• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneWarszawa i Legionowo
  • Search
  • Print view

Wakacyjna Kampania Odyseja, Czwarta runda do 10ego Sierpnia

Moderators: Alkasyn, Konuhageruke

Post a reply
177 posts • Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Wakacyjna Kampania Odyseja, Czwarta runda do 10ego Sierp

by Silverhand » July 31st, 2015, 10:23 am

I jeszcze pytanka ode mnie.

1) Personalities jak mi zginęły w trakcie kampanii to rzucam te wszystkie VACi, żeby móc je znowu wystawić? Najemnicy imienni nie rzucają wg. tego co tutaj wcześniej było pisane, a frakcyjni?

2) Czy mogę wywalić jednostki do drugiej grupy command tokenami? Rozpiskę buduję na jednej grupie, ale w trakcie gry tego warcora bym się pozbył :P
Silverhand

Has liked: 8 times
Been liked: 8 times

by Wrona_ » July 31st, 2015, 10:31 am

Silverhand - chyba bardziej Ci się opłaca zamieniać tego irregulara w regulara comand tokenem ;)
Wrona_

Has liked: 10 times
Been liked: 5 times

by Alkasyn » July 31st, 2015, 10:40 am

Silverhand wrote:I jeszcze pytanka ode mnie.

1) Personalities jak mi zginęły w trakcie kampanii to rzucam te wszystkie VACi, żeby móc je znowu wystawić? Najemnicy imienni nie rzucają wg. tego co tutaj wcześniej było pisane, a frakcyjni?

2) Czy mogę wywalić jednostki do drugiej grupy command tokenami? Rozpiskę buduję na jednej grupie, ale w trakcie gry tego warcora bym się pozbył :P

Jak ci personalities poległo w bitwie, to rzucasz odpowiednie Casevac i medevac. Najemnicy imienni to też personalities.

Nie.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Wrona_ » August 2nd, 2015, 8:36 pm

Po wczoraj mam już rozegrany scenariusz misji czwartej po obu stronach stołu :)

To teraz trochę raportowego spamu :)

Bitwa z Orrisem:

1. Corregidor - atak vs Bakunin - obrona
Wynik: 10 - 7

Rzut na inicjatywę wygrany przez dowódcę corregidoru (ja swojego nawet nie zdałem). Jak się po chwili okazało, było to druzgoczące w skutkach ponieważ Orris miał już trzeci poziom w drzewku dowodzenia natychmiastowego rozstawienia. Oznaczało to, że musiałem wystawić się pierwszy w ciemno, na gorszej połowie stołu a i tak byłem drugi :)

Po rozstawieniu przeszliśmy do kluczowego punktu programu czyli zrzutu cywili. Na 10 modeli, 9 z nich wylądowało w jednym budynku (na dachu/w środku - to też losowaliśmy) lub w 2calach od niego. Jedynie ostatni z nich wypadł na tyłach, bliżej mojego deployu. Rozstawiłem CSU aby w miarę możliwości arowali napastnika. Z jednym zaryzykowałem ustawienie w połowie przeciwnika - niestety nieskutecznie - wypadł na tyłu stołu.

Orris zaskoczył mnie brakiem Mcmurrogha. Zamiast tego mierzyłem się z cieżkim linkiem Mobile Brygady intruderami i najemnym rodzeństwem Turner. Ze swojej strony też miałem nietypową rozpiskę. Połowa armii była w camo w okolicy środka stołu i cywili. Zerosów, miny i prowlerów dodatkowo wsparł jeszcze Saito Togan siedzący w TO camo.

Pierwsza tura i od razu ciężkie zabawki poszły w ruch. TAG Orrisa ruszył do ofensywy. Zakończyło się to ujawnieniem Saito, który granatem dymnym osłonił część cywili. CSU probował odpowiadać ogniem. Sam dostał kulkę ale niezdane gutsy zmusiło go do wycofania. Cywile robili wszystko by przeżyć, unikali kul, padali na ziemie, skakali za zasłony, zdawali army ale i tak nie uchroniło to ponad połowy z nich. Mój dym z Saito sprawił jedynie, że do gry wszedł intruder, który bezwzględnie eliminował cele.
Corregidor skończył pierwszą turę z ośmioma punktami. Akcją tury był moment kiedy intruder z HMG dopatrzył się podstawki mojej lojtkowej custodierki. Na szczęście bogowie kostek byli wtedy po mojej stronie i pani haker pięknie uniknęła kul chowając się za ścianę już w bezpiecznej pozcyji.

