• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandTurnieje oraz granie zorganizowane
  • Search
  • Print view

Operacja Twardy Wiatr - 300 pkt ITS 16.04.2016

Tournaments and Organized Play

Moderators: Alkasyn, SamboR, Mroczyslaw

Post a reply
44 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: Operacja Twardy Wiatr - 300 pkt ITS 16.04.2016

by Xaos » April 22nd, 2016, 1:03 am

Wyniki będą? :)
http://rollsnakeeyes.com

http://lostlegionarmy.blogspot.com/

Aleph, Steel Phalanx, Caledonia, NeoTerra, Mercs, Kebaby :)
Xaos

Has liked: 3 times
Been liked: 1 time
  • Website

by Sonic » April 24th, 2016, 9:21 am

Jak wyżej. Kiedy będą wyniki? Już ponad tydzień minął. Nie wierze, że podanie wyników to coś tak pracochłonnego.
Sonic

Has liked: 30 times
Been liked: 36 times

by Alkasyn » April 25th, 2016, 10:01 am

Po pierwsze, dziekuję wszystkim za przybycie, mam nadzieję, że się dobrze bawiliście. Będziemy dążyć w kierunku uzyskania takiego właśnie stosunku nagród do graczy biorących udział, jaki mieliśmy w tamtą sobotę.

Po drugie, kolejny turniej w Dragonie (lub w jego nowej miejscówce) dopiero w Czerwcu - w Maju jest turniej 7 maja organizowany przez Xaosa w Wargamerze a potem turniej w Klubie Dżentelmenów 28 maja, więc nie chce im zabierać frekwencji. Dlatego najrzeczywistszym terminem na kolejny organizowany przeze mnie turniej jest 11 czerwca (żeby nie zabierać frekwencji Chełmży, Mistrzostwa Polski).

Po trzecie i ostatnie wreszcie, Żeby wpisać wyniki do ITS, gracze, którzy dostali zaproszenie do turnieju z panelu muszą kliknąć w linka w informacji. Inaczej zareportuję turniej na 10 osób.

Uzumaki oraz Duszy proszeni są o podanie PINu ITS.

Ostateczny ranking załączam do posta w formie pliku - używaliśmy systemu ITS, gdzie używa się punktów TP zależnie od uzyskanego stosunku punktó OP w danym meczu, a punkty OP są dopiero Tie-breakerem, czyli decydują o tym, kto wygrywa na tym samym progu. Dlatego też nie zbierano VP.

Jak już turniej zareportuje, to nie przejmujcie się pairingami na konkretne rundy - będą zmyślane bo plik z danymi z OSwissa został "skorumpowany" i muszę je odtwarzać z pamięci.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Sonic » April 25th, 2016, 10:21 am

Dalej coś nie tak, miałem takie wyniki:
Pierwsza bitwa 4-7
Druga bitwa 7-0
Trzecia bitwa 9-0
Sonic

by Alkasyn » April 25th, 2016, 11:06 am

Sonic wrote:Dalej coś nie tak, miałem takie wyniki:
Pierwsza bitwa 4-7
Druga bitwa 7-0
Trzecia bitwa 9-0

Ok, poprawie w ostatecznej wersji.
Alkasyn

by uzumaki_n » April 25th, 2016, 1:22 pm

podaje PIN: F9479

Nie do końca rozumiem tą tabelkę.
Ja miałem trzy bitwy: 0-10; 4-1; 0-9. Więc nie wiem skąd mam 11 OP (w sumie).
http://magicznapodroz.blog.pl/
uzumaki_n

Has liked: 38 times
Been liked: 15 times

by Alkasyn » April 25th, 2016, 2:09 pm

uzumaki_n wrote:podaje PIN: F9479

Nie do końca rozumiem tą tabelkę.
Ja miałem trzy bitwy: 0-10; 4-1; 0-9. Więc nie wiem skąd mam 11 OP (w sumie).

