• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandPytania i dyskusja o zasadach
  • Search
  • Print view

Caledonian Core Link

Rules Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
19 posts • Page 1 of 1

Caledonian Core Link

by Grasiu » June 17th, 2016, 6:53 am

Czy konfiguracjia 3x Volonteer + Grey + Wallace jest legalna? W opisie Wallace jest napisane ze moze doloczyc do kazdego rodzaju linku
Taki randomowy kolo
Grasiu

Has liked: 23 times
Been liked: 15 times

Re: Caledonian Core Link

by Errhile » June 17th, 2016, 7:54 am

Na moje jest legalna.
Skoro Grey może byc częścią linku Volunteer'ów, a Wallace może byc częscią każdego linku Caledonii, to nie widzę zadnego powodu, żeby nie było to koszerne...

Co innego gdyby było, że taki mieszany link jest osobnym przypadkiem, i Wallace (albo Grey) nie może w nim być. Ale nie ma takiego zapisu.
They say there will be Heaven and the Fount of Kausar,
That there, there will be pure wine and honey and sugar
Fill up the wine cup and place it in my hand
(For) ready cash is better than a thousand credits.

- Rubayyat of Omar Khayyam, but it is a shoddy translation :(
Errhile

Has liked: 1820 times
Been liked: 413 times

by Sonic » June 18th, 2016, 3:02 pm

Wallace może dołączyć każdego Fireteam: Core lub Haris. Ale 4x Volonteer + Grey to nie Fireteam: Core tylko Special Fireteam: Core. Nie mówiąc już o tym, że Special Fireteam: Core ma podany dokładny skład takiej drużyny. I zapis o Isobel jest przykładem takiego Special Fireteam:Core.

Moim zdaniem Wallace nie może dołączać do Special Fireteam: Core.
Sonic

Has liked: 30 times
Been liked: 36 times

by Grasiu » June 19th, 2016, 3:33 pm

Special Fire Team Core to nadal core link. Nie ma żadnej adnotacji, by nie można było takiego bohatera tak łączyć.
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Sonic » June 19th, 2016, 3:50 pm

Jest adnotacją, że może być członkiem kazdego fireteam: core.

Special fireteam: core =/= fireteam: core.

To moja interpretacja.
Sonic

by hypnotic » June 19th, 2016, 3:56 pm

To można mieć jednocześnie fireteam core i special fireteam core?
hypnotic

Has liked: 3 times
Been liked: 1 time

by Sonic » June 19th, 2016, 4:15 pm

Możesz mieć jeden prostokąt w armii. Prostokąt = Fireteam: Core, kwadrat = Special Fireteam: Core. Prostokąt =/= kwadrat, ale oczywiście kwadrat to prostokąt.
Sonic

by Grasiu » June 19th, 2016, 4:35 pm

W zapisie caledonia volonteers jest napisane, że nawet isobel może linkować z kombinowanym linkiem wolontariuszy z Greyem, nie sądzę żeby szef wszystkich szefów nie mógl.
Core link ma zasadę special fireteam, nadal będąc w zbiorze ogólnym core link.
Idąc tym zapisem prawdziwe jest stwierdzenie, że wallace może stworzyć Harrisa na bazie Moamer + Grey + Wallace
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Sonic » June 19th, 2016, 5:17 pm

No i dlatego ze jest wyminony drugi speciał fireteam: core to może. Szef nie jest wymieniony to nie może. Wszystkie special fireteamy muszą się składać z konkretnie wymienionych modeli.
Sonic

by Grasiu » June 19th, 2016, 8:21 pm

Ok, wszystkie wątpliwości rozwiane. Szefu łączy się tak jak ma ochotę.

Podstawa:
http://infinitytheforums.com/forum/topi ... -fireteam/
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Sonic » June 19th, 2016, 8:38 pm

No sorry, ale to nie jest wykładnia CB.
Sonic

by Grasiu » June 19th, 2016, 8:58 pm

IJW Wartrader
Handluj z tym :-)
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Sonic » June 19th, 2016, 9:02 pm

No i kto to jest? Kto to jest Palanka wyrocznia, która pozwala na ruch 8 modeli Koordynowanym ? A później się okazuje, że się myli. Dla mnie FAQ to jest dowód.
Sonic

by Grasiu » June 19th, 2016, 9:08 pm

Any jest wyrazem jednoznacznym, chcialem sie tylko upewnic. Nie ma tu miejsca na zadne FAQ, ale mozesz dalej drazyc temat. Wallace zawsze linkowal ze wszystkimi, zastanawialem sie jak tylko w tym harrisie jest.
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Lordzik » June 28th, 2016, 2:21 pm

Wydaje mi się, że Grasiu ma rację - Sonic, sprawdź, proszę, zapisy przy Bakuninowych Siostrach Miłosierdzia:

ARMY LIST wrote:(1) Special FIRETEAM, up to 1 Reverend Healer can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras or a Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.
(2) Special FIRETEAM, Kusanagi can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras, a Fireteam: Core of Reverend Moiras + 1 Reverend Healer, or a
Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.

