• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowane
  • Search
  • Print view

Kraków, 13 II 2016, 200pkt ITS

Tournaments and Organized Play

Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw

Post a reply
162 posts • Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Kraków, 13 II 2016, 200pkt ITS

by Serafin » February 6th, 2016, 1:15 am

Będę :)
Serafin

Has liked: 3 times
Been liked: 0 time

by Pietia » February 7th, 2016, 3:25 pm

Zapraszamy Serafin i przyciągnij ze sobą kogo się da :)

Drobne ogłoszenia parafialne

O ile nic się nie zawali, rozkładamy tereny w piątek, 12.II, od godziny 22:00. Pora nieco późna, ale wcześniej salę zajmują morani i ich tańce afrykańskie. Zapraszam do pomocy. Ja zapewne będę w MDKu cały piątkowy wieczór, w owej sali baletowej, albo w piwnicy, tuż na lewo od wejścia.
Będzie można ustawić stoły pod swoją armię i mieć fory na turnieju :D

Poza tym - jeśli ktoś może przywieźć jakieś tereny, byłbym bardzo wdzięczny. Nawet bezpośrednio na turniej, rozłoży się przed rozgrywkami.
Z góry dzięki :)

Do zobaczyska!
Image
We're not fighting to be heard
We just wanna watch you burn
Pietia

Has liked: 20 times
Been liked: 80 times

by Sathuli » February 7th, 2016, 4:53 pm

Pietia, ostatnio tylko samochody i konsole przywiozłem...tym razem mogę zabrać lekkie tereny z hardfoam'u:

dwa takie budynki:
Image

No i mam chyba po 10 takich kontenerów...pewnie wszystkich nie wezmę bo się w torbę nie zmieszczą...zobaczę czy jak wepchnę te budynki to będzie jakieś miejsce...muszę je jeszcze chociaż zapodkładować.
Image
Image
Generalnie może znajdą się chętni na jakieś tereny które sprzedaję, wziąłbym ze sobą...w jedną stronę i już nie pakował po turnieju a przydałyby się na stołach...taki 'win/win situation'. ;)
viewtopic.php?f=98&t=3145

Czy ktoś przejeżdżać będzie może koło PKP przed turniejem? Pamiętam lokalizację 'sklepową' w której graliśmy a ten taneczny przybytek jakoś daleko nie jest chyba ale ostatnio taksą jedąc strasznie kluczyliśmy...
Sathuli

Has liked: 0 time
Been liked: 24 times

by Pietia » February 7th, 2016, 7:48 pm

"Taneczny przybytek" jest na przedłużeniu drogi która prowadziła do "sklepowej lokalizacji" :) To jest kawałek spaceru z dworca, ale idzie dojść pieszo. Alternatywnie znaleźć podziemny przystanek tramwajowy pod dworcem, złapać jakikolwiek tramwaj (5, 50, 19) i podjechać jeden przystanek do ronda mogilskiego.

Hardfoamowe budynki strasznie fajne są, muszę sobie kiedyś takie sprawić. Ah, dopiszę to do listy moich planów na najbliższe 15 lat :)
Image
Pietia

by Layla » February 7th, 2016, 8:02 pm

Sathuli wrote:Czy ktoś przejeżdżać będzie może koło PKP przed turniejem? Pamiętam lokalizację 'sklepową' w której graliśmy a ten taneczny przybytek jakoś daleko nie jest chyba ale ostatnio taksą jedąc strasznie kluczyliśmy...

Prawdopodobnie cała ekipa z Katowic będzie przechodziła obok dworca PKP. Jakoś w środę-czwartek będę chciał rezerwować bilety na Polski Bus, to sprawdzę o której w przybliżeniu będziemy na dworcu i przejdziemy się tłumem.
Taksą kluczyliście, bo tam ciężko ze zjazdem w lewo, spore kółko trzeba zrobić... przynajmniej tak było kiedyś.
Image
Layla

