• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowane
  • Search
  • Print view

[3-city] Mistrzostwa Pomorza 2019 - 27-28.07.2019 #200P, #LI

Tournaments and Organized Play

Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw

Post a reply
113 posts • Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4

Re: [3-city] Mistrzostwa Pomorza 2019 - 27-28.07.2019 #200P,

by Pająk » July 28th, 2019, 8:19 pm

Rieek wrote:"bez intentu" : Czyli że lof ...i czy się widzimy sprawdzamy po czy możemy przed ruchem ? bo z jednym grałem tak z innym tak... trochę to mylące, że nie ma jednolitej zasady.

bez intentu, czyli oceniasz co i jak, LoF sprawdzasz przed ruchem tylko z pozycji swojego modelu, a później jak już go postawisz w finalnej pozycji i nie poprawiasz.
:pano: 3272 pkt. 101 modeli
:merc: 387 pkt. 17 modeli
:aleph: 55 pkt. 2 modele
Pająk

Has liked: 78 times
Been liked: 53 times

by KędzioR_vo » July 29th, 2019, 8:27 am

Jeszcze z kwestii poturniejowych - Biuro Rzeczy Zagubionych:
Bluza i podkładka do rzucania kostkami z MP w Płocku:
Image
Czekają sobie na właściciela w MicroArcie w Gdyni.

Oraz dwa duże wzorniki, sylwetka S2 na MDFie i Objective Marker 40mm.
Image
Leżą sobie u mnie.

Jeśli ktoś poznaje i tęskni, to proszę o kontakt.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Bananovitch » July 29th, 2019, 9:16 am

Bluza moja, ale do MASu nawet nie wiem jak dojechać, więc jakby ktoś był kochany i wziął na turniej (W razie mojej nieobecności prosiłbym o przekazanie Hansowi/Rangerowi w ostateczności Narranderowi, bo ich mam największe szanse złapać) to byłbym wdzięczny.
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by KędzioR_vo » July 29th, 2019, 12:46 pm

I by zakończyć pretensjonalną część podtrzymywania napięcia przed mistrzostwami...

ALL HAIL THE NEW KING IN THE NORTH!
Chwała Władcy!
Czempion Północy zasiadł na Tronie!

Image

...

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by b00g » July 29th, 2019, 9:45 pm

Witam,
jezus wywołuje mnie do tablicy to piszę:

moje listy:

I)
OwBgjAPgTCIQsgBQAQxMgtga2QGwgMwECkAbGCVGAKwjECEMZsxVYwDYsdoALK7xD8QAKjC8AXGChSwUghIUgpI5Wonq1qgIUhdIqKV369p+mFLFqATktUQUTiRuUQ165zBXrXmNY7m1N5B9l70BAAcZGBRVKQk5hw2HPZB9LwewBEp1hGO4ZbkdjRBAALlQA===

II) OwBgjAPgTCIQsgBQAQxMgtga2QG1xAMyECkAbGKVGAKwgkCEM5sJ1YYjzZr7nDYWPVAAWNiJBiQAKjAiAXGCiKwiwvPUhF0rbvl7dOgIUgT0qGRNnTNgTRI0AnPerhGhMuTCfqNewLEnMVd6BkIADi9I6jJSAQdwzhgaSIFgB0d0138RRxJgcKzHcKhGSgyqEEc8gAE6oA

Bitwa nr 1: Seba_stian i jego Invincible Army - Frontline

Kolega wygrywa rzut na zaczynanie i wystawia się pierwszy. Ma duży link z dwoma robotami, lojtka w camo i jakieś mimetyczne boty z latarkami. Ja schowałem Achillesa, dałem w agresywnym aro latarki i czekałem na spokojnie na pozycjach. W pierwszej rundzie tracę niestety Daikini hmg, więc ciężar walki musiał na siebie wziąć od pierwszej rundy Brat Pitt, który był bardzo dobrze wystawiony. Wykonałem kilka ruchów i wyszedłem na dobry zasięg vs Core mojego przeciwnika. W sumie w pierwszej rundzie zabiłem 4 modele. A Achilles był ustawiony w supresji. Dostałem dwa krytyki w Achillesa w tej rundzie. Sebastian ruszył swojego doktora-inżyniera żeby postawić link na nogi. Zreformował go i zaczynamy wymianę ognia. Na szczęście nie otrzymałem żadnego krytyka. Ja swoją rundę zaczynam przy pomocy proxy hackera i dobijam roboty, zmieniam pozycję Achillesa i mocno redukuję siły przeciwnika. 10-1 dla mnie.

Bitwa nr 2: Jurand i jego Military Orders - unmasking.

Przeciwnik miał pięcioosobowy core i Haris ze spitem. Zaczynałem i wystawiłem się pierwszy Achilles mocno na prawym skrzydle, reszta wystawiona równomiernie, żeby zasięgi hackowania się zgadzały. Jurand wystawia agresywne aro w postaci Cora wycelowanego w pozycję Achillesa. Ja z rezerwy wystawiam bota hmg, bufuję go i w pierwszej rundzie zabijam 4 modele, które były wystawione na agresywne aro. Kolejne rundy to wypełnienie misji. 10:0

Bitwa nr 3: Discord i jego Aleph - zrobić porządek.

Przegrywam zaczynanie. Wiem że czeka mnie srogie lanie w pierwszej rundzie dlatego mocno się chowam, w miarę możliwości rozpraszam siły i czekam na husarię alephowego wpierdolu. W pierwszej rundzie kości mi sprzyjały i straciłem hackera proxy, FO proxy i antenę. Zaskoczeniem dla mnie było, jak skutecznym strzelcem jest proxy w TOCamo, z którym nie mogłem się przestrzelać dakini hmg. Wiedziałem że jak nie zaryzykuję to przegram tę bitwę i zrobiłem all-in. Achilles wskoczył na pozycję do ostrzału swojego klona, narażając się na strzał od proxy snajpera. Warto jednak było. Straciłem ranę, a Discord nadzieję na wygraną. Jedna seria ze spita wystarczyła żeby zabić przeciwnikowi Achillesa. Reszta bitwy to ratowanie wyniku przez Discorda. 5:1 dla mnie.

