• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

Operacja: Handlarz Cieni - organizacyjnie

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
154 posts • Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Operacja: Handlarz Cieni - organizacyjnie

by Usashi » May 9th, 2017, 1:49 pm

Narrander wrote:I pls, zagrajcie to szybko, chcę zobaczyć jak to się skończy :mrgreen:

Tia, skończylibyście już tą kampanię, bo chętnie bym dołączył do kolejnej :P
Usashi

Has liked: 91 times
Been liked: 105 times

by Hansolo » May 25th, 2017, 7:35 pm

Bądźmy szczerzy - Squalo zrobił robotę :P Quantum wprawdzie zginął, ale Maciek przejął jego cube i odleciał z nim odczytać wszystkie informacje.

W ten sposób Maciek wygrywa kampanię - gratulacje!

Ale...
.
.
.
.
.

Czy armia Neoterry zdoła ostatecznie pokonać Handlarza Cieni?

Ostatnia misja wisi w pierwszym poście. Maćku, czas zmierzyć się z tajemniczym nemezis całej kampanii.
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

by KreoL » May 25th, 2017, 9:26 pm

Najlepsza misja z kampani w mojej ocenie. Gra była bardzo fajna mimo, że okrutnie nas pokarał 'nieśmiertelny'. Kampania zakończona z mojej strony. W mojej końcowej ocenie Handlarz Cieni to kampania do ogrania na przyszłość jeszcze raz po kosmetycznych zmianach w scenariuszach i surowych terminach, bo niestety poprzez takie rozbicie w czasie troche straciła na klimacie.
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Hansolo » June 10th, 2017, 5:06 pm

Trzy krytyki. W sumie tyle potrzebował Ghost aby wygrać. Najpierw dwa kryty w ARO załatwiły agentów Handlarza chcących zabić Swiss Guarda i zablokować korytarze. Potem wystarczyło podjechać Auxbotami i spalić resztę oporu. Handlarz wprawdzie obronił się przed ogniem, ale krytyk od Auxilli zakończył jego życie.

I w ten sposób Ghost potwierdził swoje zwycięstwo i rozbił kartel Handlarza. Gratulacje!

A epilog zaraz będzie w temacie obok.

Podsumowanie ze strony organizatora:
1) Misje trzyosobowe są rzeczą rozwojową. Na pewno można w przyszłości spróbować kombinowania w tym kierunku.
2) Niestety, ale przedłożyłem fabułę nad grywalność i wyszły potworki, które można było ukończyć w pierwszej turze. Na przyszłość muszę na to bardziej zwracać uwagę.
3) Nie do końca jestem przekonany co do różnych formatów punktowych. Chyba jednak lepiej trzymać przez cały czas 300 punktów.
4) Misje w których trzeba przechwycić/zabić kilka celów - tak. Misje w których trzeba przechwycić/zabić jeden cel - nie.
5) Na przyszłość będę bardziej surowy jeśli chodzi o terminy. Granie jednej kampanii przez prawie rok to przesada.

Co przyniesie nam przyszłość? Po wakacjach chcę wystartować z kolejną kampanią (która nie będzie kontynuacją Handlarza). Tym razem będzie krótko (zaledwie jeden rozdział), a w misjach będzie więcej zabijania niż klikania.
I would take gameplay over authenticity for a science-fiction board game any day of the week.
Hansolo

Has liked: 5 times
Been liked: 162 times

Previous

Post a reply
154 posts • Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]