Odwet zacząłem z pełną pulą rozkazów. Prowler ze Spitem udowodnił, że TAGi zabija się statystyką i w dwóch rozkazach rozstrzelał Scarface'a
Na flance moja chimera z puknikami bezpieczna po za widokiem przeciwnika przebiegła przez pół stołu dopadając najpierw schowaną na tyłach Cordelię Turner a potem jednego z dwóch intruderów. Po mojej stronie w tych atakach zginęły tylko dwa pukniki. Ostatnim lojtkowym rozkazem przejąłem jedną dronkę TR. CSU próbowało się przemieścić ale bez specjlanej skuteczności - jeden zginął od aro.

Orris zaczął drugą turę od zemsty na chimerze, która dostała kulę w plecy od jego Spec-opsa. Następnie ten sam specjalista użył swojego zondbota aby spróbować podnieść Scarface'a - skończyło się to dobiciem TAGa i zagwarantowaniem mi 3p.
Potem w ruch poszedł link Brygady i przyniosło to śmierć kolejnych cywili oraz mojego prowlera ze spitem, dając mojemu przeciwnikowi pełne 10 punktów.

Przyszła pora na moją turę drugą. Przeniosłem CSU do głównej grupy aby odzyskać pełne 10 rozkazów. Na stole zostało już tylko 3 cywili - akurat wszystkich podwójnie punkotwanych dla mnie.
Trzeba było wytoczyć cieżką artylerię. W ruch poszedł Lizard. Najpierw ostrzelał się z HMG w linku ale wbił tylko jedną ranę. Przeciwnik odskoczył za zasłonę chowając się. Potem już skutecznie ubił drugi model mobile brygady. Link się jednak uchował. Potem dotarłem do pozycji intrudera HMG - kolejny wróg padł. Saito Togan wykorzystał swoją dogodną pozycję aby włączyć TO:camo i zbliżyć się do wroga. Zabrakło rozkazów na więcej działań.

Orris trzecią turę rozpoczał od wejścia skoczka. Pani Kowalski wraz ze swoim zondcatem próbowali podejść mojego Odyseusza.
Wyszli od boku za plecami CSU , który oblał infiltrację. Na szczęście ochroniarz ich usłyszał i zrobił change facing szachując dalsze ruchy. Ograniczona liczba rozkazów sprawiła, że Orris postanowił swoim Spec-opsem skacząc zabić jeszcze jednego cywila - sam przepłacił do życiem ale osiągnał sukces - straciłem kolejne dwa punkty.

Moja trzecia tura była już formalnością - Saito dobił atakiem z zaskoczenia mobile HMG a potem sam zginał (było to o tyle ciekawe, że używał w CC pistoletu gdyż kamery obserwowały jego ruchy). Lizard próbował ustrzelić kolejna mobile ale sam zarwał brakujące dwie rany - z krytyka i niezdanego arma. Tak zakończyliśmy grę o 1.30 w nocy :P
Wrona_

by Wrona_ » August 2nd, 2015, 9:29 pm

Bitwa z Silverhand'em

Bakunin - atak vs Military Orders - obrona
Wynik: 10 - 10

Nauczony doświadczeniem z bitwy z Orrisem ponownie wystawiłem się z dużą ilością camo. Trzech prowlerów i Bran da Castro do tego dwa Tagi. Lizard i Scarface wraz z siostrą. Specops został skoczkiem i Custodierka ponownie dowodziła.
Przeciwnik zaskoczył mnie brakiem Joanny D'arc ale ta poległa we wcześniejszej misji. Zamiast tego była cała masa cieżkiej piechoty. W tym Father-knight haker, Link Hospitalierów z HMG dowodzony przez ojca DeFersen. Do tego skoczek z HMG a także jedno TO camo w odwodzie i na tyłach warcore nadający reportaż z zajść.

