• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowaneWarszawa i Legionowo
  • Search
  • Print view

Wakacyjna Kampania Odyseja, Czwarta runda do 10ego Sierpnia

Moderators: Alkasyn, Konuhageruke

Post a reply
177 posts • Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Wakacyjna Kampania Odyseja, Druga runda do 5ego lipca

by Alkasyn » July 7th, 2015, 5:59 pm

Wrona_ wrote:Czy mógłbyś też proszę uściślić pogrubioną część?
"Po rozstawieniu obydwu graczy, każdy z graczy umieszcza jednego Awatara w dowolny sposób, byleby znajdował się on w miejscu dostępnym dla obydwu graczy i nie znajdował się w Strefie Rozstawienia przeciwnika."

I czy avatary/dronki rozstawiamy przed czy po rezerwie?

Tak jak HVT, oznacza to tyle, że chcesz go psotawić na podłodze w pokoju z drzwiami.

Po rezerwie.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Darek_CTR » July 12th, 2015, 6:31 pm

Deker Wrona 10 i Mięśniak Vertor 10 vs Deker Mysza 5 i Mięśniak Darek 4

Jak rozumiem, uśredniamy wyniki, czyli finalnie jest 10 (źli) : 5 (dobrzy)
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Wrona_ » July 12th, 2015, 6:55 pm

Pierwszy mecz drużynowy za nami :)

Team M_Vertor + D_Wrona vs M_Darek + D_Mysza zakończył się wynikiem 20:9 (10+10:4+5)

Nomadzi z Bakuninu pokazali, że niestraszne i nieobce im potyczki w wirtualnej rzeczywistości.

Bakunin zaczynał, poszły w ruch impety. Morlock wyposażony w assault hacking device unieruchomił pierwszego Avatara w swoim deployu. Jego koleżanka Chimera wraz ze swoimi pupilkami roszarpała bezbronnego strażnika sieci.
Po drugiej stronie stołu przeciwnik popełnił błąd i wystawił swojego Avatara w pustym pokoju tuż po za swoim deployem.
To czego nie przewidział to druga chimera, która (uzbrojona a bonusowe AD i defensive hacking device) wteleportowała się do pomieszczenia obok by kolejnym rozkazem posiekać na kawałki drugiego Avatara. Potem Jeszcze spec-ops z linku zniszczył jedną dronkę ustawiając mnie z wynikiem 9 punktów. Byłoby 10 ale mój Zeros z pod camo pełną salwą z combiaka ledwo przeżył odstrzeliwującą mu się dronkę. Mysza sukcesywnie hackował wyłączając kolejne dronki a potem je bezkarnie dobijając. Ugrał tak 4 punkty a jego samobójczy Kuang Shi ubił chimerę.

Na stole obok nasi sojusznicy zniszczyli 3 generatory co zmusiło Dekerów do odłączenia 90punktow.
Szeregi Bakuninu oprócz dronek bagażowych opuścił najemnik Saito Togan, który jeszcze nie odkrył swojej obecności na polu bitwy wzamacniając szeregi mięśniaka. Teraz w ruch poszedł morlock hacker. Wyłączył kolejne dronki i pod osłoną dymu zniszczył ich trzy. Sam równierz zarwał ranę ale NWI wylosowane z metachemistry pozwoliło mu na dobiegnięcie do kolejnej dronki, którą równierz zabił samemu ginąc od Brainblasta wrogiego hackera, gdyż stołu pilnowały dwa repeatery Myszy.

Yu-jing w odopowiedzi ubił kolejną dronkę, i postanowił się na mnie zemścić. Kuang-shi wysłany na to zadanie osiągnął cel - dotarł do pokoju w linkiem i chainem położył mojego spec-opsa.. samemu unikając ran gdyż reszta moich moderatorów najwyraźniej zapomniała jak się strzela :P Dodatkowo udało mu się zniszczyć kolejną dronkę.

