• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandNowości i dyskusja o systemie
  • Search
  • Print view

Nowości lipiec 2015

News and Rumours/General Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
189 posts • Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Re: Nowości lipiec 2015

by Raeone » July 7th, 2015, 10:32 am

Grasiu wrote:WG ma bardzo przyzwoitą cenę 245zl zestaw jak najbardziej się opłaca!

Nie ma zniżek klienckich przy zamawianiu Armypacka. Ja dziękuję, wolałbym osobiście wspierać mgłę za 249, lub lokalne sklepy.
Polecam za to wnikliwą lekturę ceny przedpromocyjnej tj 360 pln. Ładniutkie marże ma na nas Sosna ;)
Last edited by Raeone on July 7th, 2015, 11:20 am, edited 1 time in total.
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Has liked: 2 times
Been liked: 71 times

by Grasiu » July 7th, 2015, 11:08 am

Rozwin...

Wiesz jest jeden problem, z racji tego ze nie bierzemy od polskiego dystrybutora, a mgla sprowadza z zagranicy (slyszalem że z dark sphere - niepotwierdzenie) Polska wypada w oczach CB jako nie tak duży rynek zbytu jak to jest w rzeczywistości.
Nie doczekamy się zatem prędko ani polskiego wydania, ani szybkich terminów dla Polski, a może nawet jednostek z zakonu Dobrzyckiego. Takie przemyśle.
Nie rozumiem do konca tych przepychanek z polskim dystrybutorem, i do końca chyba nie chcę bo to skutecznie odpycha od hobby.
Taki randomowy kolo
Grasiu

Has liked: 23 times
Been liked: 15 times

by Raeone » July 7th, 2015, 11:26 am

Nie zamierzam rozwijać tematu o WG, to moje osobiste przemyślenia i odczucia. Cieszy mnie natomiast walka cenowa w kraju, to zawsze skutkuje lepszymi warunkami dla nas konsumentów.
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Been liked: 71 times

by People_Hate_Me » July 7th, 2015, 11:41 am

ja tam zamówiłem od mgły :) zresztą wszystko biorę od nich to czemu by nie zrobić tego znowu :)
People_Hate_Me

Has liked: 0 time
Been liked: 12 times

by zia » July 7th, 2015, 11:44 am

Mgla sprowadza od CB. WG jest polskim dystrybutorem, ale nie jedynym.

Co do usapacka widzac ilu znajomych deklaruje preorder wyczuwam poslizgi znacznie wieksze niz przy O:I przez ktorego do teraz CB jest miesiac do tylu terminami. Oby jakosc tylko nie spadla.
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Been liked: 31 times

by Gurney » July 7th, 2015, 12:18 pm

c'mon nie męczmy tematu mgły i wg ;)
Gurney

Has liked: 13 times
Been liked: 13 times

by Archelaos » July 7th, 2015, 12:38 pm

Raeone wrote:
Grasiu wrote:WG ma bardzo przyzwoitą cenę 245zl zestaw jak najbardziej się opłaca!

Nie ma zniżek klienckich przy zamawianiu Armypacka. Ja dziękuję, wolałbym osobiście wspierać mgłę za 249, lub lokalne sklepy.
Polecam za to wnikliwą lekturę ceny przedpromocyjnej tj 360 pln. Ładniutkie marże ma na nas Sosna ;)

Nie tyle Sosna co CB, bo 360zł to i tak mniej niż 90 euro z oficjalnego sklepu (przy dzisiejszym kursie).

Ale tak, konkurencja jest zawsze dobra dla klienta. Szkoda że dziś w wielu dziedzinach już jej tak naprawdę nie ma...
Archelaos

Been liked: 3 times

by Alkasyn » July 7th, 2015, 1:46 pm

Grasiu wrote:Rozwin...

Wiesz jest jeden problem, z racji tego ze nie bierzemy od polskiego dystrybutora, a mgla sprowadza z zagranicy (slyszalem że z dark sphere - niepotwierdzenie) Polska wypada w oczach CB jako nie tak duży rynek zbytu jak to jest w rzeczywistości.
Nie doczekamy się zatem prędko ani polskiego wydania, ani szybkich terminów dla Polski, a może nawet jednostek z zakonu Dobrzyckiego. Takie przemyśle.
Nie rozumiem do konca tych przepychanek z polskim dystrybutorem, i do końca chyba nie chcę bo to skutecznie odpycha od hobby.