Wyróżniony fragment nie jest oznaczony jako "Specjal", co pozwala sądzić, że nie jest to część składowa nazwy FIRETEAM.
Real-life Females
Lordzik

Has liked: 0 time
Been liked: 3 times

by Sonic » June 29th, 2016, 9:05 am

(2) Special FIRETEAM, Kusanagi can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras, a Fireteam: Core of Reverend Moiras + 1 Reverend Healer, or a Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.

Ale czego tu nie rozumiesz? Robisz Special Fireteam składający się z zwykłego Fireteam:Core Reverend Moiras, do tego dodajesz 1 Reverend Healer i Kusanagi. Te trzy składowe tworzą właśnie Special Fireteam. Właściwie ten zapis powinien wyglądać tak:

Special FIRETEAM, Kusanagi can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras, a Special Fireteam: Core of Reverend Moiras + 1 Reverend Healer, or a Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.

Bo w opisie Reverend Moiras taki Fireteam właśnie nazywa się: Special Fireteam: Core, up to 1 Reverend Healer can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras.

Jeszcze inaczej, możesz stworzyć specjalny link: składający się z Kusangai, zwykłego linku Moiras plus dodatkowa Reverend Healer.

Nigdzie nie ma Wallace w wymienionym specjalnym linku, tak jak tu jest Kusanagi.

Cały problem polega na tym czy Special Fireteam równa się czy nie równa Fireteam. Dla mnie nie równa się, bo po co by go tak nazywali.
Sonic

by iorq » June 29th, 2016, 10:09 am

Sonic wrote:(2) Special FIRETEAM, Kusanagi can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras, a Fireteam: Core of Reverend Moiras + 1 Reverend Healer, or a Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.

Ale czego tu nie rozumiesz? Robisz Special Fireteam składający się z zwykłego Fireteam:Core Reverend Moiras, do tego dodajesz 1 Reverend Healer i Kusanagi. Te trzy składowe tworzą właśnie Special Fireteam. Właściwie ten zapis powinien wyglądać tak:

Special FIRETEAM, Kusanagi can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras, a Special Fireteam: Core of Reverend Moiras + 1 Reverend Healer, or a Fireteam: Haris of Reverend Custodiers.

Bo w opisie Reverend Moiras taki Fireteam właśnie nazywa się: Special Fireteam: Core, up to 1 Reverend Healer can join a Fireteam: Core of Reverend Moiras.

Jeszcze inaczej, możesz stworzyć specjalny link: składający się z Kusangai, zwykłego linku Moiras plus dodatkowa Reverend Healer.

Nigdzie nie ma Wallace w wymienionym specjalnym linku, tak jak tu jest Kusanagi.

Cały problem polega na tym czy Special Fireteam równa się czy nie równa Fireteam. Dla mnie nie równa się, bo po co by go tak nazywali.

Wydaje mi się, że trochę próbujesz być bardziej Papieski od Papieża. Odkąd Wallace był w Caledoni zawsze można go było dołączyć do każdego linku jak był porucznikiem. Teraz piszą że do "any" więc jest to takie roztrząsanie. Nie podoba Ci się odpowiedź z forum ang. Ale w takim razie odwróćmy kota ogonem czy jest napisane, że Special Fireteam nie jest Fireteam'em (jego pod rodzajem)? albo że Wallace nie może dołączyć do Special Fireateamu?
Znany również jako Elmo
iorq

Has liked: 9 times
Been liked: 11 times

by Sonic » June 29th, 2016, 10:34 am

Odpowiedz nie podchodzi od CB. Ja swoje zdanie wyraziłem i nie ma sensu tego wałkować. Nie twierdzę, że mam rację, ale zdania nie zmienię. Nie będę miał też problemu grać z kimś kto będzie miał taki link. Argument, że Wallace łączył się zawsze z każdym fireteamem jest taki sobie, bo wcześniej nie było special fireteam. Proponuję uznać, że nie mam racji i dać sobie z tym tematem spokój.
Sonic

by iorq » June 29th, 2016, 10:45 am

Sonic wrote:Odpowiedz nie podchodzi od CB. Ja swoje zdanie wyraziłem i nie ma sensu tego wałkować. Nie twierdzę, że mam rację, ale zdania nie zmienię. Nie będę miał też problemu grać z kimś kto będzie miał taki link. Argument, że Wallace łączył się zawsze z każdym fireteamem jest taki sobie, bo wcześniej nie było special fireteam. Proponuję uznać, że nie mam racji i dać sobie z tym tematem spokój.

Argumentem było tylko to że nie jest w jawny sposób zakazane więc zakładam, że można, dodatkowo wcześniej można było plus grają tak na świecie. EOT żeby nie robić sprzeczki o pierdoły (uznaje, że nie masz racji zgodnie z sugestią :) )
Znany również jako Elmo
iorq

Has liked: 9 times
Been liked: 11 times

Post a reply
19 posts • Page 1 of 1

Return to Pytania i dyskusja o zasadach

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]