• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneTrójmiasto
  • Search
  • Print view

23.04.2017 - Part 4/6- <Lateralus> ITS 200 SpecOps 8XP LI

Moderators: Alkasyn, KędzioR_vo

Post a reply
40 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: 23.04.2017 - Part 4/6- <Lateralus> ITS 200 SpecOps 8XP

by KędzioR_vo » April 23rd, 2017, 3:41 pm

Lateralus za nami. Szybki i brutalny turniej mieliśmy, fajnie, że tak żwawo poszło. Miło też było zobaczyć znów Wojciecha czy KReola, który ostatnio nie dawał rady wpaść.

Ładnie poszło zresztą KReolowi, no i Ghostowi i Jezusowi też :)

Oto i wyniki oficjalne:
1 0-Ghost-0 P5962 9TP (w tym 1 z malowania) 26 OP 425VP
2 KreoL G9414 7 (w tym 1 z malowania) 19 492
3 jesus Z8237 6 (w tym 1 z malowania) 13 253
4 Bananovitch I5149 5 (w tym 1 z malowania) 17 224
5 kedzior_vo Z3427 4 18 302
6 Hansolo J7140 4 (w tym 1 z malowania) 8 134
7 Wojciech J E4593 2 9 186
8 EdelUr D9816 1 - za malowanie 7 145

Cóż rzec - z mojej perspektywy turniej wyglądał TAK.
Remis trudno wyciągnięty z Bananem, porażka z Ghostem, i w końcu wyszarpałem wygraną z Hansem. Kilka nowych jednostek przetestowałem, kilka rzeczy wyszło fajnie, jak pierwszy raz używany Killer Hacking Device czy ubicie znów Jotma, ale ogólnie trudne gry dziś miałem i ciężko było zbierać punkty. Dzięki przeciwnikom za te wymagające starcia :)

Najbardziej mnie boli gra z Maćkiem, bo przegrałem WiPa na zaczynanie z PanOcką o WiP 12, nie zdałem impersonacji Djabelem na 15 i wszystko szło ciężko. Od razu w pierwszej turze Lasqa przegrała Face to Face trafiając na 15 przeciw REMowi z Shotgunem trafiającemu dwiema kośćmi na 6.
Ale i tak najgorsza była akcja z drugiej tury gry z Ghostem, gdzie już miałem zdrowo przerąbane (2 rozkazy regularne i irregular mi zostały), ale wykoncypowałem, jak ubić dowódcę - Bolta schowanego na wieży. A to było za 2OP. Bashia Bazouk, która w pierwszej turze zdjęła 2 REMy, wykorzystując wszystkie rozkazy wspięła się na budynek, samobójczo wystawiła na Totkę HMG i REMkę z Miską, ale przycelowała we wrogiego szefa. Ja 3 kości z SMG na 14, surprise shot itp...
No i zremisowaliśmy, bo rzuciłem 1, 7 i 17, a Bolt też 7. Nawet to nie wyszło :P

Ale nie ma co przeżywać.
Trzeba domalować kilka figurek i następnym razem nie tracić miejsca przez brak malowania. Dziś oddałem w ten sposób miejsce Bananowi, ostatnio Narranderowi.

No i trzeba rzucać lepiej.
Proste :D

TUTAJ focie.

Dzięki wszystkim za przybycie i do następnego w maju - jeszcze nie wiem, kiedy dokładnie, ale wiem, że będzie fajnie ;)
No i możecie już głosować nad formatem - najlepiej w temacie ligowym, gdzie zaraz będzie aktualny ranking.

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Narrander » April 23rd, 2017, 4:31 pm

Ja w sumie żałuje, że nie mogłem dzisiaj wpaść. Głód na granie mam i bardzo chciałem JSA pocisnąć, ale wycieńczenie psychicznofizyczne i wujowe dojazdy przeważyły. Sorka Kreol, że paczka nie dojechała.

Ale ogólnie to chyba warto było się poświęcać ;) :

Image

Za to w maju już wam nie popuszczę! (chyba, że mnie nadrabianie zaległości dobije XD )
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by KędzioR_vo » April 23rd, 2017, 5:49 pm

Gratsy :)
Nie wiedziałem, że zmieniłeś kolor paznokci z tej okazji :P

PozdRawiam
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Narrander » April 23rd, 2017, 6:16 pm

KędzioR_vo wrote:Nie wiedziałem, że zmieniłeś kolor paznokci z tej okazji :P

Jak się dobrze przyjrzeć, to widać też blond włosy. Nowy rok, nowy ja (czy jakoś tak) ;)
Ale dziękuję za Gratsy i liczę na wsparcie duchowe w czwartek - Jedziemy na Ratmedia a tam już się nie pierdzielą XD
Ku chwale Armii Pomorze!
All is well that's max well
Narrander

Has liked: 118 times
Been liked: 38 times
  • Website

by Bananovitch » April 23rd, 2017, 7:33 pm

Dziwny to był turniej ;) najdziwniejsza była gra z Kreolem, który wyje*$ł chyba z 15 albo i więcej rozkazów żeby walnąć spotlighta i jak mu się udawało to jak na złość się resetowałem :D
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by jezus » April 23rd, 2017, 9:50 pm

Dzieki za mega fajne granie!

