• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandNowości i dyskusja o systemie
  • Search
  • Print view

Nowości grudnia 2016

News and Rumours/General Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
55 posts • Page 1 of 2 • 1, 2

Nowości grudnia 2016

by Nazroth » December 6th, 2016, 3:12 pm

Booxik ALEPHowych posthumanów

https://www.youtube.com/watch?v=vCVoNWI ... e=youtu.be
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

Re: Nowości Listopada 2016

by zia » December 6th, 2016, 3:29 pm

Nazroth wrote:Booxik ALEPHowych posthumanów
https://www.youtube.com/watch?v=vCVoNWI ... e=youtu.be

Jesli nieco inaczej rączki pokleic ( te wszystkie pozy juz widzialem, a nawet mam w armii, brak jednak tej dynamiki tak przeciez latwej do uzyskania ), poobcinac te zenujace kolnierze i zmienic glowy to mozna to jakos uratowac..chyba.
Infinity - Aleph S.S.S.S. / Jęcząca Falanga / USAriadna Ranger Force / Onyx
Bolt Action - US Army
SW Legion - Imperium
Fallout Wasteland Warfare
zia

Has liked: 0 time
Been liked: 31 times

by Raeone » December 6th, 2016, 3:30 pm

Pół boxa świetne drugie pół nope. Dobrze że Shea robi splitboxy i kurs funta szoruje po dnie:)
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Has liked: 2 times
Been liked: 71 times

Re: Nowości grudnia 2016

by Usashi » December 6th, 2016, 4:33 pm

Proxy Mk5 są świetne. Hełmy naprawdę mi się podobają, może dadzą się gdzieś wykorzystać w yu jingu. Ciekawe, że CB dało 3 pozy, co chyba wcześniej się nie zdarzyło w tego typu pudełkach?

Czy proxy Mk4 HMG ma na głowie jakąś trynaicką narośl? :D
Usashi

Has liked: 91 times
Been liked: 105 times

by Flatline2 » December 6th, 2016, 5:18 pm

Mk.5 dobrze się prezentują, jakby ktoś chciał rozdzielić boxa i się ich pozbyć jestem chętny ;) Proxy 4 jacyś dziwni średnio mi leżą.
Raeone wrote: ...kurs funta szoruje po dnie:)
Tak jak złotówka :D Zresztą niezależnie co by się nie działo jednego można być pewnym PLN na tym straci :lol:
Flatline2

Been liked: 2 times

by Pierzasty » December 6th, 2016, 7:11 pm

Usashi wrote:Czy proxy Mk4 HMG ma na głowie jakąś trynaicką narośl? :D

NWI jest w stanie funkcjonować bez połowy mózgu XD

ed: WTF, coś w :aleph: nie ma NWI? :shock:
Pierzasty

Been liked: 220 times

by KędzioR_vo » December 6th, 2016, 7:37 pm

Niezłe pudełko, choć istotnie projekt Mk 5 i mi się bardziej podoba od Mk 4. Zwłaszcza ten na kolanku.
Natomiast bardzo brzydka ta Multi Snajperka, która chyba powinna zresztą być Mk 12? Może za dużo tych Marków było i im się pomyliło :P

PozdRawiam
I hunt.
You run.

WarCor w Trójmieście - kontaktuj się w kwestii gier i nauki zasad.
KędzioR_vo

Has liked: 168 times
Been liked: 232 times

by Raeone » December 6th, 2016, 7:53 pm

KędzioR_vo wrote:Niezłe pudełko, choć istotnie projekt Mk 5 i mi się bardziej podoba od Mk 4. Zwłaszcza ten na kolanku.
Natomiast bardzo brzydka ta Multi Snajperka, która chyba powinna zresztą być Mk 12? Może za dużo tych Marków było i im się pomyliło :P

PozdRawiam

To nie snajperka tylko właśnie mk12 alefowe.
Raeone

by KreoL » December 6th, 2016, 10:15 pm

Myślę, że z pudełka można wysuwać daleko idące przemyślenia, że w przyszłej sektorówce proxy będą ava 2 ;)