Cywile ponownie zajęli przestrzeń na środku stołu choć w ciut większym rozproszeniu niż ostatnio. Ja też ponownie przegrałem rzut na inicjatywę. Żeby było jeszcze gorzej Bran da Castro oblał infiltrację w pobliże warcore'a i wywaliło go na tyły mojego deployu.
Silver zaczął od ataku linkiem na Scarface'a. HMG wypaliło pełną serię ale mój pierwszy rzut w ARO na panzerfausta okazał się krytykiem który powalił link lideara hospitalierów. Na flance wyszedł skoczek HMG, który również ostrzelał pana Turner. Drugi i ostatni strzał z panzera tym razem chybił a TAG zarwał pierwszą ranę. Pozbawiając mnie dalekozasięgowej broni kolejne rozkazy obrońcy poszły na to aby lekarz w linku podniósł HMG. Udało się to kosztem dwóch comand tokenów. CSU, który był niebezpiecznie blisko mojego prolwera w camo podszedł bliżej po czym położył nanopulser. Odstrzeliłem się z boarding shotguna zabijając ochroniarza a sam zdałem BTSa. Link poprawił po csu - tym razem oddałem granatem rojowym - jednak nieskutecznie. Prowler zginal. Następnie link próbował dokończyć dzieła i rozstrzelać Scarface'a do nieprzytomności ale ten uchował się na jednej ranie.
Swoją turę zaczałem od szarży chimerą i puknikami. Impetem i irregularem wybiegłem w kierunku cywili i chimera z daleka juz rozstrzelala ze swojego combiaka pierwszego cywila. Potem nie udało mi się położyć dymu co niestety sprawiło, że byłem szachowany przez CSU. Wtedy w ruch poszedł Lizard. Kule położyły ochroniarza i parę cywili. Potem do ataku ruszył prowler ze spitem - zginęli kolejni cywile - w tym wszyscy trzej podwójnie punktowani. Został mi ostatni rozkaz. Mój spec-ops wszedł od boku stołu następnie tym właśnie ostatnim rozkazem podszedł bliżej i pełną serią ze spita odstrzelił Odyseusza.
To ustawiło mnie z wynikiem 11 punktów po pierwszej turze.
Odwet zakonników był brutalny. Zginał Scarface, prowler ze spitem. A takze Spec-ops najpierw unieruchimiony atakiem hakerskim przez Father-knighta został potem rozstrzelany. Kolejne rozkazy Silvera przemieściły go w kierunku mojego deployu i pozycji Lizarda- punktowej dla niego jednostki.
Drugą turę zaczałem ze znaczenie zmniejszoną ilością rozkazów. Pewny już kompletu punktów postanowiłem się pobawić. custodierka wystrzeliła speculativem z markera rozstawiajac tym samym repeater w zasiegu Hospitalierow. W kolejnych rozkazach link został rozbity wizolowaniem jednego z jego członków oraz rozstrzelaniem przez Lizarda kolejnego.

Koniec bitwy to już była egzekucja terrorystów. W trzeciej turze Silverhand zniszczył mój repeater z dalej potem zdołał dobić mojego Lizarda, następnie sam rozstawił swój repeater a jego haker przy jego pomocy usmażył mózg mojej Custodierce. Zamiast się bronić również odpowiedziałem atakiem. W między czasie zabił jeszcze marnującego się w moim deployu Brana da Castro. i Ostatnimi dwoma rozkazami próbował podnieść jednego rannego cywila - nieskutecznie.
Swojej tury trzeciej już nie rozgrywałem gdyż nie miała znaczenia. Na stole zosała mi się jedynie Cordelia i jeden prowler wciąż w camo. Tak zakończyliśmy remisem.
Wrona_

by Wrona_ » August 2nd, 2015, 9:55 pm

A na koniec obiecane dawno fotki mojego Odyseusza.

Najpierw wczesne WIPy - Konwersja z modelu cyborga (Neura Tactics) oraz łuku robionego z części od zegarka we współpracy współlokatorskiej :)

Image
Image
Image

A teraz jego stan obecny - wciąż WIP ale już na ukończeniu. Malowany przez moją Szwagierkę :) Akurat była u nas na weekend :)

Image
Image
Image
Image
Image

Mam nadzieję, że się podoba :)
Wrona_

by costi » August 3rd, 2015, 8:45 pm

Czy ktoś już robił spis broni zakazanych w tym scenariuszu (ew jeśli jest krótszy - broni dozwolonych)?
costi

Has liked: 2 times
Been liked: 60 times

by Wrona_ » August 3rd, 2015, 10:24 pm

Combi, hmg, Spitfire. Ew. warianty broni Multi z amunicją AP bo ta jest dozwolona - więcej nie potrzebujesz ;)
Wrona_

by costi » August 3rd, 2015, 11:24 pm

Wrona_ wrote:Combi, hmg, Spitfire. Ew. warianty broni Multi z amunicją AP bo ta jest dozwolona - więcej nie potrzebujesz ;)