CB zdaje sobie sprawę, z tego, jak dużym rynkiem jest Polska. Słyszałem to osobiście od kilku osób w Cangas.

Polskiego wydania sie nie doczekamy, bo się nie opłąca dla dystrybutora na miejscu - Corvus chetnie wydrukuje książki po polsku, ale ktoś musi je wpierw od nich kupić na sprzedaż w Polsce. Czyt. Wargamer musiałby zapłacić za, powiedzmy, tysiąc książek z góry.

Zakonu braci dobrzyńskich nie będzie, bo Corvus jest mało usatysfacjonowany Krzyżakami i ich odbiorem w PL- dziwili się, dlaczego tak słabo zostali Krzyżacy przyjęci w Polsce. Tłumaczyłem im, że to nie do końca "polskie chłopaki" chociaż związani z historią Polski.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Qbel » July 7th, 2015, 1:57 pm

Statystyki US Ariadna
https://www.youtube.com/watch?v=Jd_LRsDugEc

Jedna ciekawostka. SMG ma mieć AP/Shock z tego co zrozumiałem.
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequilla. -- Mitch Ratcliffe
Qbel

Been liked: 5 times

by postapokaliptyk » July 7th, 2015, 2:43 pm

Alkasyn wrote:dziwili się, dlaczego tak słabo zostali Krzyżacy przyjęci w Polsce. Tłumaczyłem im, że to nie do końca "polskie chłopaki" chociaż związani z historią Polski.

poważnie? to są głupsi niż ustawa przewiduje, szkoda jeszcze, że nie wydadzą jednostek w czarnych skórzanych płaszczach z czerwonymi opaskami na ramieniu, nawiązujących do historii Polski
postapokaliptyk

Has liked: 228 times
Been liked: 48 times

by Archelaos » July 7th, 2015, 2:54 pm

Alkasyn wrote:Zakonu braci dobrzyńskich nie będzie, bo Corvus jest mało usatysfacjonowany Krzyżakami i ich odbiorem w PL- dziwili się, dlaczego tak słabo zostali Krzyżacy przyjęci w Polsce. Tłumaczyłem im, że to nie do końca "polskie chłopaki" chociaż związani z historią Polski.

:facepalm: Możesz im powiedzieć, że mamy takie podejście do Krzyżaków jak oni do wojsk Napoleona... Albo Saracenów. :D

Niemcy dla Polaków... a Polska jednostka (Ułan) dla Niemców. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Archelaos

Been liked: 3 times

by Pietia » July 7th, 2015, 3:03 pm

Niom, dlatego wolę by fluffu do Infinity było możliwie najmniej ;)

Im szczegółowiej świat będzie opisany, tym więcej w nim głupot. Dziękuję, wystarczą mi podstawowe informacje, resztę dopowiem sobie sam.

Z resztą, to nie dotyczy wyłącznie Infinity, ale większości uniwersów w różnorakich grach ;)
Image
We're not fighting to be heard
We just wanna watch you burn
Pietia

Has liked: 20 times
Been liked: 80 times

by costi » July 7th, 2015, 3:13 pm

Qbel wrote:Statystyki US Ariadna
https://www.youtube.com/watch?v=Jd_LRsDugEc

Jedna ciekawostka. SMG ma mieć AP/Shock z tego co zrozumiałem.

Bostria...
costi

Been liked: 60 times

by Gurney » July 7th, 2015, 3:41 pm

No... USAriadna słaba nie jest... harris bardzo dobra rzecz, masa różnych broni - będzie moc.
Gurney

by Pietia » July 7th, 2015, 4:14 pm

Mini Link w gorszej infiltracji z ciężkimi miotaczami ognia? Będzie co raz weselej w tej grze.

Heh, motocykle są odrobinę wolniejsze od Kumów czy Aragociarzy.
Image
We're not fighting to be heard
We just wanna watch you burn
Pietia

Has liked: 20 times
Been liked: 80 times

by Gurney » July 7th, 2015, 5:02 pm

zwykle na drugiej połowie ruchu i tak strzelasz, a tutaj sobie radzą bardzo dobrze :D
Gurney

by bajdur » July 7th, 2015, 6:12 pm

patrząc po kosztach jednostek USAriadna wydaje się OP. Dobre jest to, że ogólna będzie mieć do wyboru kilka nowych jednostek. Grając kilka lat wszystko wydaje się już oklepane. Martwi mnie za to kierunek jakim podąża CB. Przy obecnej polityce chcąc wygrać dwie grupy są obowiązkowe, a wszystkie nowe profile wydają się turbo przydatne. Nic tylko kupuj, kupuj kupuj...