Bitwa nr 4: Pająk i jego Neoterran Capitaline Army

Wygrałem zaczynanie. Przeciwnik wystawił core w agresywnym aro. Na to liczyłem i spuściłem daikini ze smyczy. Chłopak dostał srogie lanie, bo zanim zabił swój cel, snipera z cora, trzy razy go podnosiłem. Następnie Achilles ruszył drugą stroną stołu i ubił drugiego snajpera z tego samego linku. Przeciwnik odgryzł mi się tylko zabiciem Warcora. Druga runda to popis daikini i Achillesa. Pozabijali co mieli. Proxy FO uruchomił grzałkę i zaczynam odwrót do swojej strefy zostawiając tylko Achillesa na szpicy.
8:1 dla mnie.

Liczę punkty i wynika z nich jasno że na Looting & Sabotaging dostanę mojego sparing partnera Perzana.

Bitwa nr 5: Perzan i jego zabójcy.

Bitwa zaczyna się dla mnie nowym doświadczeniem, nie mam kaca. Trudno jest opisać tę bitwę. Graliśmy to przed turniejem i wynik był taki sam jak na MP 2k19. 10:0 dla mnie po dość nierównej walce. Cieszyłem się z tego bardzo, bo jak bym trafił na Perzana w bitwie nr 6. To ja bym dostał takie baty, o czym przekonał się Discord walcząc właśnie w tej bitwie z Łukaszem. Dodam tylko że Perzan na lokalu w Quadrant Control rozwalił mnie używając mniej niż 10 rozkazów.

Bitwa nr 6. Seyfer i białe kozaki.

Jacka oddziały trafiły szybko na OiOM, a z OiOM do piachu. Gramy co czwartek i każdy z nas wiedział czego można się spodziewać po naszym paringu. 8:3 dla mnie.

Zagrałem przed turniejem kilkanaście bitew w tym formacie przygotowując się do tego turnieju. Cieszę się że moje wnioski okazały się prawdziwe; nie wierzyłem w linki na te pkt. Za każdym razem przestrzeliwałem linki w kontrolowany sposób. Co otwierało drogę blondynowi do krwawej łaźni jaką urządzał moim przeciwnikom.

Jeszcze raz chciałbym podziękować za turniej. Świetna impreza i zrobię co w mojej mocy żeby godnie nosić tytuł:

Championa Pomorza 2k20 !

:aleph:

pzdr.
Last edited by b00g on July 30th, 2019, 6:58 am, edited 1 time in total.
Leave your opponents in the dust and move your battle performances up to a new level. Lubrication is the key for winning. And to some other things.
b00g

Has liked: 17 times
Been liked: 17 times

by jezus » July 30th, 2019, 6:22 am

Dziekuje wszyskim za turniej - arcy udana impreza :D

Nasi Warcorzy wraz z pomagierami dali popis jakosci i trzymam kciuki zeby udalo sie utrzymac tendencje wznoszaca. Osobne dzieki rowniez dla przeciwnikow oraz wspolimprezowiczow z aftera - sama przyjemnosci spedzac w taki sposob czas.

@b00g - dzieki za podzielenie sie rozpami no i graty za top topow. Szkoda ze nie zagralismy, ale to juz tylko i wylacznie moja wina ;)
Eee, zerknalbys na pierwszy kod Army? Nie dziala mi...
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by b00g » July 30th, 2019, 6:58 am

Poprawiłem.
Leave your opponents in the dust and move your battle performances up to a new level. Lubrication is the key for winning. And to some other things.
b00g

Has liked: 17 times

by Seyffer » July 30th, 2019, 9:20 am

W pierwszych paru słowach podziękuje za niesamowity turniej mój pierwszy 2 dniowy turniej.
Nadal nie wiem jak mi się udało taki wynik zrobić. Jakby nie patrzeć w infinity gram od około 8 miesięcy.

Również na sugestie Jezusa podzielę się czym grałem na 5 miejscu.

Moja lista powstała po długich i nie udanych próbach grania z Fireteamem. Jeżeli brałem fireteam zawsze brakowało mi mobilności i możliwości otworzenia starcia. ARO defensywne skutkowało 1 na 5/6 gier jakie rozgrywałem. Dlatego postawiłem na 3 osobowy core którego główną bronią były latarki. W większości przypadków byłem w stanie rozmontować agresywne ARO za pomocą Specnaza z HMG. I jakby nie patrzeć brutalna siła Wilkołaków robiła swoje.

1 rozpiska :ariadna:
MwBgrAPqIQkgBAYwBYFcBWECMB2ApFlmCHgCwBMY+AhOQVsMGbmHtQBz2lZnmhtYAnPTBMKANlICehUlIoUBdWawWtqWEFpHC+7HiABUDAFyEzWM8DMmQZw3ce3njhwEKQH95/LjvHjXpgOm4cOkDCYOYwvAABeKA===
2 rozpiska :ariadna:
MwBgrAPqIQMg9vALgSwHYHMAEKsFc0BbAQwGdSBrdDCARgHYBSW2sERgFgCYwmBCLs1rBgnBmEZ8AHEI61OXUJICcswd2Ay+olsA5ipgvvN3qGRk8LP0LIO0LCrFU+SABUwgFwtvtb8G9PEG83YLCgiLDQgEKQWLcuADZY+Li043YWDlFuDnYM2RyuPMYAAXKgA=

Nie mam tak dobrej pamięci jak B00g i nadal przeżywam że tak wysoko zaszedłem.
Więc moje relacje będą mocno skrótem myśli

-1 gra vs Corregidor - Frontilne

Dog warrior puszczony flanka rozprasza mu fireteam. A antypody na drugiej flance raniły Taga. Macmurderer troche zamieszania zrobił i zabił Vassiliego w jego turze. Dzieła zniszczenia dokończyła Carmen na motorze zabijając taga w CC i strielok zdejmujący Macmurdera 2 pestkami z boarding shotguna. Ostatnia runda to dobre ustawienie jednostek.

