brak mógł być najważniejszą z opinii.
Powiedzieli mi, że kolejne misje już czekają. Że muszę zebrać następne oddziały.
Jeszcze nie wiem, kiedy wylatujemy, ani gdzie, ale mamy być gotowi. Cele poznamy na miejscu.
Ta walka się nie skończy w ciągu miesiąca czy dwóch.
Ona się może nigdy nie skończyć.
I tym razem musimy być lepiej przygotowani na przeciwności. Mamy prowadzić agresywne rozpoznanie, w końcu walczymy o przyszłość nie tylko frakcji czy narodu – walczymy o przyszłość całej rasy.
(…)
All the elements in life’s complexity
Make our struggle infinite
(...)
A w razie porażki, tej przyszłości może po prostu nie być...
Termin: niedziela, 19 marca 2017r.
Miejsce: sklep Shockland, ul. Słowackiego 37, Gdańsk - Wrzeszcz
Czas: start gier ok. 11:20, zapisy, ustawianie terenów itp od 10:50 – należy być na miejscu najpóźniej o 11:05. W razie nieparzystej liczby graczy osoba najbardziej spóźniona pauzuje, w razie parzystej liczby graczy osoby spóźnione grają ze sobą i nie mają przedłużonego czasu
Wejściówka 10zł na rzecz Ligi Pomorskiej.
Rozegramy 3 bitwy trwające po 90minut lub 3/4 tury (zależnie od misji). W razie wybicia przeciwnika do nogi gra się kończy.
Armie na 200pkt, 4 SWC. Można mieć 2 rozpiski.
Gramy wg zasad 20x20 3 edycja - http://www.data-sphere.net/20x20-3-0-infinity-mission-system/
Przed każdą z bitew będę losował misję główną (taką samą dla wszystkich) z kategorii A i B (Misje 1-14) oraz misję poboczną też z kategorii A i B (Misje 1-14).
Układ w tabeli turniejowej będzie ustawiany wg:
1. Ilości zdobytych Objective Points za cele misji
2. Bilansu Objective Points za cele misji
3. Zdobytych Victory Points za przeżywanie swoimi jednostkami
4. Ilości Objective Points zdobytych przez przeciwników
Ewentualnie w razie remisu dwóch graczy grających ze sobą na pierwszym miejscu stawiamy wynik bezpośredniej bitwy.
Na koniec turnieju dodawane będą punkty za przygotowanie do rozgrywek, czyli w tym wypadku +1OP za wymalowanie 30% armii. I najpierw wtedy patrzymy na sumę tych wszystkich OP. Później na OP tylko z bitew itp.
W pierwszej bitwie gramy wg aktualnej tabeli Ligowej - miejsce 1 z 2, 3 z 4 itd.
Ewentualne osoby nie wpisane jeszcze do rankingu będą traktowane jak miejsca poniżej tabeli lub dolosowywane, zależnie od ewentualnych pauz itp.
W kolejnych gramy według tabelki wyników (tzw. system szwajcarski - 1 z 2, 3 z 4, 5 z 6 itd). W razie nieparzystej liczby graczy osoba pauzująca (najbardziej spóźniona na turniej lub wylosowana w pierwszej grze, w ) będzie dostawała uśrednioną ilość OP i VP zdobytych w bitwach.
Potwierdzajcie chęć przybycia, byśmy łatwiej ogarnęli kwestię ilości terenów, stołów itp.
Lista wstępnie chętnych:
1. Kacper
2. Ranger
3. Banan
4. HanSolo
5. Narrander
6. Jezus
7. Ghost
8. EdelUr
9. Kreol
10. Ruczyn
11. Strangejour