Gram Haqqislamem, więc potrzebuję :P Light Shotgun jest na liście zakazanej?
costi

by Wrona_ » August 4th, 2015, 6:42 am

Poczatkowa chcialem napisal zebys zagral klimatycznie i uzyl samych ladunkow wybuchowych... ;) Ale Ty sie bronisz, wiec powiem tylko, ze tak: Wszystkie strzelby zakazane. Snajperki natomiast dozwolone zaleznie o typu amunicji. Pamietaj, ze to kamer mozna tez strzelac ;)

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Wrona_

by Wrona_ » August 4th, 2015, 6:45 am

Btw. Mamy do rozegrania tez bitwe w lidze Zippiego. Nie mialbys ochoty zlapac sie jakos w tygodniu moze i zagrac ze mna pierwszy scenariusz tej kampanii jako atakujacy? Bo ja mam go zaleglego (dostalem walkowera) a moglibysmy sobie wliczyc wynik do ligi. Co Ty na to?

Edit. Gupi tel. To mialo isc jako wiadomowsc prywatna :/ Przepraszam za zasmiecanie
Wrona_

by Alkasyn » August 4th, 2015, 11:22 am

Gratuluje Odyseusza, fajna konwersja. Szkoda, że tylko ty i Darek decydowaliście się stworzyć bohatera Iliady :)
Alkasyn

by costi » August 4th, 2015, 1:13 pm

Wrona_ wrote:Poczatkowa chcialem napisal zebys zagral klimatycznie i uzyl samych ladunkow wybuchowych... ;) Ale Ty sie bronisz, wiec powiem tylko, ze tak: Wszystkie strzelby zakazane. Snajperki natomiast dozwolone zaleznie o typu amunicji. Pamietaj, ze to kamer mozna tez strzelac ;)

I chyba nic innego poza ich odstrzeleniem mi nie pozostaje, bo z broni niezakazanych mam tylko Rifle, HMG, Spitfire, pistolety i Jammera.
Ładunki wybuchowe też są niekoszerne (amunicja EXP ;) ).

Swoją drogą, +50 dla atakującego to nie za dużo trochę, biorąc pod uwagę, że ma dużo łatwiejszą misję?

Co do grania - odpiszę na PW.
costi

by Wrona_ » August 4th, 2015, 1:20 pm

costi wrote:
Swoją drogą, +50 dla atakującego to nie za dużo trochę, biorąc pod uwagę, że ma dużo łatwiejszą misję?

Obronca ma trzech CSU z infiltracja, pelnym burstem w aro i plus Odyseusz. Stad te 50p. Acz to nie punkty sa tu problemem uwierz mi. Te misje i na 150p atakujacego daloby rade wygrac ;)

Wrona_

by Silverhand » August 4th, 2015, 1:52 pm

Ja bym się nie przejmował kamerami tak bardzo, można je oczywiście wystawić na jakichś super dostępnych miejscach, tak, że połowa planszy jest przykryta, ale jeśli atakujesz to prawdopodobnie i tak będziesz miał zapas punktów w górę i nie będzie cie boleć strata jednego ;)

Wrona w naszym meczu bez jakichś wielkich starań zdobył 11, ja z kolei miałem tylko raz sytuację, że kamera widziała zakazaną broń i szpitalnik zamiast używać boarding shotguna zabił nomada z pistoletu :twisted:

Mało szczęścia miał Odyseusz, bo spadł od razu nie wykonując uniku z granatem dymnym :x Za to specjaliści PanOceańscy jak zwykle zabójczy. Fatherknight unieruchomił speca przeciwnika i go rozstrzelał, FO podłożył repeatera przez który De Fersen usmażył lojtka przeciwnika a szpitalnik doktor zabił cywila i zużył command tokeny, żeby nie zabić szpitalnika HMG ...