Wynik 8-1

-2 gra vs Shock army - Unmasking

Grałem drugi zrobiłem bunkier tylko moje mina trochę chłopa zabolała
Następna runda to jest ogień ciągły z Vassiliego i Specnaza. Rozmontowuje Fireteam, boty, i ciezkiego rycerza .Pada wszystko tak że modle się żeby retreat nie wszedł. Przeciwnik coś tam próbuje w drugiej turze powalczyć ale jest dupa zostaje mu 4 chłopa i dość punktów żeby nie uciekać. Dynamo robi sobie wycieczkę po konsolach i HVT. I przez kretyński wjazd na minę nie robię 2 punktów i nie zabijam Datatrackerem HVT.

Wynik 6-3
-3 Gra vs Tohaa

Zaczynał on jeden skoczek spada na latarkę w pysk na dzień dobry a drugi zabija K-9 i Handlera i niestety ginie.
Zdany Wip -3 na antipodach i zaczynamy. Psy biegną w triadę, z triady zostaje samotny chłop z 2 pancerfaustami. Specnaz trzyma twardo środek na supresji. Carmen pedał gazu do przodu i ginie mu backline. Zostaje mi więcej punktów i więcej specjalistów.

Wynik 8-1 duży win

-4 gra Perzan z nie wiem czym on tam gra tym Haqqislamem

Stół przekroczył skale tragiczności. Nie miałem żodnych szans na rozkręcenie jakiegoś strzelania.

Fortress haqqislam nie daje mi dojść antipodami ani dog warrirem ani Carmen. Odpalam tylko jedno grzanie i zostawiam 4 chłopa w supresji. Spada skoczek na moje plecy i niszczy moje sny o zwycięstwie. Desperacka szarża Vassiliego ratuje mój Honor niszcząc sny o dużym winie Perzana.

Gra kończy się 3-6 dla mnie

- 5 gra vs JSA Looting ans Sabotaging

Jadę pierwszy. 2 wound i 1 udany smoke potem dog warrior skacze jak szalony pomiędzy fireteamem a resztą armii i chainuje wszystko. Po pierwszej rundzie przeciwnik ma loss of lojtnant i dog warriora stojącego centralnie w deployment zone. 2 runda carmen dojeżdża do celu z K-9 i roznosi ją w drobny mak. w 3 rundzie mam już wolną rękę na zrobienie 10 pktów.

10-1 dla mnie duży win.

-6 gra wymazałem ją z Pamięci VS B00g

Achillesem zrobił mi to samo co w każdy czwartek( i często niedziele) od 2 miesięcy. Polecam!!! :suicide: dupa Boli ale potem się kończy turnieje w top 10. Wpierdol od Mistrza pomorza zawsze na plusie.
Seyffer

Has liked: 0 time
Been liked: 9 times

by Thandar » July 30th, 2019, 11:03 am

Cześć,

Napisałem ten raport dla moich kolegów z Czech, więc pomyślałem, że opublikuję go tutaj. I przepraszam za mój język polski, to taka kupa tekstu, że musiałem użyć Google Translatora, by naprawić tylko największą chujowiny.

Moje rozpisky:

Prvy:
IwBgTAPmIhAacAuALABAQQDYAdkENUBlRAJwEsBrAUygFIBWAZluAE4AOWgQjAebYDs3ZvQAstaEK7AGvNvW4z6c9lKVzWzaTBC0AbOz0T6rXSABUwRgC5gYWyFs3Hj4OZfWPX86oCFrPV8LEF8mIPcgoK4RcWgZLk4TCVYBI2kjPSEwRnEAAXygA===

Drugy: IwBgTAPmIhAacAuALABAQQM6YIYFcAbRCAFgFIBWCssUMgQgA5KBOGlgdgDYGBmS8tB71+FQSA4NglMGWAtq9aRVnBGkpTLkt+SmCDJdGPMBRYGQAKmC8AXMDD2Q9u8+fBLb215+eAhSABlmCMfhS8QYFRStRcJryy9GxcBmBgug6G/Gk8AAL5QA

1st Battle - Frontline - Morat Aggression Army - SZABROWNIK

Przeciwnik rozmieścił linię Vanguard (Rektorak, karabin maszynowy, wyrzutnia rakiet i reszta to podstawowi faceci), SpecOps (lekarz z butem i wyższy WIP, chyba), bot bagażowy, Daturazi z łańcuchem i dowódca Yaogat z panzerfaustem. Zakładam z pierwszej ręki, wygrywając inicjatywę i wybierając imprezę.

Przeciwnik napotyka w swojej kolejce snajpera Bagh Mari, co znacznie spowalnia jego postęp, kontroluję połowę stołu. Za cenę x rozkazów przesuwa linię do przodu i zdejmuje snajpera z karabinu maszynowego, a następnie jeden Rasyat podskakuje i dostaje samotnego Bagh-Mari Xenotech. Ale to się skończy.

Wskakuję z Akalis-spitfire, usuwam około dwóch modeli (dowódca i widma), a następnie skaczę drugi z Boarding Shotgun, który kosztem życia wymazuje większość linii i pierwszy Akalis usuwa resztę. Naga dostaje Rasyata iw tym momencie zostaje odnowiony, ma tylko bagaży na stole.

Reszta gry polega po prostu na zajęciu strefy i zakończeniu. W końcu dostaje kompletne wytarcie. Wynik wynosi 7:1.