Czy tylko mi się wydaję że Caledonia i Merovinia przestanie być grywalna?

Z ciekawostek Carlos podaje że będą różne rodzaje linków. Ciekawe czym nas zaskoczą.
bajdur

Has liked: 42 times
Been liked: 11 times

by Hansolo » July 7th, 2015, 6:16 pm

Ja bym się nie bał. Owszem, profile fajne, ale te najlepsze kosztują SWC. Weźmiesz sobie Haris Maruderów z HRL, 3 Mavericków FO oraz 2 Gruntów z Infiltracją i już 5 SWC zjedzone (a ciężka broń tylko jedna).
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

by costi » July 7th, 2015, 6:33 pm

Po co ci ciężka broń jak masz 3 duety psów. ;)
costi

Been liked: 60 times

by Errhile » July 7th, 2015, 6:49 pm

Ilekroć wychodzi nowa armia, słyszę jak ktoś mówi, że jest OP.

I jak dotąd okazywało się, że o ile owszem, są tam ciekawe jednostki, interesujące kombinacje umiejętności i te pe, o tyle nadal można to naklepać, tylko trzeba orientować się w mocnych i słabych stronach.
Skoro CB nie spaprało równowagi do tej pory, dlaczego mam zakładać, że zrobi to akurat przy USAriadnie?

Poważnie, mam w pracy kolegę, który regularnie co miesiąc (czasem częściej) straszy nas jakimś kolejnym końcem świata.
Jak na razie nie rąbnął w nas meteoryt, nie uderzyła asteroida, nie wybuchł gaz, nie nastała epidemia ani wojna atomowa, nie trafiło żadne inne mgliście zapowiadane przez rozmaitej maści jasnowidzów, wróżów i proroków niesprecyzowane nieszczęście, a różne kalendarze Majów (takoż kwietniów i marców, chciało by się powiedzieć...) też się pokończyły w cholerę, i nie wynikło z tego absolutnie nic.

I tylko cholera mnie coraz bardziej bierze, jak słucham, jak Janek wieszczy kolejny kataklizm.
Chyba się, motyla noga, starzeję...
They say there will be Heaven and the Fount of Kausar,
That there, there will be pure wine and honey and sugar
Fill up the wine cup and place it in my hand
(For) ready cash is better than a thousand credits.

- Rubayyat of Omar Khayyam, but it is a shoddy translation :(
Errhile

Has liked: 1820 times
Been liked: 413 times

by bajdur » July 7th, 2015, 7:35 pm

ogólnie ja się ciesze bo gram Ariadną, tylko mój portfel będzie miał problem bo tyle nowych zabawek będzie do kupienia
bajdur

Has liked: 42 times
Been liked: 11 times

by pak0 » July 7th, 2015, 7:52 pm

Która wersja Van Zanta będzie dostępna w normalnej sprzedaży? Z karabinem czy zrewolwerem?
pak0

Has liked: 1 time
Been liked: 4 times

by Wicher » July 7th, 2015, 7:55 pm

Z rewolwerem, w tym roku bądź na początku przyszłego.
Wicher

Has liked: 4 times
Been liked: 0 time

by Grasiu » July 8th, 2015, 12:12 am

Alkasyn wrote:
Grasiu wrote:Rozwin...

CB zdaje sobie sprawę, z tego, jak dużym rynkiem jest Polska. Słyszałem to osobiście od kilku osób w Cangas.

Polskiego wydania sie nie doczekamy, bo się nie opłąca dla dystrybutora na miejscu - Corvus chetnie wydrukuje książki po polsku, ale ktoś musi je wpierw od nich kupić na sprzedaż w Polsce. Czyt. Wargamer musiałby zapłacić za, powiedzmy, tysiąc książek z góry.

Zakonu braci dobrzyńskich nie będzie, bo Corvus jest mało usatysfacjonowany Krzyżakami i ich odbiorem w PL- dziwili się, dlaczego tak słabo zostali Krzyżacy przyjęci w Polsce. Tłumaczyłem im, że to nie do końca "polskie chłopaki" chociaż związani z historią Polski.

