• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandNowości i dyskusja o systemie
  • Search
  • Print view

Kurier Kaledoński

News and Rumours/General Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
83 posts • Page 1 of 3 • 1, 2, 3

Kurier Kaledoński

by Ranger » June 1st, 2015, 9:27 pm

Witajcie :) Co jakiś czas będę wrzucał do tego wątku wzmianki o nowych tekstach, które ukazują się na blogu. Z mojej strony prośba, by wszelkie komentarze odnośnie jakości tekstów, uwagi czy propsy były publikowane bezpośrednio pod nimi, a więc na stronie Kuriera Kaledońskiego :) Wątek zakładam w celach informacyjnych.

Na zakończenie miesiąca na łamy trafił kolejny tekst z serii 'rzut okiem'. Tym razem słów parę o Japońskiej Armii Sektorowej :)
Image
Ranger

Has liked: 39 times
Been liked: 76 times
  • Website

Re: Kurier Kaledoński

by Ranger » July 24th, 2015, 7:53 pm

Na blogu pojawiła się relacja z I Mistrzostw Pomorza :) Jeśli ktokolwiek przegapił ten wpis, to zapraszam do zapoznania się z pierwszą ogólnopolską imprezą Infinity zorganizowaną w Gdańsku :)

https://kurierkaledonski.wordpress.com/2015/07/20/i-mistrzostwa-pomorza-1819-lipiec-2015-relacja/

Mam prośbę do graczy z ośrodków, które prowadzą u siebie zorganizowane granie. Minął już rok działalności bloga i chciałem zaktualizować sytuację Infinity w poszczególnych ośrodkach. Tak więc wołam:

-Warszawę
-Chełmżę
-Lublin
-Wrocław
-Jaworzno/Rybnik
-Szczecin
-Poznań
-Bielsko
-Łódź
-pozostałe miejsca (pomijam Pomorze i Małopolskę, bo sytuację znam)
Podeślijcie proszę info, co się zmieniło w kontekście: https://kurierkaledonski.wordpress.com/2014/06/19/infinity-w-polsce/ :) Dzięki!
Image
Ranger

• Website

by Ranger » September 14th, 2015, 11:02 am

Jeśli lubicie czytać raporty bitewne, to mam nadzieję, że najnowszy wpis przypadnie wam do gustu :) Zwłaszcza, że na stole spotkały się dwie armie sektorowe Nomadów: Corregidor i Bakunin. Kto tym razem wrócił z tarczą, a kto na tarczy?

A dla początkujących wstępniak (sprzed ponad 2 tygodni) o tym, co dzieje się na stołach Infinity w praktyce, "ile to kosztuje" i jakie strony biorą udział w starciach, a to wciąż nie wszystko, co zostało ukazane :) Zapraszam do lektury!
Image
Ranger

• Website

by crespos » September 14th, 2015, 8:40 pm

Ranger wrote:[color=#000000]Na blogu pojawiła się relacja z I Mistrzostw Pomorza :) Jeśli ktokolwiek przegapił ten wpis, to zapraszam do zapoznania się z pierwszą ogólnopolską imprezą Infinity zorganizowaną w Gdańsku :)

https://kurierkaledonski.wordpress.com/2015/07/20/i-mistrzostwa-pomorza-1819-lipiec-2015-relacja/

Mam prośbę do graczy z ośrodków, które prowadzą u siebie zorganizowane granie. Minął już rok działalności bloga i chciałem zaktualizować sytuację Infinity w poszczególnych ośrodkach. Tak więc wołam:

-Lublin

Odnośnie Lublina, jest on teraz na pewno pogrążony w bardzo głębokim letargu razem z Opolem.

