Gram nieco w Infinity, a chcialoby sie wiecej
Proponuje w miare zorganizowana, aczkolwiek bez przesady rozrywke. Chcialbym brac "na tapete " pewne nietypowe rozwiazania jak i nieczesto grane misje i formaty, wariacje "na temat" i asady opcjonalne i autorskie. Kazdy z podanych punktow poddaje pod dyskusje :
Wpisowe - i nagrody :
- brak - mamy juz lige i kampanie, gramy for fun
- jakas mala kwota od gry - cała pula z wszystkich gier podzielona na dwa, wieksozsc dla zwyciezcy, mniejsza rozlosowana wsrod reszty
Miejsce do gry - kazde dostepne, dla mnie nie problem skoczyc do Katowic czy Krakowa, ale z Bielskiem juz moze byc problem, sadze ze da sie to ugadac jakos. Nie widze problemu by grac "na chacie" jesli ktos zaprasza i zapewnia stół.
Czas na gre - w wiekszosci mamy rodziny, prace itp dziwne pomysly, wiec 2 tygodnie bylyby ok
Punktacja - jako ze jestem fabularnym i fluffowym zboczencem proponuje, by za zdobyte punkty moc odblokowywac dostep do lepszych jednostek i najemnikow, co oddaje awans dowodcy w oczach przelozonych. Dodatkowo proponuje nagradzac battlereporty i gre zlozona, pomalowana armia jako promowanie Infinity jako hobby ( ale nie na tyle by uzyskac w ten sposob spora przewage w punktach ). Do infy przyciagnely mnie wlasnie one, a nie suche wrzucanie punktow turniejowych na fora.
Proksy - TAK o ile pasuje sylwetka a jednostka nie wybija sie zupelnie odmiennym malowaniem od reszty ( nie liczac najemnikow )
wyswig - NIE
Rozwoj specopsa podobny do tego w kampanii Paradiso - TAK
Tabela rozwiniec frakcji podobna do tej z Paradiso - NIE
Grac mozna dowolna armia glowna badz sektorialem. W przypadku armii glownej mozna mozna zmienic ja na sektorial tej armii, ale przy nim trzeba juz pozostac.
Pracuje wlasnie nad systemem rozwoju frakcji czyli owym dostepem do lepszych jednostek, cos na ksztalt :
poz - 0 - Garrison i Line troops + specop i 1 personality z 0 swc
z kazdy poz bedzie sie dokupywac dostep do Veteran, Elite, Mercenary itd
Moze macie wlasne pomysly ?
Na pierwszy ogien proponuje przedstawiona przez naszych kolegow kampanie GOLDMAN ( dostepna tutaj - http://www.data-sphere.net/forum/viewtopic.php?f=85&t=3050
Modyfikacje jakie wdze w pierwszym scenariuszu - 12 pkt dla specopsa chcialbym ograniczyc do 4.
Całość terenu jako Jungle.
Chetni ?