Lajk za pełne wyjaśnie sprawy. No to mamy jeszcze Husarie, nawet Sid Mayer o njch nie zapomniał;-)
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Grasiu » July 8th, 2015, 12:24 am

Przepraszam za post pod postem, z przez telefon wątki edytuje się dużo gorzej

bajdur wrote:Czy tylko mi się wydaję że Caledonia i Merovinia przestanie być grywalna?

MRRF w N3 jest bardzo grywalna, Caledonje nje dlugo będę testował.
Mnie natomiast martwi straszny rozwój armi sektorowych do w stosunku do ogólnych. Nie wiem czy ktoś jeszcze gra ogólnymi i wygrywa nimi szczególnie Ariadną odkąd tyle straciła przez te zmniany w kamuflażu.

W ten weekend będziemy mieli we Wrocławiu ciekawy turniej, ograniczenie do jednej combat group.

A co do samej US ariadny, moje pierwsze odczucie to podobieństwo do Caledonii.
Za to ava 3 dla hardcase sporo namiesza na przedpolu i da szanse foxtrotom na wykonywanie zadan.
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Errhile » July 8th, 2015, 5:00 am

Przyznam, że ja w życiu bym nie wpadł, że Krzyżacy mieli być gestem w stronę polskich graczy...
They say there will be Heaven and the Fount of Kausar,
That there, there will be pure wine and honey and sugar
Fill up the wine cup and place it in my hand
(For) ready cash is better than a thousand credits.

- Rubayyat of Omar Khayyam, but it is a shoddy translation :(
Errhile

Has liked: 1820 times
Been liked: 413 times

by Darek_CTR » July 8th, 2015, 6:30 am

Grasiu wrote: Nie wiem czy ktoś jeszcze gra ogólnymi i wygrywa nimi szczególnie Ariadną odkąd tyle straciła przez te zmniany w kamuflażu.

Czasem jak czytam takie komentarze to się zastanawiam, czy gramy w tę samą grę...

Żeby nie robić za dużego offtopu dodam swoje trzy grosze o nowych modelach USAriadny. Najmniej mi się podoba to, czym większość się zachwyca, czyli wilk rewolwerowiec i motor z taniego filmu science fiction z lat 50. Bardzo fajne są grunty, spoko foxtrot. Tak samo Rodżer van Zant. Wszyscy niestety mają syndrom słoniowej nogi: Dużo za długie nogawki spodni i szerokie i dołu, przez co łydka jest szersza, niż udo.
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Grasiu » July 8th, 2015, 7:52 am

Darek_CTR wrote:
Grasiu wrote: Nie wiem czy ktoś jeszcze gra ogólnymi i wygrywa nimi szczególnie Ariadną odkąd tyle straciła przez te zmniany w kamuflażu.

Czasem jak czytam takie komentarze to się zastanawiam, czy gramy w tę samą grę...

Ale masz na myśli coś konkretnego? Mój wpis nie był komentarzem, a jedynie wyrażeniem wątpliwości. Nie widuję ostatnio rozpisek ogólnych na podium, tyle żeby zamknąć ten offtop.

Widzę że niektórzy mają obawy przez harris, że napakowana sektorówka, szerokie spektrum profili nowych żołnierzy. Niedługo będzie nowy Human Sphere, wiec pewnie Merykancy mają już pociągnietą strukturę w tym kierunku.
Nie mogę się doczekać kiedy wyjdą boxy z konkretnymi jednostkami.
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Cpt.T.Sanders » July 8th, 2015, 9:37 am

Grasiu wrote:
Nie wiem czy ktoś jeszcze gra ogólnymi i wygrywa nimi szczególnie Ariadną odkąd tyle straciła przez te zmniany w kamuflażu.

Wciąż grywam ogólną Ariadną, z rzadka sięgając do merovingii, i coś tam czasem uda się wygrać ;)
Last edited by Cpt.T.Sanders on July 8th, 2015, 10:39 am, edited 1 time in total.
Piotrek P.

Ariadna, Merovingia, Caledonia
Nomads, Corregidor
Cpt.T.Sanders

Been liked: 2 times

by Narrator » July 8th, 2015, 9:46 am

Zdaje się, że The UNKNOWN RANGER to oficjalna nazwa. Jeśli będzie w pozie kopniaka z półobrotu, to biorę, mimo, że nie gram Ariadną w ogóle.
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

PreviousNext

Post a reply
189 posts • Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Return to Nowości i dyskusja o systemie

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]