• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandNowości i dyskusja o systemie
  • Search
  • Print view

Nowości Styczeń 2019

News and Rumours/General Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
46 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: Nowości Styczeń 2019

by Nuada Airgetlam » December 14th, 2018, 7:10 pm

No nie, żeńska figurka ma tak niemożebnie ściśniętą talię, że nawet gdyby to był gorset na gołe ciało to byłoby ciężkie do zrobienia, a ponoć ma na sobie pancerz. To co jest w środku, wyschnięta mumia?

Invincible Army:
Image
Threefold Brush Studio - commission painting services. Cheap! Fast! Gorgeous! (pick two ;)). We ship our works worldwide.
Nuada Airgetlam

Has liked: 0 time
Been liked: 20 times

by Alkasyn » December 14th, 2018, 8:05 pm

CB jest po prostu tasistami, i uznali, że Chińczycy są o prostu mali, na granicy zabiedzonych karłów.

True story.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Maru » December 16th, 2018, 1:24 am

o jakie brzydkie - ale łatwe do malowania Aerografem :)
i Zastępczy model za Dart .. tylko dlaczego tam jest Lunah napisane ??
smutne jest to że to najlepszy model Lunah jaki jest (bo ten do Artizei i ten do infinity to mizerne konwersje innych modeli )
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

Been liked: 48 times

by grimmonk49 » December 18th, 2018, 2:39 pm

Alkasyn wrote:CB jest po prostu tasistami, i uznali, że Chińczycy są o prostu mali, na granicy zabiedzonych karłów.

True story.

Pozbyli się taniej siły roboczej w postaci JSA i teraz nie ma komu prowadzić budek z jedzeniem... W koszarach pewnie też nie najlepiej, miska ryżu dziennie i basta.
grimmonk49

Been liked: 5 times

by Pierzasty » December 18th, 2018, 5:21 pm

Starter IA: już mówiłem. Nie podoba mi się z kilku powodów. Pionki do grania. 2/5

Dartka: Lepsza niż limitka. Łuk jest trochę ikoniczny, ale zawsze można wyrzeźbić jej jakiś kołczan na plecach albo co. Sensowne 3/5.

Dartka #2: Jeszcze lepszy model. Nie wiem po co wydają 2 takie same jednostki w jednym miesiącu... że co? Jaka Lunah? Ślepy czy co, przecież widać, że to Dartka! 4/5

Kamau: Totalne dno. A propos dna, nie sposób nie zauważyć, że zmienili ustawienia zdjęć, oświetlenie albo co. W każdym razie im kompletnie nie wyszło z jednym i drugim. 1/5

Kaizoku: Alternatywny model istniejącego, warianty niezłe. Ot 3/5.

Ariadna support: Jak można zrobić modele technicznie nowocześniejsze i bez charakteru? Właśnie tak. Kozaczka nie wiadomo po co kopiuje pozę starego doktora (tamten przygotowywał opatrunek i od razu było widać OCB), Inżynier bardzo chce pokazać że jest badassem a nie chucherkiem do eskortowania który absolutnie nie powinien się znaleźć w pobliżu CC. 112 ciekawy, ale znowu, wolę stary model. Pewnie kupię do grania i powyrzucam połowę śmieci z tego motocykla. 1,33/5 za całość. Ale! Nowy design motocykla może oznaczać rychłe wydanie boxa Dynamo!
Pierzasty

Been liked: 220 times

by Pierzasty » December 18th, 2018, 5:24 pm

Maru wrote:(bo ten do Aristei i ten do infinity to mizerne konwersje innych modeli )

Których?

A skoro jesteś taki dobry w wyłapywaniu detali, to wylicz mi przy okazji źródła do designu Brawlera, przydadzą się do konwersji :3:
Pierzasty

by Mroczyslaw » December 18th, 2018, 5:27 pm

Tylko mi sie nie podoba nowa Dartka? Nawet na proxa sie nie nadaje IMO, estetyka Dartki z A! za mocno weszla.
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by KreoL » December 19th, 2018, 10:04 am

Mroczyslaw wrote:Tylko mi sie nie podoba nowa Dartka? Nawet na proxa sie nie nadaje IMO, estetyka Dartki z A! za mocno weszla.

Nie tylko Tobie :)
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Hansolo » December 19th, 2018, 10:23 am

Pierzasty wrote:Starter IA: już mówiłem. Nie podoba mi się z kilku powodów. Pionki do grania. 2/5

Dartka: Lepsza niż limitka. Łuk jest trochę ikoniczny, ale zawsze można wyrzeźbić jej jakiś kołczan na plecach albo co. Sensowne 3/5.