Battle 2 - Unmasking - Tartary Corps - Seyffer

Przeciwnik ma Vassilije - Dowódcę, 2 Irmandinhos, Specnaz z HMG, Shotgun Sagittariusa, z dwoma trzema liniami Kozaków, Dynamo Paramedik i prawdopodobnie czymś innym. Używam drugiej ręki, wygrywając incicative i idąc pierwszy. Guarda de Assalto zakrywa dwie konsole dymem, Naga odkrywa jedną konsolę podczas drugiej próby i ujawnia fałszywą HVT, Pathfinder dociera do innej i ujawnia drugą, teraz prawdziwą. Nag usuwa go, ale kupuje go od Emaulera i zostaje w izolacji. Zaparkuję wartę z powrotem w osłonie, ale niestety nie dość dobrze.

Wtedy przeciwnik idzie, w ARU biorę jednego Irmandinho, ale potem jest to dość trudne. Specnaz usuwa mnie w drugiej próbie snajper i Wasilij dostaje dżinsy markowe Guarda T2 (profil jest naprawdę szalony). Potem tracę zarówno drony, jak i Nago, które dostaje Dynamo. Przeciwnik przybywa do konsoli za pomocą Dynamo, ale nie klika go i ostatecznie blokuje wszystkie znaczniki.

Próbuję zbudować Guardu, ale idę źle, a Vasily strzela do mnie SpecOpse, co nie wystarczy, by do niej dotrzeć, a potem jest dość jednostronne. Próbuję wydobywać przestrzeń wokół HVT i zdobyć Wasilij dla czterech ordynariuszy, ale nie udaje mi się, a potem zajmie to szybką kolej.

Przeciwnik wyrusza z Dynamo, po kilku porażkach odkrywa niektóre konsole i zabija jakiegoś Regulariusza. Zdejmuje jedną, ale uderza w kopalnię i umiera. Biegnie więc z Irmandinhą, a łańcuch usuwa resztę bywalców i prawdziwego HVT. Nie martw się o niego, mam kompletną ściereczkę i gra się kończy. Ale wygrywa tylko małe zwycięstwo, ponieważ wziąłem jego HVT i gra okazuje się 3: 6.

Mam z tego powodu złe przeczucia, ponieważ popełniłem dwa błędy szkolne ze Guardou (najpierw schowałem to źle, a potem mam złego doktora, kiedy się do niej udałem). Prawdopodobnie wydałbym ją z nią na remis, ale gówno tak. Widać, że tak naprawdę nie grałem z PG.

3rd Battle - Firefight - Caledonia - Goblin

Obiecałem wiele z tej misji, mam arkusz z 2 paraganami i ufam sobie. Przeciwnik ma Caledonię, która jest dość ograniczona w kompilacji, więc czuję się całkiem nieźle, ale potem zdaję sobie sprawę, że chociaż nie będę skakał paragáni, ale psy, a te rzeczy wypchały dużo tanich ARO, a nastrój trochę mnie pozostawia. W finałach zdaję sobie sprawę, że ta bitwa będzie polegać głównie na tym, kto pójdzie pierwszy i kopie drugiego w kule, żeby się nie zaczął.

I tak jest. Przeciwnik wygrywa inicjatywę i idzie pierwszy. Umieściłem snajpera w budynku, aby zasłonić Murrough i dwa znaczniki kamuflażu, które ma w strefie rozmieszczania, ale wciąż ma szarość z HMG w pełnej linii, która może zbliżyć się do mojego ciała, aby strzelać w zakresie +3. Podam też resztę linii na dach. Niestety nie mam pojęcia, jak go lepiej zbudować. Wtedy zdaję sobie sprawę, że Uxia wpasuje się w te punkty i zapomni, że Superior Infiltration nie jest podszyciem i nie może wyskoczyć ze strefy rozmieszczania, więc nie będę idealnie wyławiać min.

A potem to idzie. Mc Murrough unieważnia porywczego, by powstrzymać go ode mnie, ale linia zaczyna się poruszać, osiąga zakres +3 za dwa rozkazy i zabiera snajpera na dwa, Gray kupuje jedno trafienie, ale jest uparty i idzie dalej . Odkrywa Nagu i odrzuca ją, więc jest Doggedem i kontynuuje naprzód, dociera do Nagu i detonuje jedyną kopalnię, którą zbudowałem rozsądnie, więc Murrough ma wolne pole, rusza moją linią, zdejmuje drugą Bagh Mari i SpecOpse. Jako kretyn, zapomniałem, że SpecOps ma Jammera, aby go odizolować, więc obrażenia są zrobione, a ja mam 4 rozkazy i McMurrough pozostawiony na środku linii bez ciężkiej broni.

Nic. Widzę, gdzie siedzieć Akalis, a nie mam zbyt wiele miejsca na mapie, ale znajduję coś i tam rzucam. Posypuje Murrough od tyłu, a Murrough ginie w kupie gówna. Wyrzucam drugi Akalis, aby przejść wzdłuż reszty linii, niestety nie da on AD roll (spadłem 20!) I spada na szczyt jakiegoś budynku, gdzie kupuje go od Caterana i Scot Guardy za pomocą wyrzutni rakiet i jest malowany. Mam 3 Regulatory i bagaży Bagażu, i nie zrobię za wiele, więc popchnę go do tłumienia i czekam na nieunikniony koniec.

W drugiej rundzie biegnie Uxia, usuwa obuwie Bagażowe i jedno Regulare, znacząco nie dociera do pozostałych dwóch, więc przeciwnik klika panoplies i czeka na to, co wymyślę. Jestem w odwrocie, ale on nie gra w tej misji, więc wezmę Uxię jednym regularnym i umrę na ARO Caterana, pozostawiając drugiego w stłumieniu i czekając na nieunikniony koniec.