Has liked: 1 time
Been liked: 49 times

by sorniak » February 8th, 2016, 8:35 am

Prosze mnie wypisac z listy. Niestety doszla mi praca w weekend ;(

Sorniak
sorniak

Been liked: 1 time

by zia » February 8th, 2016, 5:44 pm

Jaworzno raczej przyjezie pociagiem i pojdzie z buta. Pamietam ze to bylo 10 minut jakos spaceru.
W ukladaniu terenow moglbym nawet i pomoc, tylko mety brak a hotele w krk drogie :d
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Been liked: 31 times

by Layla » February 8th, 2016, 11:06 pm

Osoby, którym mam coś wziąć to przypomnijcie mi się z końcem tygodnia (o figurkach na sprzedaż siłą rzeczy będę pamiętał), byle nie w piątek o 23:59 :v:
Image
Layla

by Pietia » February 9th, 2016, 1:42 pm

Właśnie dotarła do mnie paczka ze słonecznej Hiszpanii :D

Panie, panowie, będzie o co grać! Praktycznie same świeże figurki, a nawet coś dużego i grubego :D Masa wszywek, wpinek, plakaty. Yeha, idę się upić ze szczęścia :)
Herbatą...

Wcześniej dostałem też bony rabatowe od Plasma Terrain, wiem też że w drodze są fanty od Bits Pudła i ESgraf :)

EDIT: przesyłki od Bits Pudła i ESgraf również dotarły :D Jest tego tyle, że trudno się połapać :D
Image
Pietia

by KasCer » February 9th, 2016, 8:29 pm

Powiedz, że przyszła nowa Guijia to przejdę przez podium jak burza :v:
KasCer

Has liked: 10 times
Been liked: 30 times

by Pietia » February 9th, 2016, 9:04 pm

Łatwo mnie przejrzeć, Guijia. trafiony zatopiony :) Przyjdź w piątek wieczorem układać stoły, by zwiększyć swoje szanse :D

Heh, nagród jest tyle, że nawet nie wiem jak to podzielić. Kurierzy z paczkami aż mi się mijali w progu. Chciałbym mieć częściej takie "problemy" w życiu :)
Image
Pietia

by Sathuli » February 10th, 2016, 11:50 pm

Wszystko będzie OK! (odpowiedź na wątpliwości z wątku granie w Krakowie) ;)

Mam pytanie - czy po turnieju robimy jakieś wyjście na żarcie+piwo? Alri i jego ekipa będą tuż przed turniejem 30/60min ale zostaną dłużej...możemy jakąś miejscówkę z góry określić i ewentualnie pozbierać chętnych żeby potem nie chodzić od lokalu do lokalu...bo miejsca nie będzie. Fajnie by było gdyby dało się w lokalu pogadać.
Sathuli

Been liked: 24 times

by Pietia » February 10th, 2016, 11:56 pm

Oj, ogarnianie lokali to zdecydowanie ponad moją zaspaną głowę ;)

Aha, dziś dotarła też paczka od Micro Art Studio, fantów starczy dla każdego :)
Image
Pietia

by Layla » February 11th, 2016, 12:03 am

W najgorszym razie ustawisz dwójki przy stołach i każdej parze dasz określoną ilość terenów do układania.

Co do wypadu do podejrzewam, że większość jest chętna, ale się wstydzi. Ja na pewno będę chciał coś zjeść, bo przecież do domu głodny nie będę wracał :ohdear:
Miejscówki nie ogarnę, chyba, że bar mleczny na Grodzkiej. Żyłem tam zbyt dawno temu. Proponuję ustalić wszystko podczas turnieju (przed/w trakcie), najwyżej sędziego organizatora (bo i tak nie gra - przynajmniej tak twierdził) wyślemy żeby dokonał nam rezerwacji :devil:
Image
Layla

by magnus » February 11th, 2016, 1:27 am

Post mi zniknął albo napisałem sam nie wiem gdzie.