Widziałem na stronie, że info zapodają Podogyn i Dabi myślę, że ten pierwszy to już na pewno nie. Dabi natomiast wróci z urlopu i na pewno się odezwie i uzupełni informacje.
crespos

Has liked: 2 times
Been liked: 0 time

by Ranger » September 14th, 2015, 9:44 pm

Crespos, dzięki za info. Złapię jakoś Dąbiego i zrobię aktualizację.
Image
Ranger

• Website

by Blaze » September 15th, 2015, 8:44 am

Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć :)
Plasma Terrain. New Terrain future https://www.facebook.com/plasmaterrainc ... 8/?fref=ts
Blaze

Has liked: 7 times
Been liked: 11 times

by Raeone » September 15th, 2015, 10:24 am

Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć :)

Chyba trochę za wcześnie Dawid na to.
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Been liked: 71 times

by Maru » September 15th, 2015, 1:18 pm

Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć :)

to ja ci skrobnę co s na szybko :
z PoV malarza :
Us Ariadna box zawiera trochę ludków które można pomaziać - tak samo jak O:IS tyle że nie tak samo
modele w tym boxie sa o wiele lepiej przemyślane w kwestii składania ich w całość.
Jak na razie nie napotkałem na model który by sie nie składał łatwo ale przedewszystkim taki który by nie składał sie równo co było przypadłością O:IS = wszystko pasuje najwyżej zostaje szczelina na wypełnienie GS - ale zostaje bo tak zamierzono a nie bo tak wyszło (Duży Pies ).
Detale - :
Nadlewki - w zasadzie brak
Moldy: - ktoś odrobił pracę domowa i formy sa tak zrobione ze jeśli nawet jest mold to taki że nie jest na detalach - tylko np wzdłuż lampasa (wiec nawet jak zapomnimy otym i pomalujemy to Lampas będzie bardziej wystający niz powinien ale niewiele osób sie skapnie
detale: - Mniej - jest ich mniej co kuriozalnie znaczy więcej - widać więcej istotnych detali pomimo zmniejszonej ilości detali, to jest sprawa którą krytykowałem przy modelach z Dire Foes - i z wczesnego Digitala - przeładowywali model detalami w wyniku czego super wyglądał jako render na 30 calowym monitorze i był słabo czytelny w 32 mm - idealnym przykładam jest Yasbir - człowiek kieszonka - ma na sobie tyle tego nadziubdzianego że w zasadzie nie wiadomo co on tam ma .
Modele Us Ariadny sa o wiele prostsze - przez co detale sa ostre i wyraźne niema problemu z odgadnięciem co jest co - jak ktoś chce szybko po inkować i dry braszować - to detale wyjdą tak samo, ci którzy będą chcieli ładne pomalować nie będą się zastanawiali czy to mold czy może detal
bez problemu można odróżnić ładownice od czegokolwiek innego a nadmiar detali nie ogranicza w malowaniu - umiesz i chcesz - to możesz (a nie walczysz z wykonanymi słabo odlanym detalem )

mam nadzieje że pomogłem w kwestii Us Ariadny i jej "malowalnosci"
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

Has liked: 0 time
Been liked: 48 times

by Darek_CTR » September 15th, 2015, 1:27 pm

Maru wrote:

to ja ci skrobnę co s na szybko :
z PoV malarza :
Us Ariadna box zawiera trochę ludków które można pomaziać - tak samo jak O:IS tyle że nie tak samo
modele w tym boxie sa o wiele lepiej przemyślane w kwestii składania ich w całość.
Jak na razie nie napotkałem na model który by sie nie składał łatwo ale przedewszystkim taki który by nie składał sie równo co było przypadłością O:IS = wszystko pasuje najwyżej zostaje szczelina na wypełnienie GS - ale zostaje bo tak zamierzono a nie bo tak wyszło (Duży Pies ).
Detale - :
Nadlewki - w zasadzie brak
Moldy: - ktoś odrobił pracę domowa i formy sa tak zrobione ze jeśli nawet jest mold to taki że nie jest na detalach - tylko np wzdłuż lampasa (wiec nawet jak zapomnimy otym i pomalujemy to Lampas będzie bardziej wystający niz powinien ale niewiele osób sie skapnie
detale: - Mniej - jest ich mniej co kuriozalnie znaczy więcej - widać więcej istotnych detali pomimo zmniejszonej ilości detali, to jest sprawa którą krytykowałem przy modelach z Dire Foes - i z wczesnego Digitala - przeładowywali model detalami w wyniku czego super wyglądał jako render na 30 calowym monitorze i był słabo czytelny w 32 mm - idealnym przykładam jest Yasbir - człowiek kieszonka - ma na sobie tyle tego nadziubdzianego że w zasadzie nie wiadomo co on tam ma .
Modele Us Ariadny sa o wiele prostsze - przez co detale sa ostre i wyraźne niema problemu z odgadnięciem co jest co - jak ktoś chce szybko po inkować i dry braszować - to detale wyjdą tak samo, ci którzy będą chcieli ładne pomalować nie będą się zastanawiali czy to mold czy może detal
bez problemu można odróżnić ładownice od czegokolwiek innego a nadmiar detali nie ogranicza w malowaniu - umiesz i chcesz - to możesz (a nie walczysz z wykonanymi słabo odlanym detalem )

mam nadzieje że pomogłem w kwestii Us Ariadny i jej "malowalnosci"

