• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

El grande sezon finale 23.02.2019

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
49 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: El grande sezon finale 23.02.2019

by KreoL » February 20th, 2019, 9:03 am

Image
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by SHOGUN_YAMATO » February 20th, 2019, 10:48 am

To coś dla mojego syna, on bardzo lubi koty :)
SHOGUN_YAMATO

Has liked: 1 time
Been liked: 1 time

by Wojciech » February 20th, 2019, 2:11 pm

Motyw z kotami w pudełkach może być jako pomysł na jakiś turniej, tak jak w wielkanocnym sprawdzamy pręzęty czy zbuk czy nie, tak tutaj sprawdzamy czy kot jeszcze miałczy, czy też musisz rzucać na BTS bo trucizna :)
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by SHOGUN_YAMATO » February 20th, 2019, 4:15 pm

Brzmi ciekawie, gorzej jak się do nas PETA przyczepi :/
SHOGUN_YAMATO

Has liked: 1 time
Been liked: 1 time

by KędzioR_vo » February 20th, 2019, 8:48 pm

Image

A co do PETA, to gdyby nam przysłali na kontrolę kogoś fajnego, to czemu by nie? ;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by jezus » February 20th, 2019, 10:39 pm

Dwa pytanka do Kęola i KredzioRa:
1. Misji z generatorami nie gramy na tej imprezie?
2. Jak sie licza drzwi, ktore wypadaja doklanie na krawedzi Deploymentu? Sa pozamykane, czy wystawiajacy ma nad nimi kontrole podobnie do tych znajdujacych sie w DZ?
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by KędzioR_vo » February 21st, 2019, 7:07 pm

jezus wrote:Dwa pytanka do Kęola i KredzioRa:
1. Misji z generatorami nie gramy na tej imprezie?
2. Jak sie licza drzwi, ktore wypadaja doklanie na krawedzi Deploymentu? Sa pozamykane, czy wystawiajacy ma nad nimi kontrole podobnie do tych znajdujacych sie w DZ?

Image rzecze:
1. Generatory się nie wygenerowały na czas i nie będą obecne na finale. Robimy trening, przeszukiwanie zezwłoków naukowców i walkę o centrum.
2. Drzwi w ścianie na linii deploymentu zawierają się w strefie rozstawienia - na początku gry można zdecydować, czy są otwarte, czy zamknięte.

Image powiada:
Zapisujcie się i zgłaszajcie, jeśli zamierzacie przybyć - musimy wiedzieć, ile plansz i przeszkadzajek potrzeba.
W najgorszym wypadku niezapisani będą musieli sobie narysować stoły, a nie każdy chyba ma przy sobie takie o:

Image

;)

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Narrander » February 22nd, 2019, 5:08 pm

Image

Gitara jest instrumentem strunowym, często używanym przez stalkerów wszystkich frakcji w całej Strefie do grania przy ogniskach lub jakichkolwiek innych okazjach. Stalkerzy często grają na gitarach w obozach, placówkach lub innych miejscach o względnym bezpieczeństwie.

Oto mała zachęto-zniechęta, interpretacja dowolna.
Do zobaczenia już jutro ;)
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by strangejour » February 22nd, 2019, 8:16 pm

...SZSZZZT - ...uech, Kapitanie? - PSZT - Znaleźliśmy zwłoki.... PSZSZSZSZZT
...
PSZT - eee, znaleźliśmy zwłoki strażnika, na pokładzie technicznym, przy szybie "B" ... - PSZSZZZZZT
...
TSZT -Wygląda, że erkhmPSZT ... SZT -Wygląda, że został trafiony, eee... strzałą. Eee, taktyczną strzałą, najwyraźniej... SZSZSZT
...
PSZZZT - Kapitanie, myślę, że... znaczy, możliwe, że nasz turniej został zinfiltrowany... KSZSZSZT
...
PSZT - Kapitanie? - PSZZZZZZZZZZT - Pan to odbiera? - PSZSZSZZZZZZZZZZT