Proxy z mk12 to chyba nowy Agema w mojej armi :3
Myrmidon Warcore
KreoL

Has liked: 40 times
Been liked: 141 times

by Stiopa » December 7th, 2016, 1:33 am

Pierzasty wrote:
ed: WTF, coś w :aleph: nie ma NWI? :shock:

Marut :lol:

W AVA 2 mocno wątpię, po HSN3 już pojedynczy Posthuman jest przegięty. Box jest po to, żeby mieć od razu wszystkie opcje z głowy.
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but shouldn't we just take the warning labels off everything and let the problem deal with itself?
Stiopa

Has liked: 218 times
Been liked: 93 times

by costi » December 7th, 2016, 5:39 pm

Raeone wrote:Pół boxa świetne drugie pół nope. Dobrze że Shea robi splitboxy i kurs funta szoruje po dnie:)

Kiedy ostatnio patrzyłeś na kursy walut? ;)
costi

Been liked: 60 times

by Raeone » December 7th, 2016, 6:08 pm

costi wrote:
Raeone wrote:Pół boxa świetne drugie pół nope. Dobrze że Shea robi splitboxy i kurs funta szoruje po dnie:)

Kiedy ostatnio patrzyłeś na kursy walut? ;)

Codziennie patrzę- fakt 4,7 było lepsze, ale nadal królowa w ciągu roku poleciała 80 groszy w dół. Być może to kwestia zmiany perspektywy na roczną z racji części obrotu firmowego w tej walucie stąd patrzę jak na dalej mocno darmowe zakupy.
Raeone

by Narrator » December 13th, 2016, 3:48 pm

https://www.youtube.com/watch?v=NpHqwD01IvQ Starter Bakuninu

Wszystko takie ładne, tylko Morlock wygląda bardzo zwyczajnie. Nie wiem czy dobrze będzie widać te segmenty pancerza na skórze.
Narrator

Has liked: 147 times
Been liked: 76 times

by Darek_CTR » December 13th, 2016, 4:17 pm

No, to wygląda naprawdę dobrze
https://www.facebook.com/infinitychelmza/
Darek_CTR

Has liked: 221 times
Been liked: 153 times

by Pierzasty » December 13th, 2016, 4:20 pm

Jak dla mnie najgorszy starter ever (nawet pierwsza generacja bardziej mi się podobała na swoje czasy). Małe główki, małe kobiece bronie, nóżki a la Yannick Hennebo. Pokraczny Morlock z LGL. A szkoda, bo niektórym modelom niewiele brakuje do bycia zacnymi. Jedynie Sin-Eater jest dla mnie OK.

Generalnie jak to widzę to cieszę się, że nie gram Bakuninem.
Pierzasty

by Raeone » December 13th, 2016, 5:59 pm

Moja wypowiedź nie kwalifikuje się na forum ale niech podsumuje za mnie Zbyszek
Raeone

by Usashi » December 13th, 2016, 8:25 pm

No cóż, szału nie ma. Ekipa mocno statyczna i zrelaksowana.
Osobiście, to biłbym rzeźbiarzy linijką po dłoniach za robienie figurek, którym stopy wychodzą po za obrys podstawki. :D
Ostatnio takie emocje wzubił u mnie starter usariadny. Totalny meh.
Usashi

by Pietia » December 13th, 2016, 10:55 pm

Większość figurek znacznie słabsza od tych z epoki starego HumanSphere - moderatorzy, sineater, po co "naprawiać" coś co było dobre? Reszta nudna, średnie to to.

Czyli nie ma większych powodów by odświeżać mój Bakunin, jupi, portfel odetchnie ;)
Image
We're not fighting to be heard
We just wanna watch you burn
Pietia

Has liked: 20 times
Been liked: 80 times

by glaca » December 14th, 2016, 12:08 pm

Modele moim zdaniem nie są, aż takie złe. Faktem jest, że pozy nie sa zbyt dynamiczne. Skoro jednak koncepcyjne zdjecia wtrysków sie podobały to co jest nie tak?