Występuje w postaci SAS z Chainou, Assault pistolety i granaty. Najpierw rzuca we mnie granatem, unika i upuszcza stłumienie, a następnie biegnie po budynku, wspina się po drabinie i spryskuje szturmem pistolet. I jest dla niego malowany 9: 0.

Battle 4 - Frostbyte - Tartary Corps (Sjandalf)

Jestem w depresji. Nie dostałem bitwy, w której czułem się najbardziej i mam Frostbyte, który grałem raz w życiu, plus rękę, której nie ufam tak bardzo. Przegrywam inicjatywę i przeciwnik chce zagrać pierwszy, więc pozwól mu się rozstawić. Przeciwko mnie grającemu w Sjandalfa z modelami Sambora, jest linia Kozaków z Frontovikem z Wyrzutnią rakiet i grożąca Weteranowi HMG, podejrzewam, że Strelok Datatracker, 2 Irmandinhos i około pięć znaczników moro na prawej połowie stołu.

Zastanawiam się, co z tym zrobić, a potem zauważam, że na samym końcu strefy rozstawienia mam taką ładną osłonę dla snajpera Bagha, skąd będzie on miał kontrolę nad dużą częścią stołu i prawdopodobnie będzie wystarczająco daleko, aby być w zasięgu +3 i . Ponadto między nim a jego linią jest trochę drewna, pytam organy, co robi, dowiaduję się, że jest to trudny teren o ograniczonej widoczności i strefie nasycenia. że nasycenie nie czyni mnie szczęśliwym, ponieważ mam tylko jedną kostkę w ARO, z drugiej strony Sjandalf będzie strzelał z -12 (i +3 za linię), wrzucę kolejny tytoń do ust i myślę, że zadziała. Po drugiej stronie stołu położyłem buty (Pathfinder i Fugazi) i Nagu na wieży pośrodku SpecOps podatnych na rozpaczliwą broń Sądu Ostatecznego (kontrolując stamtąd centralną konsolę) i czekając na Sjandalfa.

Chłopak na początku jest całkiem pewny siebie, Irmandinhos biegnie do przodu, strzelam do nich, ale z powodzeniem rzucają dym, a potem zdaje sobie sprawę, że aby się dalej poruszać, będzie musiał albo rzucić dalej (i pozbyć się wszystkiego, żeby mnie zabić), albo strzelaj do tych -9, a jego duchy słabną. Irmandinhos biegnie do przodu, strzelam do nich, ale z powodzeniem rzucają dym. Początkowo próbuje strzelać z Weterana, który porusza się trochę do przodu, ale jest na -9, zostaje trafiony, z powodzeniem rzuca obrażenia i woli zaparkować go w osłonie. W pozostałej części rundy pali nieco więcej, a dzięki Strelokowi jedna konsola pozostaje w pokrywie.

Idę. Mam pełną pulę zamówień, ale cały czas są te markery Camo i zastanawiam się, co z nimi zrobić. Poświęcam dwa rozkazy, aby przegrupować linię i strzelić snajperem, a następnie spróbować go znaleźć, nie zrobię tego. Spróbuję tego po raz drugi, to Wasilij z karabinem strzeleckim T2 i strzela do Frontovika. Obaj mają dość złe kary i, jak się okazuje, Wasilij dostaje około 3 ran, Frontovik 1 i nagle jest wesoły. Zastanawiam się, co robić, niestety obaj Irmandinhos są niekomfortowo bliscy udanego ataku na Guardu, więc biorę jedną Nagę, rzucam dym z drugiej, upuszczam kopalnię kilka centymetrów (dostęp do mojej strefy rozmieszczania zaczyna przypominać Omaha Beach tam są 3 kopalnie i snajper), zdejmuję Shooter Datatracker i ściągam oba modele (Guard i Nagu), więc też nie ryzykuję ich). Naprawdę w niego wierzę, po prostu nie mogę tego spieprzyć, więc gram to ostrożnie.

Sjandalf robi się coraz bardziej zdesperowany, nie ma tam zbyt wiele, składa się z 4 modeli, 2 markerów i jednego Irmandinho. Odwołuje Impetuous, by nie biec bezpośrednio na pole minowe, znajduje miejsce do strzelania do Nagi i strzela do gówna, ale spala na niego około 3 rozkazy, ma jedno + Dowództwo na Weteranie, więc Veteran parkuje trochę z powrotem do skłonności i stłumić go, nie będzie myślał o niczym więcej.

Ok. Mój rower. Mam 9 rozkazów + Drajwerów na Gwardii, wkładam je wszystkie, biegam po skrzydle, biorę Irmandinho, Weterana, jedną linię Kozaka, dwa zadymuje butem, jestem w połowie stołu, wkładam ładunki D na budynek przez dwie próby włączam grzałkę w moim urządzeniu i zatrzaskuję Guardu, aby nikt nie dotarł do konsoli.

Przeciwnik znajduje się w odwrocie, więc wciąga pozostałe modele do swojego rozstawienia, aby przeżyć, a bitwa się kończy. Ma około 38 punktów na stole, ja 170, Datatracker (Guarda) w Strefie Wykluczenia pośrodku, reszta modeli we wdrożeniu, więc nikt się nie zawiesza, spełniony cel Klasyfikacji, a wynik jest całkiem wyraźny 10: 1.