Dziś się dowiedziałem że jednak nie mogę być na tym turnieju :( a żałuje bardzo patrząc jak ma wyglądać :(
magnus

Has liked: 12 times
Been liked: 9 times

by Narrator » February 11th, 2016, 2:17 pm

Miałby ktoś pożyczyć dwójkę Gakisów na czas turnieju? Byłbym b. wdzięczny.
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

by Pietia » February 12th, 2016, 11:53 am

Hej, pamiętajcie że turniej już jutro :) 10:00 zaczynamy rozgrywki, do zobaczyska!
Nie zapomnijcie kodów ITS. Pomimo kulawości rankingu, fajnie byłoby zgłosić tak dużą imprezę :)

Blatowanie prawie zgodnie z wcześniejszym planem :)
Startujemy dziś wieczór około 21:30, w przenoszeniu blatów mają nam pomóc morani z Capoeiry ;) Niestety mamy czas tylko do 22:00, więc tereny ustawimy już jutro rano. Kto może, zapraszam do przyjścia, weźcie ze sobą też makiety, zostawi się na miejscu i łatwiej będzie jutro rozłożyć.

Z góry dzięki!
Image
Pietia

by Encaitar » February 12th, 2016, 12:18 pm

Dla podróżujących pieszo i samochodem:
Image

Od ronda Mogilskiego najłatwiej dojechać tak:
Image
Encaitar

Been liked: 1 time

by iorq » February 12th, 2016, 2:08 pm

Z przyczyn rodzinnych na turnieju niestety nie zagram. Postaram sie jednak na chwilę pojawić w charakterze kibica/widza
Znany również jako Elmo
iorq

Has liked: 9 times
Been liked: 11 times

by Layla » February 12th, 2016, 6:55 pm

iorq wrote:Z przyczyn rodzinnych na turnieju niestety nie zagram. Postaram sie jednak na chwilę pojawić w charakterze kibica/widza

Paczkę przygotowałem razem z 7zł na jutro do przekazania. Nie wysyłałem jej. Jeśli Cię nie będzie albo nie będzie miał kto odebrać w zamian, to wyślę ją w poniedziałek pocztą.
Image
Layla

by iorq » February 12th, 2016, 6:56 pm

Albo bede na chwile na turnieju albo odbierze moj kumpel. Dzieki
Znany również jako Elmo
iorq

Has liked: 9 times
Been liked: 11 times

by Layla » February 12th, 2016, 7:35 pm

W porządku.

Jedną figurkę będę proksował, mam ją, ale nie pasuje mi wizualnie do Tohy. Nie zamierzam jej ani kleić, ani malować, a tym bardziej wyciągać z woreczka strunowego. Pewnie 99% osób już wie co to za figurka. Jeśli sędzia mi nie pozwoli sproksować, to woreczek strunowy z figurką w środku nakleję na podstawkę. Ref.code bedzie robił za przód takiej "figurki" :v:
Image
Layla

by Pietia » February 12th, 2016, 7:47 pm

Layla, wiesz przecież że u mnie każdy wałek idzie załatwić za tabliczkę czekolady (NIE MIĘTOWEJ!) , więc co się pytasz głupio :D
Image
Pietia

by Layla » February 12th, 2016, 8:51 pm

Pietia wrote:Layla, wiesz przecież że u mnie każdy wałek idzie załatwić za tabliczkę czekolady (NIE MIĘTOWEJ!) , więc co się pytasz głupio :D

Teraz to zaznaczyłeś, wcześniej nie miałem pojęcia. Ba! Nawet na początku myślałem, że jesteś szczęśliwy z tej mięty :v:
Image
Layla

by Pietia » February 12th, 2016, 11:23 pm

Hej,
blaty ustawione, brakuje tylko na nich terenów :D
Jeśli ktoś chce w tym pomóc - zapraszam jutro od 8:45 :)

Turniej oczywiście planowo, sobota 10:00

Wieęęc... do jutra!
Image
Pietia

by Pietia » February 13th, 2016, 6:51 pm

Ufffff...
Ufff... i po turnieju :D
Na "dobry" koniec prawie rozbiłem samochód, ale wciąż żyję :) Jak ochłonę, wrzucę bardziej szczegółowe relacje, zdjęcia i wyniki :)

Dzięki wielkie wszystkim obecnym. Mam nadzieję, że zabawa była przednia (i że nikogo nie skrzywdziłem sędziując).