REDRUM :ninja:
strangejour

Has liked: 6 times
Been liked: 14 times

by kashper » February 22nd, 2019, 11:05 pm

Będziem
kashper

Has liked: 0 time
Been liked: 47 times

by KędzioR_vo » February 23rd, 2019, 8:31 am

kashper wrote:Będziem

Macie refleks, chłopaki! :D
Ale to dobrze, trzymam kciuki za parszywą TRZynastkę na finał i walkę między Wami o podium :P

PozdRawiam i do zobaczenia niebawem :)
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Perzan » February 23rd, 2019, 8:44 pm

Dziękuję Hansowi, Narranderowi i Kreolowi za gry. Tohaa OP, je...c Tohaa! :tohaa:

Wynik po bardzo miernym dla mnie sezonie ligi mnie zaskoczył, końcowe miejsce w lidze także.

Dziękuję organizatorom ogólnie a Kędziorowi za super fajny dyplom w szczególności.
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by KędzioR_vo » February 23rd, 2019, 8:59 pm

Turniej za nami, wyniki wpłynęły mocno na ligową tabelę, co zaraz wrzucę w odpowiedni temat ;)
I na tamtym się skoncentrujmy :P

Image

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Narrander » February 23rd, 2019, 9:00 pm

Podczas walki w opuszczonych tunelach człowiek zapamiętuje tylko migawki, urywki. Krótkie, zapadające w pamięć sceny, kiedy wszechogarniający mrok jest na moment odganiany przez ogień wylotowy, nagłe zapalenie latarki lub niezwykle rzadki blask wciąż działających lamp awaryjnych. Mroku pamiętał większość tych migawek. A na pewno wszystkie najważniejsze. I choć zdawało się, że nie łączą się one w logiczną całość, zawsze wspominał je chronologicznie. Pamiętał jak jego brat padł nagle na ziemię wyjąc z bólu i jak chwilę potem okładał nożem i gołą pięścią domniemanego winowajcę rycząc z wściekłości. Pamiętał jak w jednym z pomieszczeń laboratoryjnych znaleźli chmarę obcych zwierząt rojących się wokół bodaj ciał naukowców, wnioskując po strzępach kombinezonów w pomarańczu i huk. Eksplozji? Potem go ogłuszyło… Poza tym podczas eskapady w tunelach w jego pobliżu niemal ciągle znajdował się stalker w niebieskim kilcie, którego chyba nie bez powodu przezywano „Szkocik”. Jego bratu natomiast dostał się w towarzystwo łysy z baru, a szef mitycznych „Tulenkanatajat” znajdował się zawsze w sercu starć. I zawsze wychodził zwycięsko.

Gdy w końcu PDA oznajmiły, że do celu pozostało z minusem plus 100 m, akcja zaczęła się naprawdę seriożnie. Strzały, huki i ten przeraźliwy szum. Jak gdyby sam kompleks nie chciał dopuścić do naszego wtargnięcia do serca. Short – nasz ckemowiec i specnazowiec w jednym piżdżał swoim cackiem równo, ja zaś z bratem czym prędzej ruszyliśmy detonować pancerniaki do centrum, póki jeszcze jako tako nam było w tym syfie. No ale właśnie – jako tako było nam zbyt krótko – jakiś marek z boku mi mignął. W takim wypadku proste liczenie – rozdwojenie. I gdy bratek drzwi wysadzał ja się w gacie srać musiałem. Maszkara chyba nawet nie jedna była, bo zaraz po tym przymknął się ckaem i krzyki było słychać z Shorta strony. A gdy pierwsze kule do mnie lecieć zaczęły, pierwszym odruchem pakunek z dymem miotłem i podejście zakryłem. Całe szczęście w chwile dwie później nasz as jasny i błękitny, tulenkantajat zasrany w szlafroku pieprzonym, serią miotnął, magazynek zmienił i już biegiem w tunel do serca wpadł. Krzyknął mi tylko coś przelotem, ale szum od serca był tak duży że chujec zrozumiałem. Chwilę potem też padłem zdaje się. Omdlałem ja może? A jak wstałem to od razu ku sercu, bo o brata strach. Szum zresztą ustał i widziałem nawet, jak Short niecierpliwie macha od tyłu, żem ubezpieczony. Nie uwierzycie co w środku zastałem…
Last edited by Narrander on February 24th, 2019, 8:43 pm, edited 1 time in total.
Narrander