5. bitwa - Plundering and Pillaging - Varuna - Michel

Boję się tej misji, Varuna to coś, co mnie przeraża. Wtedy myślę, że Kamau jest po prostu trochę lepszy Bagh Mari i Guarda z Eclipse Smok potrafią go całkiem zneutralizować, mam stos min, które rzucam wokół mojej anteny, strzelam coś i ja po prostu do jego anteny tylko przepowiadam z Guard i rozrdám do niej. Wygram inicjatywę i popędzę pierwszy.
Przeciwnik rozstawi pełną linię Fusilir z reketometrem, granatnikiem i lekarzem SpecOps, Haris Patsy-Kamau-Varuna Machinist, sanitariuszem Montesu. Szybko obliczam jego SWC i mówię, że jest gdzieś snajper Croc lub Echo Bravo z Czerwoną furią podskakującą na mnie. Rzucam obie strony stołu, żeby go zneutralizować, rzucić minami i ustawić linię w pozycji obronnej, Guarda idzie na bok. Przeciwnik zajmie budynek naprzeciw linii rdzenia i Haris trochę odłoży na bok. Między nami są dwa lasy, co oznacza modyfikatory na moją korzyść. Zdaję sobie sprawę, że z Guardą mogę z łatwością przebić się przez bok i popełnić Pure Fuckin Armaggedon w tym Harisie, ale wciąż boję się snajpera.
Wychodzę z Guarda i popełniam kompletny błąd szkolny, zauważając, że Fusilir i pocisk mogą strzelać do mnie przez jedną dziurę między budynkami, kupić rakietę i umrzeć. Guarda jest pieprzona i ma trzy zamówienia. Cholera.
Tak więc aktywuję link, zabieram Fusilire z wyrzutnią rakiet (niestety tylko do stanu Nieświadomości) i przesuwam go na bok, gdzie ma piękny strzał w Patsy, który zabijam na dwa rozkazy. Wtedy popełnię błąd numer dwa i nie cofnę linii.
Przeciwnik buduje doktora Fusilira za pomocą wyrzutni rakiet, popycha go do snajpera bez osłony i z lasu, i rozpoczyna moją linię. Najpierw go zdejmuję, ale znowu tylko nieświadomemu powtarza to. Tracę snajpera (na szczęście tylko do nieprzytomnego, ale w tym momencie go nie dostaję), a potem jeszcze dwa Regulary, na szczęście odkładam je na tyle daleko, żeby złapać ich więcej w tym szablonie. Montes idzie naprzód, ale jest ostrożny, ponieważ musi zmierzyć się z moimi błyskami z butów, które zawiodły, ale są na tyle niespokojne, że ostrożnie manewrują w Total Cover, a nie tylko pędzi do przodu.
Rozpoczyna się moje drugie okrążenie i jestem w depresji, ponieważ straciłem całe SWC i nadal jest fajny. A potem sikam. SpecOpsem wyleczy snajpera, zreformuje linię, a następnie zabije zwierzę za pomocą wyrzutni mocno i zdecydowanie. Kosztuje mnie około 4 zamówień. Potem myślę, wspinaj się na snajpera na kontenerze, przesuń się nieco do środka i nagle sprawdź prawie cały stół z 4-członową linią snajperską (Spec Ops, snajper, Bagh z wejściem na pokład i brokovnica). Chociaż stoję bez osłony, ale kurwa, desperacki czasy wymagają desperackich rozwiązań i gram to punkowo. To kosztuje mnie pozostałe zamówienia, teraz jest w takiej pozycji jak ja.
W około trzech rzędach próbuje przebić się przez Montesę, który rozbija Pathfindera, detonuje miny i ostatecznie umiera na snajpera. Resztę popycha resztę linii Haris i tłumi Kamau, ale wcale mnie to nie obchodzi.
Nadal mam sześć zamówień od Panopli Nagu i myślę o tym, co robić. Mógłbym podnieść ładunki D z Panoplies i spróbować pobiec do jego anteny, myślę, że położyłbym i wystrzelił jeden ładunek D, ale wciąż może się popsut. Tak konserwatywnie podnoszę gówno z panopli, park Naga w pobliżu jego HVT i wrzucam go z powrotem do stanu Camo. Za innymi rozkazami strzelam do snajpera z Kamau w stłumieniu, które nic nie robi (to około 27 cali) i mam jeszcze korzystniejszą pozycję.
Przeciwnik po prostu rzuca Echo Bravo i zajmuje mój HVT, i to chyba wszystko, co robi, w przeciwnym razie straciłby punkty zwycięstwa. Oboje trzymaliśmy anteny i dostałem bzdury od Panopli, więc zagrałem niepewność o 4: 3, co prawdopodobnie odzwierciedla zrównoważony charakter bitwy.