Po drugiej turze odłączyliśmy kolejne 30p - kolejny bagaż Bakuninu opuścił stół.
Trzecią turę zacząłem od raidu chimery na pomoc linku i eliminacją Kuang-shi kosztem jednego pupnika.
Dactaris sprawiła się na medal podnosząc rannego spec-opsa. Ostatnim rozkazem mój dzielny Zero ponownie podjął próbę strzelania się z dronką - tym razem skuteczną. Co ustawiło wynik na 10:5

Mój przeciwnik zakończył swoją turę raidem w kierunku mojego linku by ostatnim rozkazem spróbować usmażyć mózg mojego Spec-opsa (równierz hakera). Atak wszedł jednakże tarcze wytrzymały gdyż zdałem test BTS.

Po bitwie wykonałem rzut na Promotion Roll z wynikiem "2" co daje sukces :)

Dziękuję za grę - bawiłem się przednio. :)

ps. Graliśmy na macie "dorian"

Z perełek u mięśniaków to wiem tylko, że Odyseusz zginął od ataku kijem mnicha.. ;)
Wrona_

Has liked: 10 times
Been liked: 5 times

by Orris » July 12th, 2015, 9:03 pm

Jak jest z AVA najemników w tej kampanii? Mogę wystawić 1 warcora, bo tak jest w AVA Corregidoru czy 2, bo tak jest w dziale Mercenaries w pliku Unit Profiles? Czy rzucamy jedynie na przeżycie spec opsów, czy również najemników?

Jak jest z tym skokiem bojowym, poziom 3 - na macie boarding action nigdzie nie zmieszczę okrągłego znacznika. Czy mogę na potrzebę skoku zignorować ściany czy pozostaje tylko wyjście z boku?

Czy awatar i dronki są hakowalne? To są REMy czy zwykłe jednostki?
Orris

Has liked: 7 times
Been liked: 14 times

by vertor » July 12th, 2015, 9:32 pm

Awatar to tag, dronki to remy. Sa hakowalne.
Projektujac mate zadbalem, zeby miescily sie templejtki, nie wiem o czym mowisz.
vertor

Been liked: 32 times

by Alkasyn » July 12th, 2015, 10:02 pm

Orris wrote:Jak jest z AVA najemników w tej kampanii? Mogę wystawić 1 warcora, bo tak jest w AVA Corregidoru czy 2, bo tak jest w dziale Mercenaries w pliku Unit Profiles? Czy rzucamy jedynie na przeżycie spec opsów, czy również najemników?

Jak jest z tym skokiem bojowym, poziom 3 - na macie boarding action nigdzie nie zmieszczę okrągłego znacznika. Czy mogę na potrzebę skoku zignorować ściany czy pozostaje tylko wyjście z boku?

Czy awatar i dronki są hakowalne? To są REMy czy zwykłe jednostki?

Jak w pliku.

Nie rzuczasz na najemników.

Jeśli wybrałeś matę, na której nie zmieścisz wzornika, to pozostaje Ci tylko wyjście z boku.

Typy jednostek jak napisał V.
Alkasyn

by Zippy » July 21st, 2015, 3:10 pm

Walka Zippy i Silverhand VS Orris i Costi:

Zippy 10 vs 5 Orris (dekerzy)

W rzeczywistoście miałem po pierwszej rundzie 13 pkt - załatwiłem 9 dronek i avatara, a Orris 1 szt i avatara. W drugiej rundzie juz praktycznie całen nasze zasoby pojawiły sie na stole miesniaków :)
Kluczowy w naszej bitwie był rzut na inicjatywe, która wygrałem wyrzucajac 10 na 13 WiP przeciwko 20 na 19 WiP Orrisa - tak tak na 19-tkach rzucał i wyrzucił 20 :(

Silverhand 6 VS 8 Costi (miesniaki)

Chłopaki naskrobcie cos bo ja poza tym ze w drugiej rundzie musielismy wam dac 90pkt armii nic nie wiem.

Łacznie było 16 : 13 - o ile u nas to wiadomo ze mamy po 8 pkt, to nie wiemy jak liczyc przeciwników - Alkasynie cvzy maja po 6 czy 7 pkt???