Szczególne podziękowania dla osób które przyniosły tereny oraz pomogły w rozkładaniu blatów i sprzątaniu.
Wybaczcie, że nie wymienię Was z ksywki, ale na bank o kimś bym zapomniał i byłby klops :)

Okej, wyniki ;)

1. Masło
2. Heretic
3. Layla

4. Yastera
5. Eddy
6. Sathuli
7. Costi
8. Alri
9. Azalod
10. Leszczyk
11. Encaitar
12. Thek
13. MvB
14. Gniła
15. Zia
16. Thandar
17. Shingen
18. Narrator
19. Ranger
20. Maks
21. KasCer
22. Fatman
23. Astharis
Image
Pietia

by Ranger » February 13th, 2016, 7:46 pm

Niewiele brakło do kolizji, to prawda. Jakby emocji na dziś było mało :mrgreen:

W pierwszej (Frontline) przyszło mi się zmierzyć ze "sportowym, powergamerskim, ale nie oszukuję" Heretic'iem, czyli dzisiejszym nr 2 na podium. Szkoci na hordzie Galwegianów pod przywództwem Wallace'a zdjęli mi prawie wszystko, jednakże w kluczowym momencie gry udało mi się przebić Nagą do najdalszej strefy i zdobyć przewagę nad czterema żołnierzami z 45 regimentu, a by mieć pewność, że nie zabraknie mi bodaj pół punktu, wzmocniłem ten rejon Kirpalem Singhiem. W grze nie brakowało ciekawych zwrotów akcji, w tym krytyków (Regularny niemal zatłukł McMurrough'a w walce wręcz, bo wyturlał krytyka na trafienie, ale wilk obronił się swoim krytykiem). 9-6 dla Heretica.

Gra numer dwa (Supplies) to sympatyczna partyjka z graczem o pseudonimie Gniła (Neoterra). Przejął on szybko antenę z mojej prawej i chcąc uchować głowy przed polującym snajperem, zabunkrował wszystkich Fizylierów za kontenerem (to chyba było dzieło przypadku :P). Pech sprawił, że mieli oni podgląd na kolejne dwie anteny i byli tak schowani, że nawiązanie jakiejkolwiek walki kosztowało mnie sporo rozkazów. Na początku gry Aquila wchodzi na środek pola, ale Naga-haker kontruje Oblivionem. Krytyk na mój atak, krytyk na reset. W swojej turze, będąc w budynku, Naga odpala Basilisk i ciężki piechur zostaje unieruchomiony. Wpadam z flanki Kirpalem i od pistoletu szturmowego pierwszy ginie Trauma-Doc, zaraz po nim Aquila HMG (cytat Gniły: "koncertowe rozegranie"). Potem udaje mi się załatwić jeszcze spec-opsa i Fizyliera, ale Gniła dzielnie trzyma pozycję. Próbowałem zwinąć środkową antenę rem-em, ale bez efektu. W walce na dystans miałem wiele szczęścia, ale w klikaniu anten było fatalnie. Naga czterokrotnie podchodziła do anteny wystawiając się za każdym razem na cztery ARO z combi (i potem snajpera z dachu) i czterokrotnie rzucałem na WIP 20! Przy piątym podejściu, już po odpaleniu dogged, zbiegła ze zdobyczą, ale na dwóch rozkazach nie udaje mi się przejąć znacznika Singhiem, gdyż powstrzymał mnie... las (zabrakło ruchu). 6-2 dla Gniły. Generalnie starcie w bardzo koleżeńskiej atmosferze, zabrakło bardzo niewiele.

Ostatnia gra (Quadrant Control)... cóż, nie poszło ;) Trafiłem na Leszczyka i jego USAriadnę. Starcie ustawił Grunt z miotaczem ognia. Na wysokiej platformie, nim w końcu poległ, spalił mi Spec-opsa, dwóch Regularnych i Auxbota, a to był tylko początek kłopotów. Van Zant kierując się intuicją odnajduje mojego porucznika i przy drugiej wymianie ognia niestety wyłącza go ze starcia. Próbę pozbycia się go podjął Singh, lecz tym razem szczęście go zawiodło i nie przebija się przez ogień zaporowy. Tutaj nie ugrałem nic, a rywal zgarnął komplet. Mam nadzieję, że w rewanżu na Pomorzu pójdzie mi lepiej ;)

Podziękowania dla Piotra za organizację dużej jak na Kraków imprezy. Poznałem sporo ludzi, zwłaszcza ze Śląska (nie wiem jak mam liczyć Jaworzno - historycznie Małopolska :P) i rozegrałem z reprezentantami tegoż zakątka kraju wszystkie trzy gry - dzięki za nie! :) Fajnie było w końcu poturlać kostkami z ludźmi, z którymi na co dzień można kontaktować się tylko elektronicznie.