Pewnie wpisalem wynik Twoj i Sonica na odrot. Tak jak mowilem, poprawie to w ostatecznej wersji pliku.
Alkasyn

by Sonic » April 25th, 2016, 2:12 pm

Żeby nie było ja nie grałem z uzumaki_n ;)
Sonic

by uzumaki_n » April 25th, 2016, 2:25 pm

W ogóle to na turnieju byłem wyczytany jako przedostatni :) cieszyłbym się gdybym był wyżej, ale chce, żeby było uczciwie, więc nie powinienem być tak wysoko :) fakt wygrałem jedną bitwe, ale resztę przegrałem do 0 :)

Czekam, aż będzie poprawione, tylko chciałem zaznaczyć, że coś nie pasuje mi w tej tabelce

Dzięki za udany turniej.
uzumaki_n

by Alkasyn » April 25th, 2016, 8:11 pm

uzumaki_n wrote:W ogóle to na turnieju byłem wyczytany jako przedostatni :) cieszyłbym się gdybym był wyżej, ale chce, żeby było uczciwie, więc nie powinienem być tak wysoko :) fakt wygrałem jedną bitwe, ale resztę przegrałem do 0 :)

Czekam, aż będzie poprawione, tylko chciałem zaznaczyć, że coś nie pasuje mi w tej tabelce

Dzięki za udany turniej.

Spoko, dzieki, tak to jest jak nie ma porządnego organizatora...

A, zaraz xD
Alkasyn

by Xaos » April 25th, 2016, 11:26 pm

Mój PIN: G7199 :)
http://rollsnakeeyes.com

http://lostlegionarmy.blogspot.com/

Aleph, Steel Phalanx, Caledonia, NeoTerra, Mercs, Kebaby :)
Xaos

Has liked: 3 times
Been liked: 1 time
  • Website

by Sonic » April 26th, 2016, 6:45 pm

Grałem Military Orders na linku Joanny ze Szpitalnikami. Do tego Father Knight, Spec-ops, Fugazi i Warcor i Crusader z Multi Rifle+LF/TO Order Sergeant MSR

Pierwsza bitwa Tohaa. Seize the Antennae.
Wygrałem zaczynanie, chciałem zrzucić Crusadera na tyły wroga, ale nie wyszedł rzut na PH(plus zniosło go też źle) i wylądował na mojej krawędzi. Link posuwał się do przodu. Zabiłem Chakse HMG i "coś" w linku z Sniper Rifle. Reszta rozkazów poszła na Father Knighta który dobiegł o środkowej anteny ostatnim rozkazem, ale WIP nie wyszedł.
Tura przeciwnika to przede wszystkim rzut Gao-Taros na moje tyły po uprzednim odpaleniu programu. Zabija on Crusadera i chyba Spec-opsa. Później gdzieś się chowa. Następny to szalony rajd Kerail z dwoma bestiami na środkową antenę, bronioną przez Father Knighta. Bestie próbują go potraktować Pulzarami, ale spokojnie unika zbliżając się do nich. Dochodzi do walki z Surdami.
Father Knight dostaje jedną ranę i zabija jedną bestie.
Moja druga tura, to przede wszystkim strata Father Knighta, wyleczenie Spec-opsa, kliknięcie mojej anteny i zabicie Gao-Tarosa. Resztę rozkazów wykorzystuję na zabezpieczenie środka i czekanie na atak bestii i jej kontrolera.
Okazuje się, że bestia nie podjęła próby ataku. Tohaa przejęli swoją antenę i coś próbowali zdziałać dymem, ale link na środku to uniemożliwił. Pojawił się też chyba TO camo, który też nic nie zrobił.
W mojej ostatniej turze zabiłem wszystko co mogłem w pobliżu HVT. Tura przeciwnika to użycie wszystkich(chyba pięciu) rozkazów na czołganie się specjalisty na środkową antenę i kliknięcie jej ostatnim rozkazem. Classified objective zrobiliśmy obaj. Moim było zabezpieczyć HVT.
Wynik 4-7.

Błędem było chyba umieszczenia anten na budynkach. Tylko moja antena była na ziemi. Przez takie rozmieszczenie anten nie mogłem się łatwo do nich dostać. Musiałbym się do nich wspinać.
Tak czy inaczej fajna gra i zobaczyłem, że Military Orders mają potencjał.