Inne informacje:
Moj spec ops przetrwał walkę
Zdałem Promotion roll na 2-ce :)
Jedynym sposobem żeby zmądrzeć, jest gra z mądrzejszym przeciwnikiem.
ImageImageImage[Combined Army

zippy.infinity@o2.pl
Warszawska Liga Zippy'ego Infinity
Zippy

Has liked: 74 times
Been liked: 6 times

by costi » July 22nd, 2015, 11:12 am

U nas było śmiesznie :)

Zaczynałem, w pierwszej turze Odyseusz rozwalił jedną konsolę, Al'Hawwa próbował podejść do innej konsoli, ale dostał kulkę przez okno, Fiday i Kasym Beg polegli haniebnie nie robiąc nic produktywnego. Hunzakut namierzył link FIzylierów, ale okazało się, że przeceniłem rozmiary templatki i tylko jeden poległ od zdalnej rakiety. Silverhand w swojej turze McMurroughem skasował jedną konsolę, drugą rozstrzelał z Multi rifli, Yuan przymierzał się do trzeciej, ale ta była twarda. Przy okazji skasował mi Lasiqa snajpera i ujawnił snajpera TO, zabijając Ghazi. Po drugiej stronie stołu wyskoczył Yuan z Panzerfaustem, ale raz spudłował, a drugim strzałem nic nie zrobił.

Tura druga: przychodzą posiłki. U mnie pojawili się Alguacile, McMurrough, Daktari i Bandyci. U Silverhanda kilku Daturazich, Preta, Vanguard Hacker, HMG i ML. Musiałem coś zrobić ze snajperem Silverhanda (szczególnie, że tuż obok stała dronka TR). McMurrough, któremu Orris dał Hacking Device, postanowił się pobawić nową zabawką i dał dronce SML Maksmanship lvl2 (przy okazji wybrał wounda od Yuana). Tak uzbrojona wychyliła się zza rogu by siać śmierć i zniszczenie. Dwa rozkazy później jej łupem padły: dronka TR, snajper TO, Fizylier HMG, Fizylier zwykły. Po drodze dostała strzała, ale sytuację uratował Nasmat specopsa-inżyniera. Zamierzyłem się też na ostatnią ocalałą konsolę, ale tu nastąpił zgrzyt - nie mogłem jej ostrzelać, bo tuż obok leżał nieprzytomny Al'Hawwa. Cóż, do akcji wkroczył McMurrough - podleciał do konsoli, walnął i... zadał jednego wounda, po czym padł nieprzytomny, bo nie zauważyłem wentyla, który zionął w niego ogniem i zadał drugą ranę. Zionięcie było na tyle skuteczne, że objęło też dronkę TR i Nasmata. Smuteczek.
Za ścianą McMurrough Silverhanda już ostrzył miecz - musiałem zdjąć konsolę w tej turze. Cóż, do epickich akcji trzeba epickiego bohatera - Odyseusz wychylił się zza rogu i w 4 rozkazach, na zasięgu 23,5" (na 24 możliwe) rozstrzelał konsolę z łuku.
Silverhand w swojej turze wydał wszystkie command tokeny na wzmocnienie głównej grupy. Yuan Yuan wreszcie załatwił konsolę, Vanguard z HMG próbował zrobić kuku Odyseuszowi, ale dostał strzałę, Daturazi dyskretnie posuwali się do przodu. Mc Murrough wyskoczył na dach i zaczął szarżować na Daktari ale dostał z wentyla, a do tego Daktari wsadziła mu krytyka, kończąc jego marny żywot.