• Website

by jezus » February 23rd, 2019, 9:02 pm

Dzieki wielkie za wspolnie spedzony czas przy hobby :)

Final w pytke, na pewno zapadnie w pamiec. Dziekuje swoim przeciwnikom, ludziom zwiazanym z organizowaniem oraz Kedziorowi za oprawe naszej Ligi. Podobno ex-Lotrowcy sa do tego przyzwyczajeni, ale dla mnie jest to mega dodada jakosc zabawy i bardzo za nia jestem wdzieczny!

@Kamandir Narrander - nie co, tylko kogo ;)
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by Narrander » February 23rd, 2019, 9:33 pm

W środku pusto było! Totalnie dosz kurwy! Dobrze, że brata choć znalazłem, rannego ale żywego. A pomieszczenie – tylko jakaś popiździałka w drzwiach stała, trochę się z nią naszarpałem gdy serce waliło jak młot ze strachu przed młodszym. Ale tam widać było co po śladach – trochę odwęglenia na posadzce i taki jakby zbitek skrzyń w postaci wiórów usypany na centrali. Jakby anomalią pizgło, czy co… Myśleć czasu nie miałem bo zaraz w drzwiach krótki, znaczy się Short stanął. I jak go znam – a znałem go z jakieś godzin dwanaście wtedy – tak zdziwiony jeszcze on nie był. Zerwał zaraz swoją maskę pgaz i spoconą gębą centralę chłonął chwilę. Ale szybko mu przeszło. Spytał się zaraz rzeczowo – gdzie dosz kurwy nędzy szef się podział, bo na pdku mu sygnał znikł – odpowiadam, że nie wiem – zemdlałem. Mówi wtedy, nawet nie agresywnie o dziwo – akcja przerwana – wracamy i brata każe mi zebrać. A jak wychodząc pytam się co to za tałatajstwo mechaniczne drzwi blokowało przez chwilę milczy i ckmem się bawi. „To osprzęt Nomadów, naszych pracodawców” powiedział po chwili.

Fabuł na dzień dzisiejszy kuniec - miałem jeszcze kilka opowieści ogniskowych na dziś ale są zbyt mocno w samym stalkerze osadzone i przedłużać sprawnie prowadzonego turnieju nie chciałem ;) Wybacz też Jezusie, ale nomadów jednak wywiało hen daleko - potem postaram się to jakoś logicznie wytłumaczyć eksperymentalnym teleportem czy czymś... Sci-fi hurray!

Dzięki za gry dzisiejsze wszem i wobec trio PMJ ;)
I przepraszam też jeśli pod koniec wydawałem się niezadowolony ze stołu obfitości - niezadowlon jestem tylko ze swojej nikłej formy growo-ligowej, bon do Micro Artu jest dzezi i sztos, fajnie sobie będzie zgarnąć jakiś ładny model z discworldu :3:
Cieszę się jednak, że dzisiejsze gry i sytuacje się w nich odjaniepwalające dały solidny podstawek jakiejś fabule, którą sobie chałupniczo będę klekocić na podstawie kolejnych doświadczeń z Ariadną związanych. Jednak armia mająca być onegdaj pierwszym wyborem sprawia dużo (ogromnie dużo przy malowaniu i konwersjach szczególnie) radochy, choć ogrania jeszcze wymaga.
Kudosy oczywiście Duetowi KędziaRty/MartdzioRa lub po prostu Marcie i Kędziorowi za cudne przeprowadzenie turnieju co do minuty zgodnego z przewidzianym czasem ;)
Oraz oczywista - HANS FTW! Onegdaj Słońce Narodu, a dziś piękna i okazała Gwiazda Czerwona!
Zaszyczytem było klikanie Soviet buttona w tym zbożnym celu :3:

https://youtu.be/SOYkG5VMhp8

Pzdr.
Narrander

• Website

by Wojciech » February 23rd, 2019, 9:41 pm

Fajny turniej, w wyniki nie do końca nadal wierze, banan od ucha do ucha.
Dzięki Kreolowi chyba w końcu się nauczę jaki zasięg mają chainy. Dzięki Szabrownikowi wiem, że Securitate to najtwardsza piechota w całej grze (dla nie wtajemniczonych jedna securitate z combiakiem w ARO zabiła kolejno trzy małpy :) ). Ale i tak najlepsza była gra z Kędziorem, kryt za krytem a pod koniec mówie w ARO:" Patrz będzie 13 kryt." I wypada 13 :twisted:
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by Perzan » February 23rd, 2019, 10:42 pm

Pierwsza gra z Narranderem, misja treningowa, Tohaa zaczyna i ciśnie triadą przez główny korytarz, Eclipsy i Nimbus+ oraz flamery robią przeciąg, lecz jednocześnie Narranderowi podsuwam całą triadę do nabijania fragów.
G1 01.jpg

G1 02.jpg

G1 03.jpg

G1 04.jpg

Druga gra z Hansem, naukowcy. Hans zaczyna, zbiera 3 paczki danych z 4 (wywalając dziurę w ścianie do centrum dowodzenia d-chargami Irmandinho, ustawia Streloków (50% w supresji) in Tohha face. W turze Tohaa Strelok bez supresji tankuje 3 rozkazy Rasaila i zabija mu Chaksę, drugi w Supresji dostaje eclipse i szarżę Krakota poprawioną szarżą Makaula. Rasail w końcu oczyszcza korytarz przy pomocy min (profil Lt Combi + miny + Chaksa super mi się sprawdził) ze Streloka. Irmandinho przeżywa, podnosi paczkę, staje w kącie centrum dowodzenia, Rasail musi w drugiej go zaminować i przestrzelać. Na drugiej flance drugi Irmandinho postawiony wobec triadowanego Makaula postanawia jednak nie wbiegać z 2 paczkami w podwójny flamer, link Kazaka przychodzi mu na ratunek. W trzeciej Tohaa czyści prawie wszystko i podnosi wszystkie paczki.
G2 01.jpg

G2 02.jpg

G2 03.jpg

Trzecia gra vs Kreol, Centrum Dowodzenia. Warzywobójcze starcie, makaule na makauli, krakoty na krakotów, chaksy na chaksy. Kreol zaczyna, biegnie Krakotami (obaj 6-4 Mov), wymienia się obydwoma za Makauli (2xchain vs 2xflamer). Rasail traci żabę na chainy Krakota, potem idzie oczyścić korytarz z Kauri Sentineli (2), robi to tracąc Chaksę i 1 minę. Neema idzie mu wpier...lić, otwiera na przestrzał centrum dowodzenia, zajmuje pozycję, zabija Krakota (Rasail dodguje za róg). Sakiel z 2 Makaluami idzie odbijać Centrum Dowodzenia, zabija pierwszego Makaula za żabę, Neemę w plecy jedną salwą :shock: (nie zdała Change Facing wcześniej), ostatniego Makaula spoza zasięgu flamera, wchodzi całą triadą do C.D. Kreol ma Retreat i LoL, kończymy.
G3 01.jpg

G3 02.jpg

G3 03.jpg
:haqq: Your friendly neighbourhood Fiday
Perzan

Has liked: 225 times
Been liked: 27 times
  • Website

by KreoL » February 23rd, 2019, 11:16 pm

Dzięki za turniej i tak liczne przybycie. Lekko nie dysponowany po wczoraj dlatego tym bardziej dziękuje Wojciechowi, Danielowi i Perzanowi za bezstresowe gry.
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

Previous

Post a reply
49 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]