Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw
by KreoL » April 4th, 2017, 9:14 pm
by SamboR » April 4th, 2017, 9:29 pm
KreoL wrote:Gramy 6 bitew 200p ITS limited insertion. W związku, że może nas kręcić telewizja lokalna jak i turniej jest częścią promocji Biblioteki i liczymy na zainteresowanie nowych graczy myślimy nad wymogiem pomalowanej armii. To tylko 10 modeli +/- 5 jeśli będą dwie rozpiski i jeszcze naprawdę dużo czasu. Co myślicie?
by Darek_CTR » April 4th, 2017, 9:56 pm
KreoL wrote:Gramy 6 bitew 200p ITS limited insertion. W związku, że może nas kręcić telewizja lokalna jak i turniej jest częścią promocji Biblioteki i liczymy na zainteresowanie nowych graczy myślimy nad wymogiem pomalowanej armii. To tylko 10 modeli +/- 5 jeśli będą dwie rozpiski i jeszcze naprawdę dużo czasu. Co myślicie?
by KreoL » April 4th, 2017, 10:40 pm
Darek_CTR wrote:Jak będą same pomalowane armie, to będą też tylko pomalowane stoły?
by Alkasyn » April 5th, 2017, 8:31 am
by Konuhageruke » April 5th, 2017, 9:05 am
Alkasyn wrote:Wymog malowania jest bardzo dobry. W Warszawie bede chcial wymagac tego samego na duzym turnieju pod koniec roku.
by KędzioR_vo » April 5th, 2017, 10:38 am
Darek_CTR wrote:Jak będą same pomalowane armie, to będą też tylko pomalowane stoły?
by Narrander » April 5th, 2017, 11:02 am
by Venator » April 5th, 2017, 11:14 am
by Mroczyslaw » April 5th, 2017, 11:37 am
by Alkasyn » April 5th, 2017, 11:50 am
Mroczyslaw wrote:Rowniez jestem sceptyczny.
Ale dyskusje na ten temat byly prowadzone miliardy razy we wlasciwie kazdej grze (tak, nawet w Xach ale w druga strone;P ).
by Mroczyslaw » April 5th, 2017, 11:54 am
by Alkasyn » April 5th, 2017, 11:58 am
Mroczyslaw wrote:Alkasynie, nie zrozumiales;)
Te dyskusje byly prowadzone miliony razy - znaczy nie chce mi sie odgrzewac znow tego samego kotleta, bo nic nowego nie powiemy i robic shitstormu w perfekcyjnie dobrym temacie;)
by Mroczyslaw » April 5th, 2017, 12:01 pm
by MetalSlave » April 5th, 2017, 12:24 pm
Alkasyn wrote:
W 4 miesiace nie zdażycie pomalować 5 ludków?

by SamboR » April 5th, 2017, 12:33 pm
MetalSlave wrote:Alkasyn wrote:
Nie, gdyż ponieważ seria powodów która ogranicza mi czas wolny a która w zasadzie nikogo nie obchodzi poza mną, a czas wolny jaki mi pozostaje wolę poświęcić na coś innego. Co prawda na poziomie 200 pts. powinienem być w stanie wystawić w pełni pomalowany oddział, ale dla zasady opowiem się na nie bo nie lubię gdy dobór modeli mam ograniczony przez przygotowanie modelu do gry.
Oczywiście się dostosuje. Modele do infinity są zmywalne, a pomalowanie modeli na byleby było zajmie mniej niż 1h.
W każdym razie na pewno nie będę malował terenów, a to co mam pomalowane raczej nie starczy na cały stół. Więc jeżeli będzie potrzeba wspomóc w tej kwestii to na bank będą niepomalowane.
by Mroczyslaw » April 5th, 2017, 1:02 pm
SamboR wrote:MetalSlave wrote:Alkasyn wrote:
Nie, gdyż ponieważ seria powodów która ogranicza mi czas wolny a która w zasadzie nikogo nie obchodzi poza mną, a czas wolny jaki mi pozostaje wolę poświęcić na coś innego. Co prawda na poziomie 200 pts. powinienem być w stanie wystawić w pełni pomalowany oddział, ale dla zasady opowiem się na nie bo nie lubię gdy dobór modeli mam ograniczony przez przygotowanie modelu do gry.
Oczywiście się dostosuje. Modele do infinity są zmywalne, a pomalowanie modeli na byleby było zajmie mniej niż 1h.
W każdym razie na pewno nie będę malował terenów, a to co mam pomalowane raczej nie starczy na cały stół. Więc jeżeli będzie potrzeba wspomóc w tej kwestii to na bank będą niepomalowane.
Moim zdaniem wolna ręka organizatora. Na pewno przekalkulował sobie wszystkie za i przeciw. Jego prawo.
by MetalSlave » April 5th, 2017, 1:46 pm
Mroczyslaw wrote:
Samborze, wykazujesz wysoko nietolerancyjne nieeuropejskie podejscie. Jesli gracz nie chce malowac, to nie powinno sie go do tego zmuszac. Mysle wrecz ze nalezy go nagrodzic dodatkowymi punktami by nie czul sie gorszy grajac przeciw pomalowanym listom.

by Varred » April 5th, 2017, 2:03 pm
by MetalSlave » April 5th, 2017, 2:28 pm

by Darek_CTR » April 5th, 2017, 2:34 pm
by Varred » April 5th, 2017, 9:41 pm
by KreoL » April 5th, 2017, 9:50 pm

by krzychoss » April 6th, 2017, 1:09 am
by Venator » April 6th, 2017, 8:06 am
by KreoL » April 6th, 2017, 8:29 am
by Venator » April 6th, 2017, 8:41 am
by Darek_CTR » April 6th, 2017, 8:49 am
Venator wrote:... te nieszczęsne 3 kolory położone byle jak przedstawiają taką sama wartość estetyczną co srebro.
Jeśli ma być wymóg pomalowanych armii to trzymajmy się już wysokich standardów i przynajmniej wymagajmy spójności w kolorystyce i jakiegoś większego dbania o detale.
Jak już chcecie wyznaczać jakieś standardy to zawieście poprzeczkę wyżej ...
by Konuhageruke » April 6th, 2017, 8:49 am
by Darek_CTR » April 6th, 2017, 9:07 am
Venator wrote:Darek_CTR wrote:
@Venator pożyczę Ci całą armię ładnie pomalowanych nomadów
O To proszę o dopisanie do listy ponownie