W mojej ocenie odbiór całości psuje malowanie. Zbyt monotonne i jednolite. Model w teori powinny pokazywać jakiś indywidualny charakter jednostek a malowaniem ktoś na siłe próbował je "wpasować w kanon".

Moderator i Morlock to już totalna klapa, szkoda komentować.
Pan Giraldez ćwiczy washe i suchy pędzel :):):)
glaca

Been liked: 2 times

by Gurney » December 15th, 2016, 7:55 pm

Tak szczerze, to w moje prywatnej opinii trochę Wam się w głowach poprzewracało - popatrzcie sobie na ludki innych firm przez miesiąc, a później wróćcie tutaj bez swoich fantazji. Ogólnie bardzo porządna robota, dobre pozy. Rzeźbiarsko bym się tylko do grubości ramion u riotki przyczepił. Moira wg. mnie wygląda kapitalnie... rzekłbym, że w końcu im wyszła. Moderatorzy to najtańsza piechota, nie musi być wodotrysków... pewnie, że mogli dodać te królicze uszy i inne detale, ale serio - bardzo zacny starter.
Gurney

Has liked: 13 times
Been liked: 13 times

by Pierzasty » December 15th, 2016, 8:07 pm

Gurney wrote:popatrzcie sobie na ludki innych firm przez miesiąc, a później wróćcie tutaj bez swoich fantazji

To trochę tak jak powiedzieć "Co z tego że ciasto ma zakalec, pojedz sobie przez miesiąc jak głodne dzieci w Afryce to nie będziesz narzekać".
To że np. GW robi modele zacofane i do kitu znaczy dla mnie tyle, że ich nie kupuję. A tu mamy CB i oceniam jak na standardy CB, bo wiem że potrafią lepiej. A skoro zrobili nowy starter tak, że gdybym grał Bakuninem wolałbym kupić duplikat starego, to mówię co myślę.
Pierzasty

by Raeone » December 15th, 2016, 8:28 pm

@ Gurney ale rozumiesz różnicę między Maseratti a Multiplą nie? Ja wiem że jedno i drugie to samochód, ale chyba jednoznacznym jest że porównywanie rzeźb jakichkolwiek innych firm do CB to wielka krzywda dla tych jakichkolwiek ;)
CB od dawna przyzwyczaiło nas do naprawdę wysokiej jakości rzeźb, nawet w cyfrowej dystrybucji. Dopracowanych, naprawdę konkretnie zrobionych małych arcydzieł gdzie wszystko ma swoją rolę i każdy detal ma znaczenie. Dodatkowo każdy starter odmładzał wyraźnie frakcję.
....
I nagle dostajemy figurkami z ery sprzed 4-5 lat w twarz. Statyczne pozy, niewiele wnoszące malowanie, ogólnie nijakie. Brak efektu wow, wtórność, mia i takie jakby odbębnienie tematu. Jak dla mnie ten starter kompletnie nie posuwa rzeźb Bakuninu naprzód- a widzę że wśród zbieraczy/graczy B panuje podobna opinia.
Raeone

by Gurney » December 15th, 2016, 8:41 pm

Chłopaki ja w pełni rozumiem Wasze argumenty i nawet się z nimi w 100% zgadzam... Moim zdaniem po prostu poszliście o jeden most za daleko i teraz Wasze wyobrażenia powodują, że ten starter wygląda wg. słabo. Dla mnie jest dobry. Sin Eater fajny wg. mnie lepszy niż stary, który miał pozę jak gitarzysta z kapeli metalowej - nie powiem, że o wiele lepszy, ale ma nowy HMG i jest całkiem oko. Moira wg. mnie jest superowa - najlepsza ze wszystkich wydanych do tej pory. Moderatorzy, podobnie jak Sin Eater, zastępują całkiem spoko rzeźby i tyle - nie są ani mniej ani więcej dynamiczni. Riotka - średnia, ale stare mi się jeszcze mniej podobają. Morlock - chyba malowania trochę zawaliło ten model... Ogólnie nie kojarzę, aby któryś z modeli ze startera miał bardziej dynamiczną pozę w starszej wersji (no, może poza Morlockiem). Moira z kolei jak już kilka razy pisałem wygląda super...

