• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandNowości i dyskusja o systemie
  • Search
  • Print view

Pytania do CB na Interplanetario

News and Rumours/General Discussion

Moderators: Alkasyn, SamboR

Post a reply
33 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Re: Pytania do CB na Interplanetario

by Alkasyn » August 28th, 2018, 10:25 am

Mroczyslaw wrote:Zawsze uwazalem ranking za cos co jest dla ludzi ktorzy uczestnicza w turniejach badz lubia kompetetywny aspekt gry.
Brak zrozumienia pozostalych jest tutaj, heh... zrozumialy;)

Dla wielu kompetetywnych graczy jednak samo istnienie rankingu to za malo - po co grac, jezdzic na turnieje, cieszyc sie jakas pozycja, skoro sam algorytm rankingowy nie ma sensu i jest bardzo podatny na wypaczenia. Stad wydaje mi sie pewien odplyw graczy z gry do innych systemow ktore maja to lepiej ogarniete ORAZ mniejsza frekwencja na dwudniowkach. Graczy zainteresowanych takim rodzajem wspolzawodnictwa zwyczajnie wywialo.

IMO to niedobrze. Gra powinna byc zadowalajaca zarowno dla graczy lubiacych rywalizacje jak i graczy wolacych np kampanijny tryb gry. Czesto slyszalem od tych pierwszych zreszta opinie 'na **** robia ta kolejna kampanie, po co im to, kto w to gra'.

Tak wiec wzajemne niezrozumienie obu typow graczy jest jak najbardziej naturalne.

Czy to powod by potrzeby tylko jednej grupy byly zaspokajane? IMO nie, im nas wiecej tym lepiej, a jesli gra ma juz system turniejowy, to szkoda zeby nie byl przy okazji dobry:)

Ale te kampanie "flafowe" są na tak samo słabym poziomie dla graczy "flafowych" jak rywalizacja dla graczy koompetetywnych.

Zaliczam się raczej do tych pierwszych, a grałem tylko we Flamestrike, i to 2 misje. Ogólnie nie wiem do kogo jest to adresowane, bo "flaf" pisany jest tam na kolanie.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

by Mroczyslaw » August 28th, 2018, 11:12 am

Hue hue hue;)
To inna sprawa;)

Z czego community samo tworzy swietne, grywalne kampanie (w tym Twoje Alkasynie).
Byc moze podobne podejscie byloby zdrowe z rankingiem?
'Look at you, hacker: a pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine? '

Warcor Poznania - w kwestii gier/wprowadzenia do systemu/spotkań klubowych zapraszam na PW!:D

Wszechwarcor Ziem Polskich
Mroczyslaw

Has liked: 253 times
Been liked: 119 times

by Alkasyn » August 28th, 2018, 12:02 pm

Mroczyslaw wrote:Hue hue hue;)
To inna sprawa;)

Z czego community samo tworzy swietne, grywalne kampanie (w tym Twoje Alkasynie).
Byc moze podobne podejscie byloby zdrowe z rankingiem?

Dziękuję za miłe słowa, Mruczysławie.

Ja nie jestem przciwny rankingowi, uważam tylko, że firma, która bierze nasze pieniadze i z nich opłaca ludzi odpowiedzianych za ranking, czy Army mobilne, powinna wykonywać pracę, za którą bierze pieniądze (Army aktualizowało się do Tunguski przez 2 miesiące, a ITS już omówilismy).

Po prostu jeśli np komuś takiemu jak mi (skoro już mnie wspomniałeś :P) przestaje się chieć tworzyć flafowych kampanii, to nagle okazuje się, że firma już sama nie potrafi i pozostaje puste miejsce. Bo ani Kurage ani nawet Paradiso nie nadają się w AD 2018 do niczego. Trochę szkoda.
Warcor for Warsaw, Data Sphere Blogger
Interested in Global Infinity Locales? - Check out my Blog
Alkasyn

Has liked: 1 time
Been liked: 214 times

Previous

Post a reply
33 posts • Page 2 of 2 • 1, 2

Return to Nowości i dyskusja o systemie

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]