A i warto pamiętać, że CSU są wyjęte z ograniczenia korzystania z zakazanych broni, także nanopulsery i neurokinetyka w ruch.
Silverhand

Has liked: 8 times
Been liked: 8 times

by costi » August 4th, 2015, 2:43 pm

Jeśli atakujesz...
costi

by Darek_CTR » August 9th, 2015, 2:51 pm

Zippy vs. Darek 9:0 (miałem 3 punkty za zabicie największego modelu, ale w desperackiej obronie ostatnich trzech cywili (nieudanej) waliłem z boarding shotguna na widoku kamery. Odyseusz za to tym razem siedział bezpiecznie na dachu :)
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Zippy » August 9th, 2015, 8:57 pm

Darek_CTR wrote:Zippy vs. Darek 9:0 (miałem 3 punkty za zabicie największego modelu, ale w desperackiej obronie ostatnich trzech cywili (nieudanej) waliłem z boarding shotguna na widoku kamery. Odyseusz za to tym razem siedział bezpiecznie na dachu :)

I nie zapomnijmy o missle w sogorata w aro. Nie zostało z niego nic
Ja też złamalem konwencję walac z LFT w cywili. Oczywiście nieświadomie bo myślał ja ze można ;-)
Dziękuję za grę.
Jedynym sposobem żeby zmądrzeć, jest gra z mądrzejszym przeciwnikiem.
ImageImageImage[Combined Army

zippy.infinity@o2.pl
Warszawska Liga Zippy'ego Infinity
Zippy

Has liked: 74 times
Been liked: 6 times

by costi » August 11th, 2015, 9:12 pm

Miałem dziś zagrać z Szubertem, ale niestety sprawy służbowe stanęły na drodze. W związku z tym naszą bitwę rozegramy na początku przyszłego tygodnia.
costi

by Zippy » August 14th, 2015, 5:14 am

Cała kampania trwa do 10-go sierpnia???
Kiedy jakieś wyniki będą ??? ;)

Zagrałem już swoje wszystkie gry i mogę powiedzieć, że kampania była bardzo fajna. Inna niż zwykle i zaskakująca. Oby wiecej takich grywać. Dziekuje organizatorowi oraz przeciwnikom ;)

zippy.infinity@o2.pl
Zippy

by costi » August 14th, 2015, 8:51 am

Kierownik zamieszania jest na Interplanetary, więc na wyniki jeszcze poczekamy ;) Poza tym muszę jeszcze we wtorek z Szubertem zagrać.
costi

by Alkasyn » August 20th, 2015, 2:37 pm

Jutro aktualizuję wyniki i kończę kampanię.
Alkasyn

by Alkasyn » August 22nd, 2015, 5:28 pm

Dziękuję wszystkim za udział w Kampanii. Szkoda, że nie wszystkim udało się rozegrać swoej bitwy.

Ostateczna punktacja wygląda następująco:

Orris Nomadzi 36
Zippy 35
Vertor 27
Silverhand PanOceania 25
Costi Haqqislam 23
Wrona Nomadzi 20
Darek Haqqislam 11
Mysza Yu Jing 8
Szubert PanOceania 4
Olbryba Haqqislam 3

Panowie, którzy nie doebrali angród, mogą zgłosić się do mnie przy oakzji któregoś dużego turnieju i przypomnieć, a zalosują coś z magicznego pudełka.

Przy okazji gratuluje Wronie, który jako jedyny stworzył własnego Odyseusza (nie licząc mnie xD). W nagrodę otrzymuje on figurkę limitowanego Warcora. Może zachęci to innych do tworzenia następnym razem :)
Alkasyn

by Zippy » August 22nd, 2015, 9:59 pm

Także dziękuję za możliwość zagrania w tak odmiennej i zaskakujące kampanii. Orris znów stanąłeś mi na drodze wrrr ;-)
Nagrody odebrane i zadowolenie z nich także ;-)

zippy.infinity@o2.pl
Zippy

by Wrona_ » August 22nd, 2015, 10:49 pm

Dżiękuję bardzo :)

Bardzo fajnie się grało :) Będę wyczekwiał następnych tego typu inicjatyw :)
Wrona_

by costi » August 23rd, 2015, 2:15 pm

Kampania bardzo fajna, dobrze od czasu do czasu odejść od typowego ITS.
costi

by Orris » August 29th, 2015, 4:36 pm

Najfajniejsza kampania jak dotąd, w której brałem udział. Ostatnia misja była chyba najciekawsza.

Zippy wrote:Także dziękuję za możliwość zagrania w tak odmiennej i zaskakujące kampanii. Orris znów stanąłeś mi na drodze wrrr ;-)
"Turniej" bez gry z Zippim, to "turniej" stracony ;)
Orris

Has liked: 7 times
Been liked: 14 times

Previous

Post a reply
177 posts • Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Return to Warszawa i Legionowo

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]