Fakt, że brakuje trochę szaleństwa bakuninowego typu ośle uszka... ale o tym już dawno pisałem, że CB posysa w kategorii designu i wali wszystko na jedno kopyto - każda armia ma modele, które można było zaprojektować lepiej i zmarnowali potencjał.

Po prostu nie rozumiem tego marudzenia z dynamiką - żaden model nie był nigdy bardziej dynamiczny... Morlocki w dynamicznych pozach to były laski a nie faceci. To czy odświeżanie Bakunina ma sens, to inny temat (sam żałuję, że nie odświeżyli kilku modeli z Corregidoru czy Tunguski dalej nie pociągnęli). Jednak jeżdżenie w tym wypadku po CB jest w moim odczuciu nieuzasadnione, bo modele trzymają obecny poziom i w moim odczuciu cała krytyka jest związana z tym, że nie wykorzystali slotu dla Nomadów lepiej a nie z obiektywną jakością startera.
Gurney

Been liked: 13 times

by Bananovitch » December 15th, 2016, 8:58 pm

Akurat Sin Eater że starym hmg w pozie szalonego gitarzysty jest super ;) ale trudno mi się nie zgodzić. Modele statyczne, owszem. Ale z drugiej strony jak spojrzeć na startery do innych armii wygląda to podobnie- modele są statyczne, jeden, może dwa mają jakąś dynamikę. Widać taka moda teraz w CB. Jasne, mogli się bardziej postarać, ale to samo można powiedzieć o każdym innym wydanym do tej pory starterze. No i malowanie moim zdaniem strasznie jest skopane. Widać, że Giraldez nie kocha Bakunina ;) Mojra super, szkoda tylko, że ma multi- brakuje mi modelu z kombiakiem.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Pięciogwiazdkowy troll forumowy.

Samuraj bez miecza jest niczym samuraj z mieczem- tylko nie ma miecza.
Bananovitch

Has liked: 136 times
Been liked: 104 times

by Varred » December 15th, 2016, 11:02 pm

Malowanie jest tak skopane, bo ktoś w CB zwalił i nie powiedział Angelowi, że Bakunin już nie jest pomrańczowy. On sam napisał że akurat miał urlop i nie chcieli poczekać, więc przyspieszyli przemalowanie w Photoshopie. Efekt mamy taki, że czerwień jest z dupy i wszystko przez to wygląda gorzej.
Varred

Been liked: 27 times
  • Website

by Mroczyslaw » December 15th, 2016, 11:06 pm

Akurat o pomaranczowym baku mowi sie od dawna jako o nowym schemacie baku wlasnie;)))
Mam wrazenie ze lysly moderator jest skrzywdzony. Miesniozbroja na plecach jest super, a calosc jest zrobiona jak washami...
Poza tym ekstra:D Moira jest bardzo sexowna bez epatowania dupa i cyckami jak pewna starsza moira;) Moderatorka SUPER, kolossus super, sin eater ok:)
Mam wrazenie ze jojczycie dla zasady, jak to czesto wsrod posiadaczy figurek bywa:D
Image
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by Usashi » December 15th, 2016, 11:17 pm

Trochę się nie zgodzę z tym podobnym poziomem statyczności. Albo ująłbym to inaczej. Mój problem z bakuninem polega na tym, że większość z figurek, wygląda jak by pozowała do propagandowego zdjęcia, a nie była na polu walki.

