• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

09 09 2018 - DiRty Dozen pt 1 - John Reisman/Lee Marvin

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
39 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: 09 09 2018 - DiRty Dozen pt 1 - John Reisman/Lee Marvin

by Narrander » September 9th, 2018, 6:59 pm

Spokojny blask ogniska dociskał zmęczone powieki. W oddali szumiał raz po raz odgłos anomalii, a brzuchy zgromadzonych przy ognisku raz po raz pomrukiwały z nasycenia. Zgromadzone dziś przezeń łupy zapakowane na pokład śmigłowca przemierzały teraz niebo strefy, a oni czekali na powrót ostatniego oddziału wysłanego do sekretnych schowków. Dopiero przy ich powrocie mieliby powrócić do swej bezpiecznej przystani. Ale oddział dopiero niedawno wyruszył, a im i tak nieśpieszno było do powrotu. Uraczeni konserwą, podpici płynnym żytem i otuleni ogniskowym ciepłem nie tęsknili do chlorowej wody ze szlauchu i chrzęstu tabletek antyradu między zębami. Spokojny blask ogniska dociskał zmęczone powieki...

Około północy coś tknęło. Warta nawet pomimo zmęczenia poczuła nagle, że coś się stało. Chwila wytężonej pracy mózgu, aby tępota i senność ustały. Jest. A właściwie to nie ma... Zona ucichła. Całkowicie...

Kiedy po kilku minutach cisza zaczęła ogłuszać, wdzierać się przez uszy do mózgów, to nastąpiło. Kanonada w oddali, potem rozbłyski strumieni ognia. Wszystko z okolic drugiego schowka. Nasi. O kurwa...

Śmigłowiec był poza swoim zasięgiem, próba wezwania go przez radiostacje tylko rozwiała wątpliwości.
Ciężarówką, przez Zonę, w środku nocy, poprzez anomalie, mutanty, bandytów, byle dotrzeć do wątłej racy wiszącej na nieboskłonie...
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by KreoL » September 10th, 2018, 6:38 am

Bananovitch wrote:Jee, top 10... Dno i dwa metry mułu... Chyba dam sobie spokój z turniejami bo to ewidentnie nie jest zabawa dla mnie.
A, Ghost grał NeoTerrą a ja Ikari.

Co wyście zrobili Bananowi? o.O Banan nie załamuj się następnym razem się napijemy na turnieju.
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Bananovitch » September 10th, 2018, 6:48 am

To nie oni, to kostki. Jeżeli na trafienie rzuca się trzy czy cztery razy pod rząd 15 (trafiając na 12) a na sejwa 3 i tak przez cały turniej to jaką to może dawać przyjemność z gry? Chyba raczej tylko wkurwa.
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by KreoL » September 10th, 2018, 7:09 am

Oszukuj kości, mow to teraz rzut na save jak będziesz chciał trafić i odwrotnie ;)
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Wojciech » September 10th, 2018, 7:13 am

Oj tam oj tam Banan, raz pod wozem, raz pod wozem. Ja w jednym krytycznym momencie rzuciłem 3x19 Krizą, na szczęście był jeszcze Intruder, bo Krizy już nie było hehehe :)
Chociaż to nie zawsze kostki, czasem wystarczy po prostu jedno nieprzyjazne spojrzenie by rzucić urok, jak wtedy gdy na moją jedną kostkę w mojej aktywnej KędzioR miał 5. Ja wierzyłem w swoje szczęście, on nie...
Fajnie się grało, a co do stołu nr 1 to rzeczywiście, głupio na takim grać nie pomalowanymi figurkami. No ale jak sie zmienia rozpiskę to zwykle odchodzą na półkę te własnie pomalowane figurki.
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by KędzioR_vo » September 10th, 2018, 6:31 pm

Banan, nie łam się.
Kości czasem człowiekowi nie idą, czasem też mózg nie zadziała - tak bywa, jak chcesz dowodów, to popatrz na wyniki ostatnich MP i spróbuj mnie znaleźć :D :P

Jezus wrote:Caly czas twierdze, ze YAMSy moznaby grac ciut dluzej ;)

Większość ludzi rozgrywała bitwy w czasie, finałową tylko jedna para grała do końca - trzeba po prostu szybciej ginąć i zabijać, a nie głosić miłosierdzie pańskie :P

Jezus wrote:Z innej beczki - jako ze nie mamy dedykownego watku dot. zasad porusze kwestie tutaj.
Pojawilo sie na turnieju zagadnienie jak/gdzie na sylwetce umieszcza sie Circular Blast Template. Z kontekstu domyslam sie nie chodzilo ani o cos z Targetless ani tryb Speculative Fire.
Zawsze gralem z interpretacja, ze umieszcza sie go wycentrowanego na absolutnym srodku sylwetki z mozliwoscia zmiany wysokosci.

Tak, Circular Impact Template przy ostrzale bezpośrednim kładzie się na środku sylwetki celu, sprawdziłem i potwierdzam. Dobrze, że wczoraj i tak nie robiło różnicy. Acz to trochę głupie, bo zupełnie inne, niż w shotgunie i pozbawione logiki (przy widoczności tylko fragmentu sylwetki), ale tak to zapisano w zasadach, więc racja ;)

Infinity Wiki wrote:Circular Impact Template (Grenades, Grenade Launchers, etc.): Place the center of the Circular Template (Blast Focus) over the center of the main target's base. All other troopers affected by the Template suffer the Attack as well.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by jezus » September 10th, 2018, 7:53 pm

Ja sie juz przyzwyczailem ze z logika Infinity ma malo wspolnego. Bardziej nielogicznie dzialajacego coveru chyba nie da sie znalezc :)
Ale to przyszlosc, wiec moze pociski inaczej lataja(jak w "Wanted" :O ).

Dzieki za wyklarowanie!
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by Bananovitch » September 11th, 2018, 9:54 am

KędzioR_vo wrote:Banan, nie łam się.
Kości czasem człowiekowi nie idą, czasem też mózg nie zadziała - tak bywa, jak chcesz dowodów, to popatrz na wyniki ostatnich MP i spróbuj mnie znaleźć :D :P

Ta, tylko jednorazowe potknięcie to nie trzyletnia passa. Nieważne, pomarudziłem, żale wylałem, rozgrywam ligę do końca i zobaczymy jak będzie. Jak będzie jak do tej pory to zajmę się pisaniem kampanii albo czegoś.
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by KędzioR_vo » September 11th, 2018, 6:35 pm

Bananovitch wrote:
KędzioR_vo wrote:Banan, nie łam się.

Ta, tylko jednorazowe potknięcie to nie trzyletnia passa. Nieważne, pomarudziłem, żale wylałem, rozgrywam ligę do końca i zobaczymy jak będzie. Jak będzie jak do tej pory to zajmę się pisaniem kampanii albo czegoś.

Będzie dobrze, bądź twardy :) Nową armię trzeba ograć, nic nie przychodzi od razu.
Image

Nie skazuj PomoRskiego Infinity na życie bez Banana :(
Image

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

Previous

Post a reply
39 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]