Jezu...
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Maru » September 15th, 2015, 2:52 pm

nie
Chuck
Image
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

by Alkasyn » September 15th, 2015, 9:30 pm

Raeone wrote:

Chyba trochę za wcześnie Dawid na to.

Mój artykuł na blog Data Sphere jest gotowy, ale ukaże się pewnie na końcu września/początku października, bo wcześniej pójdzie tutorial od Shizune.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Michał » September 16th, 2015, 11:43 am

Ranger wrote:Na blogu pojawiła się relacja z I Mistrzostw Pomorza :) Jeśli ktokolwiek przegapił ten wpis, to zapraszam do zapoznania się z pierwszą ogólnopolską imprezą Infinity zorganizowaną w Gdańsku :)

-Warszawę
-Chełmżę
-Lublin
-Wrocław
-Jaworzno/Rybnik
-Szczecin
-Poznań
-Bielsko
-Łódź
-pozostałe miejsca (pomijam Pomorze i Małopolskę, bo sytuację znam)
Podeślijcie proszę info, co się zmieniło w kontekście: https://kurierkaledonski.wordpress.com/2014/06/19/infinity-w-polsce/ :) Dzięki!

U nas się za wiele nie zmieniło. Sporo dalej się gra, info o Bolterze aktualne. Jedyna nowinka to fakt, że organizowaliśmy w tym roku Mistrzostwa Polski, na które przyjechały ekipy graczy z Czech i Niemiec, poza polskimi graczami. :)
Michał

Has liked: 5 times
Been liked: 4 times

by Ranger » December 2nd, 2015, 7:59 pm

Na łamy bloga trafił raport z pojedynku pomiędzy Rycerzami rodem z PanOceanii a Corregidorczykami z nomadzkiego statku. Tekst Pietii okraszony ładną szatą graficzną przedstawia dynamiczne starcie. Jeśli jesteście ciekawi wyniku, to oczywiście zapraszam do lektury pod tym linkiem :)
Image
Ranger

• Website

by Ranger » January 23rd, 2016, 8:22 pm

Tym razem na łamach bloga pojawił się opis Moratów autorstwa Kędziora. Rozbudowany tekst o tej jakże lubiącej walkę armii znajdziecie tutaj :cool:
Image
Ranger

• Website

by Ranger » April 29th, 2016, 5:51 pm

Na blogu z nowości: raport bitewny ze starcia Neoterry z Bahramem, a także wspominkowa relacja z lutowego turnieju w Krakowie. Do tego skreślonych parę słów o starterze do USAriadny.

Miłego czytania :)
Image
Ranger

• Website

by Ranger » September 15th, 2016, 8:03 pm

Jeśli jesteście zainteresowani organizacją i przebiegiem tegorocznych Drużynowych Mistrzostw Polski w Poznaniu, to zapraszam do zapoznania się z relacją: https://kurierkaledonski.wordpress.com/ ... u-relacja/ :-)

Na blogu pojawi się też raport z gry pomiędzy Neoterrą a Corregidorem. To już wkrótce :-)
Image
Ranger

• Website

by Ranger » September 17th, 2016, 8:56 pm

Zgodnie z zapowiedzią na łamach pojawiła się relacja autorstwa Pietii. Poznacie losy Gladiusa oraz przebieg walki pomiędzy Neoterrą a Corregidorem. Zapraszam, będzie się działo!

https://kurierkaledonski.wordpress.com/2016/09/17/ostatni-lot-gladiusa/

Korzystając z okazji chciałem podpytać o to, gdzie w Infinity gra się w Szczecinie, Bydgoszczy, Warszawie, Łodzi oraz innych miejscach nieoznaczonych na stronie bloga w zakładce "ośrodki bitewne". Dzięki za pomoc :)
Image
Ranger