Standardowo w każdym ostatnio wydanym starterze jest jeden model w pozycji strażniczej, ale reszta już powiedzmy bardziej wygląda bojowo. Jak się porówna SA, ISS czy modele z red veila to jednak widać różnicę. Chyba najlepiej obrazuje to red veil. Modele nie muszą robić nie wiadomo czego, żeby dobrze wyglądać i mieć w sobie więcej życia.

Tak jak napisałeś, to nie są złe modele, a CB po prostu nas rozpuściło i pokazało, że potrafi robić naprawdę świetne figurki ( choć chybione produkcje też niestety się trafiają). Niemniej, wiele ich modeli sprawia, że mógłbym je kupić czysto kolekcjonersko bo podoba mi się ich poza lub design, a w tym starterze, jakoś żaden model do mnie w ten sposób nie trafia, co już się od dawna nie zdażyło. Ale to oczywiście moje zdanie ;)
Usashi

by Mroczyslaw » December 15th, 2016, 11:50 pm

Generalnie Usashi rozumiem Twój zarzut akurat i mogę się z nim tylko zgodzić;) Komu co przeszkadza. IMO w porownaniu do moiry z poprzedniego startera np jest postep (chociaz bardzo ja lubie, wiele osob narzekalo z jakiegos powodu na seksizm:/ ).
Osobiscie mam juz spora armie Bakuninu i patrzac praktycznie - nowe wzory moderaotor zawsze na plusie, nowy morlock podobnie (nie lubi gdy modele sie powtarzaja, a kolosus moze i nie ma cyckow, ale nadrabia charakterem). Urode Moiry nazwalbym przez jej poze raczej subtelna (mam wrazenie ze panna ktorej fote wrzucilem powyzej to jej karykatura). SIn Eater jak Sin Eater, drugi wzor HMG zawsze na plus. No a riotki potrzebowaly nowych modeli, kazde odswiezenie przyjme... I tyle w sumie;) Nie ma co drzec szat i jojczyc;D Nie sa one godne dramy ktora sie tu odbywa;D
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by Varred » December 16th, 2016, 12:00 am

Skąd info o pomarańczowym jako nowym kolorze Baku? Zawsze byli biało pomarańczowi a teraz CB powiedziało że chce unifikować Nomadów i będą mieli czerwony.

The official schedule is now the red, orange is eliminated, the most curious that being the painter nobody told me nothing... lol, instead of waiting to change it since I was on vacation, they decided to change it with Photoshop, the outcome was not Stay well at all, there is no good the minis and it's a shame

Co prawda tłumaczone przez facebookowego tłumacza, ale z oficjalnej strony Angela ;)
Varred

Been liked: 27 times
  • Website

by Mr Miracle » December 16th, 2016, 12:34 am

Miałem zachować moje łzy dla siebie, ale dawno corvus mnie tak nie zdenerwował. Przecież bakunin miał być taką nieregularną czarną perłą infinity z dziwnymi fetyszami i mangowym elementem podkręconym do 11/10. Jak to jest że w dwa lata z pięknych Nazi-Feministek z śrubami na sutkach, policjantki z lizakiem i wielkim różowym afro i kosmicznymi zakonnic które konkurowały z Alephowymi modelkami pojawiło się to wypaczenie.

Moderatorzy - nie ma to jak zrobić nudniejsze wersje poprzednich modeli.
Riot & Moira - w tych tematach o seksiźmie zabrakło Rejtanów by darli szaty i bronili CB bo własnie mamy pierwszy rozbiór Bakuninu
Sin-eater - bardzo fajny szkoda tylko że poprzednia wersja wygląda ciut fajniej bo ma wiekszą giwere
Morlock - jeden z dwóch modeli który ratuje ten box. Prawdziwy unikat.

Drże jak myśle, że następne pół roku będą nam takie odświeżenia serwować.
Go my pretties ! Destroy and ravage!
Mr Miracle

Been liked: 0 time

Next

Post a reply
55 posts • Page 1 of 2 • 1, 2

Return to Nowości i dyskusja o systemie

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]