Druga bitwa Haqqislam. Cold Sleep
Przegrałem zaczynanie. Kazałem przeciwnikowi się rozstawić w pierwszej kolejności.
Na szczęście trójce Daylami z panzerfaustami nie udało się zinfiltrować blisko moich
pozycji. Link ustawiłem na lewej flance, częściowo za budynkiem, a częściowo w budynku.
Ustawili się tak żeby widzieć trójkę/czwórkę Halqa Mechanized Infantry
(HMG, Doctor i chyba FO) na środku stołu na przeciwko mojego linka. Na środku za
budynkiem miałem moje miękkie jednostki. Na prawej flance czaił się Father Knight.
Przeciwnik miał Saladina. Zapomniałem o dwóch rezerwach i pojawiły się dwie impersonizacje.
Jedna przy Joannie, a druga na środku przy moich rozkazodawcach i Spec-opsie.
Czołgając się(unikając przez to wykrycia przez resztę linku), zaatakował Joannę wręcz.
Jego Viral CCW z B2(dzięki MA4) zadał chyba jedną ranę, drugą wybronił wysoki BTS Joanny.
Następny atak miał być zadany nożem, ale Joanna zdołała go zabić dzięki swojemu CC równym 26.
Później Halqa HMG ostrzelał mi link i zabił zwykłego Szpitalnika. Specjalista Halqa kliknął konsolę konsole, ale podczas tego został trafiony przez któregoś z pozostałych szpitalników i padł na ziemię. Doktor chciał go podnieść, ale podczas tej akcji znikąd pojawił się spec sierżant z MSR i doktor mimo udanej reanimacji na koledze sam poległ. Reszta oddziałów chyba kliknęła coffiny bliżej siebie. Moją turę zacząłem od uleczenia nieprzytomnego szpitalnika i kliknięcia coffiny na mojej lewej stronie, odtworzyłem link i zacząłem się strzelać z Halqa HMG. Z wielkim bólem dałem rade wykończyć wszystkich Halqa. Sierżant z MSR zapragnął się strzelać ze Hassassin Lasiq z Viral Sniper. Dwa strzały kontra jeden i sierżant zginie. Link został tak ustawiony żeby widzieć impersonizację. Przeciwnik w tym momencie nie mógł już wiele zdziałać. Aktywował impersonizację i większość rozkazów stracił starając się przekraść tak, aby dotarzeć nie zauważony do Warcora i Fugaziego. Na szczęście odkryłem go(Hassassin Fiday) i zastrzeliłem. Do akcji starali się jeszcze wkroczyć Daylami, postrzelali z panzerfaustów, ale nic nie zrobili, a jeden zginął. Moja druga tura to zabicie szpitalnikiem z HMG Lasiqa. Przejąłem konsole i coffin przeciwnika po lewej stronie Spec-opsem. Postrzelałem się z Daylami, ale nic z tego nie wyszło. Przeciwnik tylko dzięki bagażowni nie ma Retreata. Ostatnia tura przeciwnika i tracę doktora z panzerfausta, poza tym zabijam Daylami. Ostatnia akcja to zabicie spec-opsa chyba przez Saladina. Ostatnia tura to akcja Father Knighta i zdobycie trzeciej i czwartej coffiny. Prawa strona przeciwnika była broniona, ale Father Knight dzielnie biegł na przeciwnika. Dostał jedną ranę, ale zabił go w walce wręcz. Kliknął konsolę. Miał wybór wrócić się do konsoli lub do prawej mojej coffiny. Wybrałem coffin, bo przeciwnik wymienił swój classified objective na Intelcom Card. Został mi tylko jeden specjalista, więc nie było sensu próbować kontrolować konsoli. HVT przeciwnika zabezpieczyli Szpitalnicy turę wcześniej.
Wynik 7-0.