6. bitwa - kontrola kwadrantu - Bakunin - Bananovich

Na początku chciałem wyciągnąć moją pierwszą 2 rękę Akali Commandos do tej bitwy, ale potem dowiedziałem się, że gram przeciwko Bakuninowi i zmieniłem plan. Nie chcę skakać z paraganami przeciwko komuś, kto ma przynajmniej jednego hakera z programami obronnymi.
Potem podchodzę do stołu i moje serce się rozgrzeje. Na stole jest kilka ogromnych budynków i tylko kilka fragmentów terenu. Z jednej strony, jest jedna w mojej strefie rozmieszczania, nie do końca, ale z opcją rozmieszczenia MI 4 cale przed sobą, jest takie ładne gniazdo snajperskie, z którego mam niezłą kontrolę nad lewą stroną stołu i całkowitą osłonę i praktycznie zablokowany dostęp z prawej strony (To naprawdę strasznie wysokie, wspinaczka Climbing Plus nie może tam być wsparta, przeciwnik musiałby iść z boku z kilkoma balkonami). Z drugiej strony są też wysokie budynki, ale to nie jest taka parada przebojów.
Wygrywam inicjatywę i wybieram rozmieszczenie po tej stronie. Bananovic rozprzestrzenia się po drugiej stronie i zdaję sobie sprawę, że jeśli nie rzuci wszystkich kritów, prawdopodobnie wygrałem. Jest linia moderatorów z specops (spitfire, granatnik, dwie normalne i specops - haker i coś innego, ale nie dowiedziałem się, przetrwałem tak długo, żeby mnie zdobyć) z których widzę całkiem trzy z tego postu snajperskiego i jeden nawet bez osłony, dostałem je za około 40 cali. Następnie duet Taskmasters - Wyrzutnia rakiet i Red Fury, Morlok i trochę śmieci. Morlok jest u Moderatorów po lewej, reszta po prawej i nie widzę go (a on mnie też nie widzi)
Szczerze mówiąc, trochę mi przykro z powodu mojego przeciwnika, ponieważ nie ma nic w ręce, która miałaby rozsądną szansę przeciwko mnie. W najlepszym razie będzie strzelał cztery 10 przeciwko moim dwóm 15, ale nie ma zbyt wielu miejsc na tej mapie i dostanie się tam oznacza pójście do Skłonności i skradanie się jak wąż, co będzie go kosztować rozkaz. Raczej będzie to 10 przeciwko 18 lub 7 przeciwko 18.
Rozmieszczę. Bagh Mari i regulator zajmą ten wysoki budynek. Rzucam wokół siebie miny, aby skomplikować jego podejście, jeśli on i jakiś Taskmaster próbują biec do mojego budynku od strony, której nie widzę i nie wspinam się na górę (co prawdopodobnie kosztowałoby go miliard zamówień, ale dla mnie wydaje się to najlepszą opcją że miał przynajmniej pewną szansę na sukces). Strzelba bagh Mari popada w ruinę, skąd może ładnie kontrolować dostęp. Specops - postawię doktora jakieś trzy cale za snajperem w Prone jako wsparcie, jeśli coś pójdzie nie tak. Reszta modeli idzie na drugą stronę i wiele z tyłu, nie ma zbyt wielu miejsc do ukrycia, a ja chcę zachować Guard de Assalto całkiem bezpiecznie, kiedy idę na kontratak. Nagu policzek gdzieś pośrodku schronu, jej jedynym zadaniem jest wykonanie tajnego (mam Datascan lub coś w tym stylu) i zajęcie strefy.
Zacznij. Morlok biegnie, jego przeciwnik ustawia go na pecha, tak że wpada na moją ranę, dostaje kropkę w czoło i umiera. To kończy ostatnią szansę przeciwnika na ruszenie. Poruszają się Taskmasters, za 3 rozkazami wyrzutnia rakiet przechodzi do pozycji strzeleckiej przeciwko snajperowi, ale przeciwnik nie chce marnować rozkazów, więc chwytam go bez osłony. Więc jest 10 do 18, Taskmaster chwyta 2 rany i jest na dole. Następnie przeciwnik robi kompletną bzdurę i próbuje zdjąć snajpera z linii, rzucając 1 przeciwko 15, i okazuje się, jak powinien. Buduje go, reformuje linię i powtarza to wszystko z tym samym rezultatem. Następnie spróbuj innego Moderatora za pomocą karabinu Combi, okazuje się to samo. Podczas ostatniego święcenia starają się przesunąć innego Taskmastera do przodu, by zdjąć ze mnie snajpera i mieć na nim okładkę. W tej chwili nie obchodzi mnie, jak się to okaże, snajper chwyta go prawie cały, a potem gram i go usuwam. Dodatkowo wygram ten konkurs.
Zaczynam, gdy Guarda zabija go o 4 modelki, rzuca jedną ze swoich stref, Naga wypełnia cel, a następnie pcha ją w stłumienie, jeśli przypadkiem z tymi dwoma modelami, które jeszcze pozostały, nie było w Retreat. Kontroluję 2 strefy, on, obezwładnia Guardu ya Nagu z jednym Moderatorem nie może sobie z tym poradzić, nawet jeśli używa karty Intel.
Ponadto jest w Odwrocie i Stracie Porucznika (który był Taskmaster z Spitfire), więc gra kończy się skutecznie z wynikiem 7: 0 dla mnie.
Żal mi mojego przeciwnika, chciałbym kupić mu wódkę za zniszczenie go tak bardzo.

Wynik:

Wreszcie mam 11 TP i kończę 8 na 38, co znacznie przekracza moje początkowe szacunki. Nie grałem zbyt wiele od Pragalactic i pomyślałem, że to będzie sukces, chyba że skończy się jako kompletna tragedia.

Tak, Rumia jest piekłem daleko od Pragi. Ale można tam dojechać samochodem w 9 godzin, co nie jest całkowicie nieosiągalne i można je połączyć z wakacjami nad morzem. Pewnie kiedyś będę rozmawiał z kobietą i pójdę zobaczyć jakiś turniej.
Thandar

Has liked: 2 times
Been liked: 7 times

by Konuhageruke » July 30th, 2019, 3:45 pm

Dzięki za turniej, jak zwykle było epicko.
Po krótkiej nocy zaczęło się od szybkiego rozstawienia stołu w czasie przeznaczonym na mecz z Jezusem.
Frontline pokazał, że hasło who dares wins się sprawdza w infie.
Kolejny mecz był przeciw JSA. Tu byłem wielokrotnie zaskoczony listą. Skoczek spec zrobił mi więcej szkód niz link Karakuri i Jojimbo.
Później miałem ciekawy mecz przeciw TAKowi. Grę zrobił mi błąd przeciwnika, który nie zadeklarował ARO.
Końcówka to mecz z IA. Mam wrażenie,że czegoś mocno brakowało w liście... No i szczęśliwie zginął skoczek zanim podłożył D-charge.
Kolejny dzień zaczął się od meczu z JSA. Mam wrażenie, że miałem przewagę wynikająca z niepicia na afterku. Ale tak na prawdę to kości. Może nie atakowałem dobrze, ale pancerze zdawałem jak szalony.
Na końcu Goblin mnie pokonał swoją Caledonia. Dobry mecz, choć mogłem go spokojnie zremisować.
Pełniejsze raporty publikowałem na bieżąco na stronie klubu
https://www.facebook.com/27245054944776 ... 5/?app=fbl
Zapraszam do lektury.

