Tak sobie pomyślałem, że w nowym roku warto by pomalować figurki. Problem jest taki, że pomyślałem to nie po raz pierwszy. Niby miałem plan malować figurkę miesięcznie, ale i to mi z różnych względów nie wychodzi.
Dlatego może czas wprowadzić system motywacyjny. Kiedyś na starym forum gdzie się udzielałem, był forumowicz, który miał taki system ze znajomym, że deklarowali liczbę modeli do pomalowania, a w razie nie wykonania planu, winowajca kupował drugiemu jakiś model.
Dlatego proponuję wprowadzić taki system w infinity. 12 miesięcy i 12 figurek do pomalowania - to mała ilość modeli, ale spora część armii dla tego systemu. W przypadku większej ilości biorących udział, osoba/osoby, które nie pomalują tej jednej żałosnej figurki miesięcznie kupuje/kupują 1 losowej osobie blister jego wyboru (mówimy tu o standardowej, pojedynczej figurce, bez ekscesów, pudełek i podwójnych blisterów).
Zasadniczo, planowałem to jako zachętę dla znajomych, ale może ktoś z trójmiasta też potrzebuje motywacji?
Mowa tu o starannie pomalowanych modelach. W ramach umiejętności danego malarza, a nie na odwał 3 kolory, byle by zaliczyć miesięczny wymóg. Ideą motywatora mimo wszystko jest, żeby pomalować własne modele, a nie kupować innym ludziom blistry