Trzecia bitwa Nomads. Emergency Transmission
Również przegrałem rzut na wybór zaczynania. Przeciwnik rozstawił dwa znaczniki w infiltracji na po obu stronach. Jednego Morana na środku stołu i tutaj ląduje jeszcze jeden znacznik camo. Drugiego na prawej stronie. Po lewej stronie znacznik camo przy konsoli. W strefie rozstawiana miał na swojej prawej: na budynku dronkę TR i znacznik camo, w budynku na parterze Spec-ops i Interventor, a za budynkiem Jaguara. Na budynku po lewej Zondbot i Jaguar. Gdzieś z tyłu za budynkami Alguacile.
Ja na swojej lewej ustawiłem link. Father Knight na środku. Pierwsza tura. Interwentor rzuca program na dronkę. Mimo Markmanship L2 przegrywa strzelanie z Joanną i Szpitalnikiem HMG i zostaje wyłączona. Do gry wkracza duo Jaguar i Intruder HMG. Jaguar rzuca dym przed budynek, Intruder bierze na cel Joanne i trafia 3 raz( w tym dwa kryty), ARM zdany. NWI na Joannie i robi mi się gorąco. Ponowna wymiana ognia i Joanna wygrywa rzuty. Intruder nie zdaje arma. Resztę rozkazów to postawienie na nogi Intrudera Spec-opsem i próba kliknięcia konsoli przez Zero przy znaczniku z lewej strony. Próba udana, ale znikąd pojawia się spec sierżant snajper i kładzie Zero martwe.
Moja tura to wyleczenie Joanny i ruch w stronę Intrudera. Przy okazji Bandyta na mojej lewej flance miał okazję strzelić do jednego szpitalnika. Odsłonił się, to nie mogłem zmarnować tej sytuacji i Szpitalnik z BS go wykańcza. Druga tura to intensywna wymiana ognia między Intruderem i Joanną. Najpierw Joanna kładzie go drugi raz na ziemi(wszystko pod osłoną dymu), ale podniesiony jeszcze raz wreszcie i zabija ją. Znacznik na środku okazuje się być Zerem, próbuje on zabić spec sierżanta, ale sam ginie(czy pada nieprzytomny). Bandyta z prawej strony próbuje kliknąć konsolę, bez powodzenia i dostaje strzał od sierżanta i też pad martwy. Ostatni rozkaz to program Cyber Mask na Interventorze. Moja druga tura to zniszczenie koali. Jedna zostaje odstrzelona, trzy pozostałe to rany na dwóch szpitalnikach i Father Knightcie. Link jest już przy konsoli po mojej lewej blisko DZ przeciwnika. Szpitalnik z BS zabija Morana. Father Knight biegnie do drugiego Morana i mimo słabego rzutu zabija go w walce wręcz, bo Moran nie trafia. Trzecia tura to już lekkie zrezygnowanie Nomadów. Interventor pod osłoną impersonizacji rusza się i próbuje zabić któregoś z rycerzy, ale zostaje zabity z BS. Moja tura to kliknięcie konsoli doktorem. Coup de Grace innym rycerzem. Father Knight klika antenę. I tak się to kończy. Mam dwie konsole i klikniętą i kontrolowaną antenę. Przeciwnik ma jedną konsolę.
Wynik 9-0.

Mogłem też coś minimalnie pomylić, ale większość powinna się zgadzać.

4 miejsce 6 TP/20 OP. Całkiem nieźle jak na pierwszy raz Military Orders ;)
Sonic

by uzumaki_n » April 27th, 2016, 9:14 am

Sonic, ile miałeś rozkazów i czy możesz pochwalić się dokładną rozpiską?
uzumaki_n

by Sonic » April 27th, 2016, 9:21 am

10 rozkazów ;)

Image Military Orders
──────────────────────────────────────────────────

Group 1 Image Image Image9 Image1 Image0
Image JOAN OF ARC Lieutenant Spitfire, Nanopulser / Pistol, AP CCW. (1 | 51)
Image KNIGHT HOSPITALLER HMG / Pistol, AP CCW. (2 | 41)
Image KNIGHT HOSPITALLER Boarding Shotgun / Pistol, DA CCW. (33)
Image KNIGHT HOSPITALLER Combi Rifle / Pistol, AP CCW. (33)
Image KNIGHT HOSPITALLER Doctor (MediKit) MULTI Rifle / Pistol, AP CCW. (41)
Image FATHER-KNIGHT (Forward Observer) Combi Rifle, Nimbus Grenades / Breaker Pistol, DA CCW. (46)
Image SPEC. SERGEANT (CH: TO Camouflage, Infiltration) MULTI Sniper Rifle / Pistol, Knife. (1.5 | 33)
lub
Image CRUSADER MULTI Rifle + Light Flamethrower / Pistol, Knife. (31)
Image FUGAZI DRONBOT Flash Pulse, Sniffer / Electric Pulse. (8)
Image INDIGO Combi Rifle / Pistol, Knife. (10 / 12XP)
Image ImageMOV:4-4 CC:13 BS:12 PH:10 WIP:13 ARM:1 BTS:0 W:1
Image ImageHacking Device, Chain of Command
lub
Image INDIGO Combi Rifle / Pistol, Knife. (13 / 12XP)
Image ImageMOV:4-4 CC:15 BS:12 PH:10 WIP:14 ARM:1 BTS:0 W:1
Image ImageReligious Troop, Hacking Device, Chain of Command
Image WARCOR (Sixth Sense L1) Flash Pulse / Stun Pistol, Knife. (3)
4.5 SWC | 299 lub 300 Points
Sonic

Previous

Post a reply
44 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Turnieje oraz granie zorganizowane

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]