• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandPytania i dyskusja o zasadach
  • Search
  • Print view

Prone

Rules Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
40 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: Prone

by Darek_CTR » August 3rd, 2015, 1:24 pm

Łohohohohohohhhooooo! Absurdalność tego tematu powoli wysuwa go ba prowadzenie przed tym o suppresion fire. Czyżby walka o to, kto wymyśli większą bzdurę tak was zmotywowała do wysiłku umysłowego?

Powodzenia i niech zwycięży najbzdurniejszy!
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Narrator » August 3rd, 2015, 1:32 pm

Darek, póki co oba Twoje posty nie wniosły nic poza trollowaniem. Nie wiem na co liczysz w odpowiedzi... A jeśli jesteś tak oświecony, że to wszystko dla Ciebie bzdury to zakończ je pisząc rozwiązanie.

@Godeyes
Zapisy nie są sprzeczne. W jednym poście przytoczyłem, że aktywacja i początek orderu są rozdzielne i w momencie aktywacji jest LoF do modelu. Jest ARO. Jedyne co można powiedzieć, to powinni podawać lepsze przykłady lub w FAQ coś takiego dopisać, bo nie wszyscy wiedzą o tym.
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

by Darek_CTR » August 3rd, 2015, 1:35 pm

Ah, widzę, że zostałem źle zrozumiany (niczym niektóre zasady gry infinity). To, co robię, to nie trolliwanie. To otwarta kpina, szyderstwo, wyśmiewanie, nabijanie się :) You name it!

Inteligentne i rzeczowe wyjaśnienia pojawiły się tu już kilka postów wyżej, teraz można się tylko nabijać, albo ignorować. A że mam parę wolnych chwil...
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Godeyes » August 3rd, 2015, 1:38 pm

Alkasyn wrote:Nie zezwoliłbym CI na takie zagranie przeciwko sobie, bo uważam je za oszustwo i nie potrzebuje do tego cytatów z podręcznika.

Ale nie rozumiem. Czyli zasady w Infinity opieraja sie na tym co ktory gracz UWAZA ? Bo skoro nie podpierasz sie cytatem z podrecznika to znaczy ze mozesz sobie powiedziec co Ci sie tam podoba w danym momencie. Powiedzialbym, ze slaby argument.

Alkasyn wrote:Wiele osób uważa też (mylnie), że jestem jakąś wyrocznią w sprawie zasad.

To zapewne dlatego, ze wyrazasz sie w sposob autorytatywny i nie zachecajacy do dyskusji.

@Narrator:
Spoko, argument z "aktywacja" i "rozpoczeciem ruchu w pronie" brzmi logicznie. Natomiast sposob argumentowania i wypowiedzi niektorych jest sredni. A ostatnio to mi ktos zwracal uwage, ze agresywny jestem ;)
weryfikuje.pl
Image
Godeyes

Has liked: 0 time
Been liked: 18 times

by Ranger » August 3rd, 2015, 1:42 pm

Chłopaki, przejrzałem wątek i jestem zdumiony. Że też wam się chce... Do momentu rozwiązania tematu przez Palankę lub kogoś z ekipy CB i tak każdy będzie grał zgodnie z interpretacją własną lub przyjętą w lokalnym środowisku, więc czy jest sens kruszyć o to kopię?
Image
Ranger

Has liked: 39 times
  • Website

by Alkasyn » August 3rd, 2015, 1:49 pm

Godeyes wrote:
Alkasyn wrote:Nie zezwoliłbym CI na takie zagranie przeciwko sobie, bo uważam je za oszustwo i nie potrzebuje do tego cytatów z podręcznika.

Ale nie rozumiem. Czyli zasady w Infinity opieraja sie na tym co ktory gracz UWAZA ? Bo skoro nie podpierasz sie cytatem z podrecznika to znaczy ze mozesz sobie powiedziec co Ci sie tam podoba w danym momencie. Powiedzialbym, ze slaby argument.

Alkasyn wrote:Wiele osób uważa też (mylnie), że jestem jakąś wyrocznią w sprawie zasad.

To zapewne dlatego, ze wyrazasz sie w sposob autorytatywny i nie zachecajacy do dyskusji.

Dobrze zauważyłeś, nie zachęcam do dyskusji bo uważam, że jest ona niewiele wnosząca.

Być może nie wyraziłem się jasno, pisząc na szybko. Nie pozwolę ci na takie zagranie, albowiem w świetle istniejących zasad, zarówno tych zapisanych dosłownie, jak i, co ważniejsze, ich DUCHA, jest to jawne oszustwo. Jeśli wejście SMS w prone miałoby nie dawać ARO, byłoby to CZYTELNIE napisane.

Po prostu poprzestańmy na nie zgadzaniu się ze sobą.

@Darku, starczy, myślę, że wszyscy zrozumieli Twoje nastawienie.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Layla » August 3rd, 2015, 2:25 pm

A tak serio, coś o zasadzie prone pozostaje jeszcze niejasne? Jak dla mnie problem wątku został rozwiązany w momencie, gdy główny adwersarz zorientował się o pominiętej przez niego zasadzie. Chyba nic więcej do dodania nie pozostało. :words:
Image
Layla

Been liked: 49 times

by Venator » August 3rd, 2015, 2:35 pm

Layla wrote:A tak serio, coś o zasadzie prone pozostaje jeszcze niejasne? Jak dla mnie problem wątku został rozwiązany w momencie, gdy główny adwersarz zorientował się o pominiętej przez niego zasadzie. Chyba nic więcej do dodania nie pozostało. :words:

Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem.
Venator

Has liked: 0 time
Been liked: 99 times

by Alkasyn » August 3rd, 2015, 3:11 pm

Venator wrote:
Layla wrote:A tak serio, coś o zasadzie prone pozostaje jeszcze niejasne? Jak dla mnie problem wątku został rozwiązany w momencie, gdy główny adwersarz zorientował się o pominiętej przez niego zasadzie. Chyba nic więcej do dodania nie pozostało. :words:

Dokładnie takie samo wrażenie odniosłem.

Zgadzam sie i ja. Tematu nie zamykalem bo dyskusja, jaka by on a nie byla, trwa nadal.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Been liked: 214 times

by Narrator » August 3rd, 2015, 4:02 pm

Proponuję odpowiedź dodać do pierwszego postu, a ten temat zamknąć, bo dyskusja nie dotyczy już niego samego zdaje się.
Narrator

Has liked: 147 times

Previous

Post a reply
40 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Pytania i dyskusja o zasadach

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]