W turze trzeciej nie miałem już nic do ugrania, musiałem tylko zadbać żeby Odyseusz to przeżył. Daktari dostała wzmocnienie w postaci Palbotów, doszedł mi jeszcze warcor i kolejni Alguacile. Odyseusz przeleciał pół pola bitwy i schował się pośród swoich wojsk. Daktari pokazała co to znaczy być doktorem. Dobiła McMurrougha, uleczyła mojego, zastrzeliła Daturazi, Fizyliera Specopsa. Potem uleczyła Al'Hawwę. McMurrough wyskoczył na Pretę, wymienili się chainami i oboje dostali po woundzie. KOlejna próba podniesienia go na nogi zakończyła się niepowodzeniem. Moje normalne wojska wzięły się za strzelanie do Prety, ale szło im marnie (żeby nie pwiedzieć żenująco, Preta przeleciała na unikach kawał stołu). Na koniec dwoma ostatnimi rozkazami i command tokenami zrobiłem dwa skoordynowane rozkazy, wprowadzając 8 modeli w Supressive fire.
Silverhand nie miał już za wielu rozkazów i zero command tokenów, ale cisnął do przodu. Najbliższy Daturazi wykazał się zaiste niesamowitą wolą przeżycia, wygrywając prawie wszystkie FtF (ew. kończyły się remisem). Highlightem meczu było, gdy na 15 kości w ARO jedyne, co osiągnąłem, to jeden remis. Przeżycie tej nawały ognia pozwoliło mu wychylić się zza węgła i strzelić do Odyseusza z Chaina - w dodatku skutecznie. na szczęście było jeszcze NWI.
W tym momencie Silverhand, mając dwa ostatnie rozkazy i żadnego modelu w zasięgu, wyciągnął ostatniego asa z rękawa - na stół chciał spaść Crusader Brethren z multi rifle+LFT. Atak na pałę (musiałby łyknąć kilka pestek z supressive), ale gdyby się powiódł, byłaby duża szansa, że Odyseusz padnie, dając Silverhandowi 4 punkty. Na szczęście Allah czuwał i skoczka zniosło za stół, niwecząc ten chytry plan.

Wynik końcowy:
costi - 2 konsole + zabicie najdroższego modelu = 8 punktów
Silverhand - 3 konsole = 6 punktów

Najlepsze momenty meczu:
1. dronka SML kosząca Silverhandowi całą siłę ognia w dwóch rozkazach (przy okazji zdobyła mi 4 punkty)
2. mina chłopaków jak usłyszeli jak padła konsola ("Odyseusz ją zastrzelił". "Jak to zastrzelił?" "Tak zwyczajnie, z łuku, przez pół stołu" <rechot>)
3. niezniszczalny Daturazi, który niczym bohater kina akcji wykonuje zadanie mimo przedzierania się przez nawałę ognia
4. mina nr 2 Orrisa i Silverhanda jak zobaczyli jak się używa lekarza z Servantem
costi

Has liked: 2 times
Been liked: 60 times

by Silverhand » July 22nd, 2015, 12:49 pm

Ok, fajny raport, potwierdzam wszystko :P

Od siebie jeszcze dodam zawód meczu, czyli moja mina, kiedy Yuan Yuan losuje monofilament ccw tylko po to, by po chwili się okazało, że nie ma traita antimaterial :evil: To już trzeci mecz z rzędu Odyseusz mi zwiał cholernie fartownie. Nu pagadi!
Silverhand

Has liked: 8 times
Been liked: 8 times

Re: Wakacyjna Kampania Odyseja, Czwarta runda do 10ego Sierp

by Alkasyn » July 27th, 2015, 9:43 am

Dodałem ostatnią misję do pierwszego posta.

Pary wyglądają następująco:

Para 1: Atakujący Zippy vs Obrońca Darek
Para 2: Atakujący Szubert vs Obrońca Costi
Para 3: Atakujący Wrona vs Obrońca Silverhand
Para 4: Atakujący Orris vs Obrońca Olbryba
Para 5: Atakujący Vertor vs Obrońca Mysza

Gramy do 10 sierpnia włącznie, co oznacza, że nagrody i podsumowanie nastąpią dopiero po moim powrocie z Interplanetario, tj. 20 Sierpnia.
Alkasyn

by Wrona_ » July 27th, 2015, 10:27 am

To kilka szybkiech pytań :)

Jaki kąt widzenia mają kamerki? 180 czy 360 stopni?
Zakładam oczywiście, że karane będzie tylko jeśli kamera uchwyci strzelca a nie samego wybuchającego w drobiazgi cywila? :D
Czy za strzelanie do kamerek z broni "dozwolonej" jest także kara? :P A jeśli tak to czy również jeśli strzelanie odbyło się z poza LoS?
Czy kamery są hackowalne Blackout'em? ?