Jeszcze raz dziękuję za ciekawe mecze. Za organizacje i zapraszam na OMW!
Konuhageruke

Has liked: 2 times
Been liked: 64 times

by Rieek » July 30th, 2019, 10:51 pm

Nie pamietam jak kolega z którym grałem się nazywał (chyba Seba_stian), ale jako że mam jeszcze małe doświadczenie nie kłóciłem się bo koniec końców na nic to nie wpłynęło... To tak dla informacji bo doczytałem że smoke amunition nie ma wysokości równego blast radious... "Smoke Special Ammunition generates a Zero Visibility Zone (see: Special Terrain, Visibility Conditions) the size of a Circular Template and with infinite height." Czyli jednak trzeba być pewny swego nawet jako żółtodziób ;)
Rieek

Been liked: 4 times

by Seba_stian » July 31st, 2019, 6:05 am

Rieek wrote:Nie pamietam jak kolega z którym grałem się nazywał (chyba Seba_stian), ale jako że mam jeszcze małe doświadczenie nie kłóciłem się bo koniec końców na nic to nie wpłynęło... To tak dla informacji bo doczytałem że smoke amunition nie ma wysokości równego blast radious... "Smoke Special Ammunition generates a Zero Visibility Zone (see: Special Terrain, Visibility Conditions) the size of a Circular Template and with infinite height." Czyli jednak trzeba być pewny swego nawet jako żółtodziób ;)

Tak to ja ;) Ale nie o to mi chodziło wtedy. Wiem, że dym nie ma ograniczenia w górę. Chodziło mi o to, że z tego co wiem to "ucina go" ściana. Czyli jak rzuciłeś go przed budynkiem to na samym budynku go nie ma (ale jak najbardziej zasłania jednostki tam będące). I tak jak piszesz, w tamtym przypadku i tak to nic nie zmieniało.
Seba_stian

Has liked: 1 time

by Rieek » July 31st, 2019, 8:12 am

Kazałeś mi mierzyć wysokość dymu templatką ;) nwm i tak fajnie się grało :)
Rieek

by Seba_stian » July 31st, 2019, 8:25 am

Chyba serio mnie źle zrozumiałeś. Ja się zastanawiałem czy model, którego wyleczyłeś był w dymie (czy może strzelać z pozycji w której jest). Po czym przypomniałem sobie, że i tak budynek "odcina" dym, więc na pewno nie jest i o to mi chodziło. Więc mogłeś mnie źle zrozumieć, ale na pewno nie kazałem Ci mierzyć dymu na wysokość :P
Tak czy inaczej jak najbardziej fajna gra :) W sumie tylko takie grałem, czy przegrywałem czy wygrywałem to grało się świetnie i bez spin :D
Seba_stian

Has liked: 1 time

by Rieek » July 31st, 2019, 2:07 pm

Miałem dokładnie to samo, juz mam głód następnego turnieju :D
Rieek

by Perzan » July 31st, 2019, 9:03 pm

Hej, dzięki, itp, itd.

Bahram jak bahram, nic takiego, tylko to looting.

1. Kiedy wyniki będą w otm?
2. Kiedy będą koszulki?
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by Pająk » August 1st, 2019, 7:55 am

Ale bahram na looting jest spoko :-P są gorsze armie na ten format, nawet więcej niż połowa:-p
:pano: 3272 pkt. 101 modeli
:merc: 387 pkt. 17 modeli
:aleph: 55 pkt. 2 modele
Pająk

Has liked: 78 times
Been liked: 53 times

by Ranger » August 1st, 2019, 12:50 pm

Szczęśliwie udało się być, spotkać was wszystkich i nawet trochę pograć ;) Na Kurierze Kaledońskim relacja z IV Mistrzostw Pomorza Infinity! :D
Image
Ranger

Has liked: 39 times
Been liked: 76 times
  • Website

by KreoL » August 1st, 2019, 1:25 pm

Perzan wrote:Hej, dzięki, itp, itd.

Bahram jak bahram, nic takiego, tylko to looting.

1. Kiedy wyniki będą w otm?
2. Kiedy będą koszulki?

1) wyniki w weekend.
2) mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by KreoL » August 4th, 2019, 9:37 pm

Wyniki turnieju wrzucone :) ELO tak bardzo duże. uszanowanko.
Myrmidon Warcore
KreoL

by KreoL » September 2nd, 2019, 11:04 am

Z przykrością informuję, że koszulek z zestawu VIP nie będzie.

Koszty okazały się znacząco przekraczać pierwotne zakładane a nie stać mnie na wyłożenie takiej kwoty.

Mogę przekazać grafikę, która miała być wydrukowana na koszulkach jeśli ktoś chce we własnym zakresie to uczynić.

Patche są do odebrania. Jeśli chcecie jednak zrezygnować z całości to proszę informację. W przypadku braku informacji 20pln postaramy się przelać do końca tygodnia.

PS: Seba_stian i Syfer. Poproszę o adres wysyłki jeśli chcecie patche. Z pozostałymi widzimy się na turnieju.

PS2: Jeszcze raz przepraszam.
Myrmidon Warcore
KreoL

by jezus » September 2nd, 2019, 1:16 pm

Czy istnieje mozliwosc zakupienia samego patcha? Totalnie zamulilem wczesniej, a widze ze wyszedl bardzo zacnie wiec...
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by Seyffer » September 10th, 2019, 9:43 am

Odbiorę na którymś turnieju w Rumii.
Chyba że będziesz wcześniej widział B00ga to możesz mu dać na pewno mi przekaże.
Seyffer

Been liked: 9 times

Previous

Post a reply
113 posts • Page 4 of 4 • 1, 2, 3, 4

Return to Turnieje oraz granie zorganizowane

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]