Formula 200pkt + Limited Insertion w polaczeniu z brakiem obcinania rozkazow w pierwszej turze sprawily ze faktycznie bylo szybko i brutalnie :)
Farcilo mi mega az do ostatniej bitwy z Ghostem gdzie zajebiscie(w moim przekonaniu) zlozona rozpa na druga ture i ARO wpadla pod buta Squalo i zwyczajnie umarla... Bylo kulac lepiej ;)

Super widziec rozpe z TAGiem wygrywajaca turniej!
Corregidor's Crimson 93
jezus

Has liked: 56 times
Been liked: 48 times

by Wojciech » April 24th, 2017, 8:09 am

Dzięki za fajny turniej!
A tak na marginesie, czy ktoś rzeczywiście ubił kiedyś Avatara, bo od mojej Riot Grrls dostał 20 strzałów na klate ze spita i stracił tylko 1W... :roll: (a miała +3 za zasięg!)
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

by Bananovitch » April 24th, 2017, 8:21 am

Każdy ubił Avatara chociaż raz ;)
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by KędzioR_vo » April 24th, 2017, 8:53 am

Wojciech wrote:A tak na marginesie, czy ktoś rzeczywiście ubił kiedyś Avatara, bo od mojej Riot Grrls dostał 20 strzałów na klate ze spita i stracił tylko 1W... :roll: (a miała +3 za zasięg!)

Pierwszy kontakt z Avatarem bywa traumatyczny.
Bestia ma ODD, wysoki BS i świetny pancerz, ale mimo wszystko da się ubić. Jak już Bananeiro wspomniał, każdy z nim grał i w końcu człowiek się nauczy go mordować. Trzeba mieć też nieco szczęścia, albo przynajmniej TAG nie może mieć za dobrych rzutów na ARM i trafianie.
Dobra opcja to ogień, bo trafienie z amunicji ogniowej wyłącza ODD, niezależnie od wyniku ARM rolla. No i MSV2, amunicja ppanc, wychodzenie na plecy, albo - wybicie rozkazodawców, żeby Avatar nie miał możliwości działania.
Masz w Nomadach choćby Intrudera - MSV2 z kamo, który dodatkowo może strzelać zza dymu rzuconego przez kompana. Wtedy Avatar będzie miał minusy do trafienia za kamo, surprise shot, dym... No i możesz snajperem strzelać z AP spoza zasięgu HMG :)

Ja zabiłem go kilka razy, i to jeszcze za czasów, jak miał ARM 10. A najlepiej wspominamy z Danielem nasze pojedynki, które kończyły się walką jeden na jeden Saladyn vs Avatar :D Raz wygrał mój Dowódca, raz EdelUra.

jezus wrote:Formula 200pkt + Limited Insertion w polaczeniu z brakiem obcinania rozkazow w pierwszej turze sprawily ze faktycznie bylo szybko i brutalnie :)

Nie wiem, czy czasem nie zbyt brutalnie - bo jednak drugi gracz miał ciężko, nie mogąc przyciąć rozkazów przeciwnika. Sam wtedy dostawał po łbie, tracił swoje i trudno było się pozbierać - przynajmniej takie mam wrażenie.
Jednak wolę, gdy można normalnie używać Command Tokenów.

jezus wrote:Super widziec rozpe z TAGiem wygrywajaca turniej!

To oszustwo, mnie Maciek pojechał bez TAGa i chyba tylko raz go użył ;) Acz TAGi co jakiś czas wygrywają, to się u nas zdarza. Podobnie, jak rozpiski z Grubasami choćby (AzRa'il, Al Fassid itp).

Bananovitch wrote:Dziwny to był turniej ;) najdziwniejsza była gra z Kreolem, który wyje*$ł chyba z 15 albo i więcej rozkazów żeby walnąć spotlighta i jak mu się udawało to jak na złość się resetowałem :D

Najwyraźniej Twoje jednostki były nienamierzalne :P Mój Haqq też nie mógł się z FO przebić, a WiP ma nie najgorszy, no i jeszcze atakowałem spod kamo ;)

PozdRawiam

P.S. Jakby co, na stronce ITSowej jest punktacja bez malowania, a ja sobie mniej punktów za ostatnią bitwę wstawiłem, by być dalej za Bananem i by to wszystko się zgadzało z naszym, właściwym rankingiem ;)
I hunt.
You run.

KędzioR_vo

by Wojciech » April 25th, 2017, 9:57 am

Hehe właśnie się zastanawiam nad tym Intruderem ze snajperką. Ale cholernie drogi, może na większe punkty. A z ogniem to dobry pomysł, ale musiałem wybrać albo zrobić misję i wyjść skoczkiem z lewej, albo ściągać ODD i wyjśc z prawej.
Wojciech

Has liked: 42 times
Been liked: 26 times

Previous

Post a reply
40 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Trójmiasto

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]