Kurczaki.. Patrzę na listę broni zakazaną przez konwencję... I myślę sobie "cholera! , cały mój pieprzony Bakunin jest zakazany!" :D Będzie śmiesznie :)

Btw. To smutne ale wygląda na to, że mój Odyseusz jednak nie zobaczy stołu.. Bo to już ostatnia misja a ja znów atakuję.. :P
Szkoda bo specjalnie model konwertowałem :P

EDIT:
350p atakujacego i tylko jedna grupa oraz tylko 6 SWC to zło.. :D
Wrona_

by Alkasyn » July 27th, 2015, 11:35 am

Jak twojemu przeciwnikowi nie przeszkadza, mozecie zsie zamienic rolami. Wrzuc przynajmniej zdjecie swojego Odysa, bo poki co Darek wygrywa konkurs walkowerem.

360

Tak, strzelca.

Nie jest.

Są hakowalne.

Nie tylko Bakunin ma ciężko - Asasyni podobnie, tak samo wszyscy ktorzy mają np Boarding Shotguny itd. Ta lista Konwencji jest bardzo szcegółowa i w zasadzie zabrania użycia czegokolwiek xD
Alkasyn

by Wrona_ » July 27th, 2015, 11:38 am

Alkasyn wrote:Nie tylko Bakunin ma ciężko - Asasyni podobnie, tak samo wszyscy ktorzy mają np Boarding Shotguny itd. Ta lista Konwencji jest bardzo szcegółowa i w zasadzie zabrania użycia czegokolwiek xD

Spoko, dopatrzyłem się, że konwencja dopuszcza amunicję AP chociaż - damy radę :D

EDIT: Odyseusz niepomalowany jeszcze ale postaram się fotkę wrzucić dziś albo jutro wieczorem. :)
Wrona_

by Silverhand » July 27th, 2015, 12:04 pm

No tak, to w ostatniej misji Odyseusz po mojej stronie. Ok, może tym razem uda mi się go zabić.

CSU jest włączane do głównej grupy na początku gry, jeśli nie jest ona pełna. W innym przypadku tworzą oddzielną drugą grupę, a przenosi się je w miarę możliwości używając CT do pierwszej grupy?

Drony strażnicze można jakoś zsynchronizować, czy tylko overlorduje się je?

Jakie są staty cywili?
Silverhand

by Wrona_ » July 27th, 2015, 12:59 pm

Ja jeszcze się podczepie pytaniem odnośnie dronek. Bo widzę, że mają G:synchronized i nie generują rozkazu. Czy to oznacza, że są zsynchronizowane z hakerem, który je przejął? Czy działają niezależnie?
Wrona_

by Alkasyn » July 27th, 2015, 2:22 pm

Mozesz przenosic CSU Tokenem.

Haker ktory przejmie synchronizuje ze soba.
Alkasyn

by Orris » July 27th, 2015, 7:05 pm

Jeszcze zapomniałeś dodać, że fire też jest zakazany.
Orris

by Alkasyn » July 27th, 2015, 7:13 pm

Orris wrote:Jeszcze zapomniałeś dodać, że fire też jest zakazany.

SPodziewam się, że jeszce paru innych rzeczy tam nei wpisałem. Nie poprawie tego, bo nie mam Worda na tym komputerze. Miej Fire w pamięci :)
Alkasyn

by Orris » July 27th, 2015, 7:36 pm

Bogu dzięki, że w tym samym czasie wiki ruszyła. ;)
Właśnie zwróciłem uwagę na to, że CSU mają neurokinetykę, zakazaną przez Konwencję. Sprytnie ;)
Orris

by Silverhand » July 27th, 2015, 8:37 pm

I nanopulser też zakazany ... tylko, że CSU olewają konwencję wedle zasad scenariusza ;)
Silverhand

by costi » July 29th, 2015, 3:27 pm

Zaktualizujesz punkty po 3 rundzie?
costi

Has liked: 2 times
Been liked: 60 times

by Alkasyn » July 29th, 2015, 5:43 pm

costi wrote:Zaktualizujesz punkty po 3 rundzie?