• Website

by Yavasa » September 19th, 2016, 1:08 pm

Cześć,
co do Szczecina to informacje są w tym temacie :)
http://www.data-sphere.net/forum/viewtopic.php?f=115&t=3497
Yavasa

Been liked: 1 time
  • Website

by Ranger » September 20th, 2016, 12:04 pm

Dzięki za info, Errhile także mi podesłał :)
Image
Ranger

• Website

by Ranger » October 31st, 2016, 4:06 pm

Na blogu kilka słów o październikowych nowościach, a także świeżutki raport bitewny z pojedynku pomiędzy mną a Shingenem. Lektura w sam raz na jesienne popołudnie ;)
Image
Ranger

• Website

by postapokaliptyk » October 31st, 2016, 4:23 pm

świetny raport!
postapokaliptyk

Has liked: 228 times

by Shingen » November 1st, 2016, 4:31 pm

Dzięki za grę Ranger.

I dzięki za obróbkę zdjęć dla Pietii - moje ludziki wyszły lepiej niż w rzeczywistości ;).
Shingen

Has liked: 35 times
Been liked: 24 times

by Ranger » January 29th, 2017, 3:39 pm

W ostatnim czasie (sensu largo ;)) na blogu pojawiła się kolejna odsłona serii "Rzut okiem", w której kilka akapitów poświęciłem wojskom USAriadny, kontynuacja niekończącego się cyklu o starterach, gdzie możecie zapoznać się z zawartością najnowszego startera Acontecimento, a także pachnący jeszcze świeżością raport z trójmiejskiego turnieju wieńczącego półroczną ligę :)

Tradycyjnie zapraszam do lektury oraz komentowania pod artykułami :)
Image
Ranger

• Website

by Ranger » February 10th, 2017, 10:02 pm

Okej, jedziemy dalej. Na pierwszej stronie Kuriera Kaledońskiego pojawił się artykuł traktujący o Onyxie, a więc najnowszej armii sektorowej Kombinatu. Narrator stanął na wysokości zadania i zaserwował poradnik z prawdziwego zdarzenia. Tym razem nieco więcej śrubek i trybików, a mniej opisów fabularnych. Sprawdźcie co jest grane ;)
Image
Ranger

• Website

by Orris » February 22nd, 2017, 8:33 pm

Fajny artykuł. Miło mi się go czytało. Planujecie jakiś o Tohaa? Widzę, że nie ma niczego o nich w kontekście 3. edycji i nowego HS.
Orris

Has liked: 7 times
Been liked: 14 times

by Raeone » February 22nd, 2017, 8:35 pm

Orris wrote:Fajny artykuł. Miło mi się go czytało. Planujecie jakiś o Tohaa? Widzę, że nie ma niczego o nich w kontekście 3. edycji i nowego HS.

Vox Populi +1 ;)
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Been liked: 71 times

by Ranger » February 23rd, 2017, 12:13 am

Orris wrote:Fajny artykuł. Miło mi się go czytało. Planujecie jakiś o Tohaa? Widzę, że nie ma niczego o nich w kontekście 3. edycji i nowego HS.

Hej. Cieszę się, że artykuł autorstwa Narratora przypadł do gustu :) Co do Tohaa, to jest jedna sprawa - potrzebowałbym kogoś, kto już trochę tą armią pograł i zechciałby napisać coś więcej na jej temat :)

Może wśród czytelników jest ktoś taki? Zapraszam do kontaktu!
Image
Ranger

• Website

by Venator » February 23rd, 2017, 8:41 am

Alkasyn ciśnie Tohaa
Venator

Been liked: 99 times

by Ranger » March 1st, 2017, 9:17 am

Venator wrote:Alkasyn ciśnie Tohaa

Dzięki za info Venator :)

Na łamach raporcik z niedzielnego grania w Trójmieście, otwierającego kolejny sezon ligi - klik!
Image
Ranger

• Website

by SamboR » March 1st, 2017, 2:02 pm

Fajnie, zgrabnie napisane sprawozdanie. Zazdroszczę umiejętności pisania bez rozwodzenia się nad zbędnymi szczegółami.
Wargaming Wrocław
SamboR

Has liked: 116 times
Been liked: 69 times

Next

Post a reply
83 posts • Page 1 of 3 • 1, 2, 3

Return to Nowości i dyskusja o systemie

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]