Dartka #2: Jeszcze lepszy model. Nie wiem po co wydają 2 takie same jednostki w jednym miesiącu... że co? Jaka Lunah? Ślepy czy co, przecież widać, że to Dartka! 4/5

Kamau: Totalne dno. A propos dna, nie sposób nie zauważyć, że zmienili ustawienia zdjęć, oświetlenie albo co. W każdym razie im kompletnie nie wyszło z jednym i drugim. 1/5

Kaizoku: Alternatywny model istniejącego, warianty niezłe. Ot 3/5.

Ariadna support: Jak można zrobić modele technicznie nowocześniejsze i bez charakteru? Właśnie tak. Kozaczka nie wiadomo po co kopiuje pozę starego doktora (tamten przygotowywał opatrunek i od razu było widać OCB), Inżynier bardzo chce pokazać że jest badassem a nie chucherkiem do eskortowania który absolutnie nie powinien się znaleźć w pobliżu CC. 112 ciekawy, ale znowu, wolę stary model. Pewnie kupię do grania i powyrzucam połowę śmieci z tego motocykla. 1,33/5 za całość. Ale! Nowy design motocykla może oznaczać rychłe wydanie boxa Dynamo!

Image
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

by Pierzasty » December 19th, 2018, 11:51 am

A co ja poradzę? Słaby miesiąc i tyle :mrgreen:
Pierzasty

by Godeyes » December 19th, 2018, 1:05 pm

Ja patrzę na nowości CB i myślę sobie "omg, jakie wypasy". Nowa Dart wygląda wreszcie na tyle rozsądnie, że nie będzie wstydu umieścić ją w armii. Kamau moim zdaniem spoko - dość dynamiczna poza i model ok. 4/5. Ariadna też wreszcie zaczyna wyglądać - takie figsy mógłbym zbierać. Reszta też fajna. Co bym nie zbierał to wszystko bym kupił.

To jest ciekawe jak skrajnie ludzie postrzegają rzeczywistość :D
Mam wrażenie, że niebawem słowo "obiektywny" wyleci ze słowników :P
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Been liked: 18 times

by Mroczyslaw » December 19th, 2018, 2:39 pm

Oh, to nawet w lokalnym community zauwazylem jak skrajnie rozne moga byc opinie o modelach xD
Ale rzadko jest tak ze ktos jojczy na wszystko, mimo wszystko CB trafia w rozne gusta rownymi modelami:D Ot np dwie Dartki;D
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by Pierzasty » December 19th, 2018, 3:01 pm

Godeyes wrote:Co bym nie zbierał to wszystko bym kupił.

No wiesz, tylko kolejka do malowania rośnie, czas na malowanie nie, więc i wymagania rosną :P

Godeyes wrote:Mam wrażenie, że niebawem słowo "obiektywny" wyleci ze słowników :P

Nie wyleci, jak inaczej ludzie mówiliby na "zgodny z moimi poglądami"? :lol:
Pierzasty

by Godeyes » December 19th, 2018, 4:27 pm

@Pierzasty

Z malowaniem to się zgadzam - neverending story :D
A co do oceny modeli to ja jednak staram się rozdzielać ocenę na "możliwie obiektywną" i "czy mi się podoba/jest zgodne z moimi poglądami". Wychodzi różnie ale warto się starać ;)
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Been liked: 18 times

by zia » December 19th, 2018, 10:44 pm

Jednak limitka Dart podobała mi się znacznie bardziej. Tę postawie obok specopsa i Dactylki i wszystkie w tej samej pozie ? Mogli je jakoś po armiach porozrzucać :(.
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Been liked: 31 times

by Usashi » December 20th, 2018, 11:11 am

Mi się zasadniczo wszystko podoba. Nie to, że nowe modele powodują jakieś szybsze bicie serca czy natychmiastową chęć zakupu, ale 3,5-4 w skali bym dał. Starter IA mógłby być ciekawszy pod względem póz - Varuna prezentuje się moim zdaniem dużo lepiej.

Dartka limitka była zdecydowanie fajniejsza, natomiast kaizaku w wersji nie limitowanej jednak chyba ciekawszy, ale co zrobić.

Widzę nowy standard wśród hakerów to hakowanie bez gogli. Pewnie zdąży nam się to jeszcze opatrzeć, jak ragefisty i taktyczne śmieci. ;)
Usashi

Has liked: 91 times
Been liked: 105 times

Previous

Post a reply
46 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Nowości i dyskusja o systemie

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]