Jestem na wakacjach wiec nie mam dostepu do tabeli.

W skrocie:nie.
Alkasyn

by Orris » July 29th, 2015, 11:01 pm

Dzięki za skrót, bo nie chciało mi się czytać całego posta.
Orris

by Alkasyn » July 30th, 2015, 6:07 am

Hej, dla ciebie wszystko.

W skrocie: spoko.
Alkasyn

by Wrona_ » July 30th, 2015, 8:44 am

Bazując na raportach wrzuconych tutaj ;)

EDITED: Poprawiłem bo zapomniałem o jednej rzeczy :) Te dane zakładają, że nieparzyste wyniki z rundy trzeciej zaokrąglałem w górę po przepołowieniu.

Zippy 26
Orris 26
Costi 23
Wrona 18
Vertor 17
Silverhand 15
Darek 11
Mysza 9
Szubert 4
Oldryba 3
Wrona_

by Wrona_ » July 30th, 2015, 9:31 am

Dwa szybkie pytania przed dzisiejszą bitwą :)

Kiedy wystawiamy kamery? (bo dronki z rezerwistami a cywili po całym rozstawieniu)
Czy synchronizacja dronki-haker ma normalnie ograniczenie do 8 cali czy zważywszy na to, że trzeba je osiągnąć atakami, które normlanie zakładają POS to ma zasięg całego stołu jak przy servantach?
Wrona_

by Alkasyn » July 30th, 2015, 11:43 am

Ja bym zagrał że wystawiam kamery przed deplojem podczas rozstawiania sklepów.

Normalne ograniczenie Synch.
Alkasyn

by Wrona_ » July 31st, 2015, 7:51 am

Wczoraj zagralem z Orrisem jego runde. Wygral atakujacy Corregidor :) Oriis chce napisac raport, wiec ja rzuce tylko kilka swoich uwag i przemyslen. :)

1. Rozrzut wszystkich cywili z jednego punktu sssie Ilosc celow na dm kwadratowy srodka stolu byla straszna Ze dwa punkty zrzutu sprawdzilby sie chyba lepiej.
2. Pierunsko trudno blokowac punkty atakujacemu jesli to on zaczyna choc cywile unikajacy na 10-tkach robia co moga ;)
3. Sklepy i apteki - pomysl ciekawy ale w praktyce okazalo sie, ze nie ma na to absolutnie czasu (rozkazow).
4. CSU wystawiani PO cywilach to swietny pomysl.
5. Troche zaluje, ze nie wsytawilem jednak Warcora, bylyby dwa puntky wiecej ale nie chcialem drugiego irregulara. Patrzac jednak na fakt, ze zostaly mi jeszcze luzne command trokeny po bitwie, wiem ze to byl blad ;)
6. Odyseusz przezyl ale nie mialo to dla mnie zadnego znaczenia - w sumie tez troche szkoda, ze w tej misji jest taki 'expandable'
7. Jestem bardzo dumny ze swojego wyniku - siedmiu punktow! Zwazywszy, ze Orris zaczynal, wybieral polowe, i ja musialem rozstawic sie w ciemno pierwszy... (ach te drzewka dowodzenia ;) ) Dobrze, ze chociaz stategosa nie mial zeby mnie rezerwy pozbawic

To chyba tyle z przemyslen. Gralo sie fajnie, stol byl w miare gesty (improwizacja rzadzi!) :) i z wyniku jestem zadowolony.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Wrona_

by Alkasyn » July 31st, 2015, 8:08 am

Ciesze się, że scenariusz się wam podobał. MOże ograniczenie do 1 CG rzeczywiście nie pozwala na wydatne korzystanie z dodatkowych rozwiązań, takich jak sklepy.
Alkasyn

by Orris » July 31st, 2015, 10:07 am

Jeden z najfajniejszych scenariuszy, jakie grałem, a najlepszy z tej kampanii. Aż kupiłem dla niego cywilkę z Dire Foes Konstantinos vs Yasabir ;)
Orris

PreviousNext

Post a reply
177 posts • Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Return to Warszawa i Legionowo

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]