Z Krakowa także kilka, w większości znanych mi twarzy plus delegat z Myślenic :) Dzięki dla ekipy blatującej wczoraj wieczorem, dziś przed i po turnieju. Dobra kooperacja zaowocowała sprawnym rozstawieniem i zwinięciem wszystkiego, co do grania potrzebne :) Niestety część przyjezdnych graczy błyskawicznie opuściła dom kultury i być może udała się na integrację. Było powiedzieć, gdzie idziecie! :D A potem będą krążyć famy, że ludzie stąd to jacyś tacy sztywni ;)

Fotek prawdopodobnie będzie sporo, gdyż robił je Encaitar oraz Piotr, może jeszcze ktoś. Jak macie, to wrzucajcie do wątku :)

Cóż, pozostaje mi powtórzyć życzenia jednego z graczy, by kolejny turniej w Krakowie nie odbył się za pół roku, tylko jednak nieco szybciej. Piotr mówił już o dwóch latach, ale zobaczymy jak będzie :mrgreen: Piąteczka, pozdrawiam!
Image
Ranger

Has liked: 39 times
  • Website

by Narrator » February 13th, 2016, 8:56 pm

Turniej na 5+. Sam nauczyłem się liczyć do 50, żeby na przyszłość nie rozbijać przeciwników przed zrobieniem zadań :suicide:
Narrator

Has liked: 147 times

by Layla » February 13th, 2016, 9:30 pm

Mega fajny turniej. Świetna organizacja, świetni ludzie. Bardzo dobrze się bawiłem (zresztą wiedziałem, że będę ;) ). Pozdrowienia dla chłopaków z Czech, bardzo sympatyczni.
Oczywiście znowu nie doczytałem, że można mieć dwie rozpiski i grałem na jednej... happens. :v:

Pierwsza gra z Yasterem i jego małpami. Kilka błędów z mojej strony, kilka dobrych akcji ze strony przeciwnika. Gra w dobrej atmosferze, przyjemna i momentami śmieszna. Przegrałem 7:3, ale dobrze się bawiłem.

KasCer i YuJing. Surda i combo msv2 + smoke zrobiły tą grę, czyli bohaterem meczu został Kerail. Pieski najpierw dopadły ustawionego w suppresive fire Rui shi, a następnie pogryzły link keisotsu. Resztę wybił rzucany smoke pod zlinkowanego gao-raela ze spitem. Wygrana 10-0.

Maks i nomadzi. Przeciwnik dość szybko zdjął mi Armanda, więc miał otwarte pole na manewry Morlocków. Dużo udanych uników z mojej strony, trochę się postrzelaliśmy i nagle zrobiła się wygrana 10-0.

Przepraszam chłopaki, że zostawiliśmy Was samych w knajpie, ale też musieliśmy jakoś wrócić do domów. Spacer ukradł nam trochę za dużo czasu.
Następnym razem zorganizuje się wypad z rezerwacją gdzieś bliżej i z ciepłym jedzeniem - liczę tu bardziej na osoby z Krk.
Image
Layla

by Nazroth » February 14th, 2016, 1:03 am

Gratulacje dla TOP 3,

Dużo było nowych ziomeczków? Mnóstwo znajomych się zapowiadało, ale w rezultacie nie wiem kto dotarł. Dobrze traktowaliście noobów? Żeby potem znajomi nie mieli do mnie pretensji w co ich wkręciłem :)
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

PreviousNext

Post a reply
162 posts • Page 5 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Return to Turnieje oraz granie zorganizowane

• Board index