Na zakończenie miesiąca na łamy trafił kolejny tekst z serii 'rzut okiem'. Tym razem słów parę o Japońskiej Armii Sektorowej
by Ranger » June 1st, 2015, 9:27 pm
by Ranger » July 24th, 2015, 7:53 pm
by Ranger » September 14th, 2015, 11:02 am
by crespos » September 14th, 2015, 8:40 pm
Ranger wrote:[color=#000000]Na blogu pojawiła się relacja z I Mistrzostw PomorzaJeśli ktokolwiek przegapił ten wpis, to zapraszam do zapoznania się z pierwszą ogólnopolską imprezą Infinity zorganizowaną w Gdańsku
https://kurierkaledonski.wordpress.com/2015/07/20/i-mistrzostwa-pomorza-1819-lipiec-2015-relacja/
Mam prośbę do graczy z ośrodków, które prowadzą u siebie zorganizowane granie. Minął już rok działalności bloga i chciałem zaktualizować sytuację Infinity w poszczególnych ośrodkach. Tak więc wołam:
-Lublin
by Blaze » September 15th, 2015, 8:44 am
by Raeone » September 15th, 2015, 10:24 am
Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć
by Maru » September 15th, 2015, 1:18 pm
Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć
by Darek_CTR » September 15th, 2015, 1:27 pm
Maru wrote:Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć
to ja ci skrobnę co s na szybko :
z PoV malarza :
Us Ariadna box zawiera trochę ludków które można pomaziać - tak samo jak O:IS tyle że nie tak samo
modele w tym boxie sa o wiele lepiej przemyślane w kwestii składania ich w całość.
Jak na razie nie napotkałem na model który by sie nie składał łatwo ale przedewszystkim taki który by nie składał sie równo co było przypadłością O:IS = wszystko pasuje najwyżej zostaje szczelina na wypełnienie GS - ale zostaje bo tak zamierzono a nie bo tak wyszło (Duży Pies ).
Detale - :
Nadlewki - w zasadzie brak
Moldy: - ktoś odrobił pracę domowa i formy sa tak zrobione ze jeśli nawet jest mold to taki że nie jest na detalach - tylko np wzdłuż lampasa (wiec nawet jak zapomnimy otym i pomalujemy to Lampas będzie bardziej wystający niz powinien ale niewiele osób sie skapnie
detale: - Mniej - jest ich mniej co kuriozalnie znaczy więcej - widać więcej istotnych detali pomimo zmniejszonej ilości detali, to jest sprawa którą krytykowałem przy modelach z Dire Foes - i z wczesnego Digitala - przeładowywali model detalami w wyniku czego super wyglądał jako render na 30 calowym monitorze i był słabo czytelny w 32 mm - idealnym przykładam jest Yasbir - człowiek kieszonka - ma na sobie tyle tego nadziubdzianego że w zasadzie nie wiadomo co on tam ma .
Modele Us Ariadny sa o wiele prostsze - przez co detale sa ostre i wyraźne niema problemu z odgadnięciem co jest co - jak ktoś chce szybko po inkować i dry braszować - to detale wyjdą tak samo, ci którzy będą chcieli ładne pomalować nie będą się zastanawiali czy to mold czy może detal
bez problemu można odróżnić ładownice od czegokolwiek innego a nadmiar detali nie ogranicza w malowaniu - umiesz i chcesz - to możesz (a nie walczysz z wykonanymi słabo odlanym detalem )
mam nadzieje że pomogłem w kwestii Us Ariadny i jej "malowalnosci"
by Maru » September 15th, 2015, 2:52 pm

by Alkasyn » September 15th, 2015, 9:30 pm
Raeone wrote:Blaze wrote:Jestem ciekaw opinii na temat sektorówki USAriadny. Mam nadzieję że znajdziesz czas żeby coś skrobnąć
Chyba trochę za wcześnie Dawid na to.
by Michał » September 16th, 2015, 11:43 am
Ranger wrote:Na blogu pojawiła się relacja z I Mistrzostw PomorzaJeśli ktokolwiek przegapił ten wpis, to zapraszam do zapoznania się z pierwszą ogólnopolską imprezą Infinity zorganizowaną w Gdańsku
https://kurierkaledonski.wordpress.com/2015/07/20/i-mistrzostwa-pomorza-1819-lipiec-2015-relacja/
Mam prośbę do graczy z ośrodków, które prowadzą u siebie zorganizowane granie. Minął już rok działalności bloga i chciałem zaktualizować sytuację Infinity w poszczególnych ośrodkach. Tak więc wołam:
-Warszawę
-Chełmżę
-Lublin
-Wrocław
-Jaworzno/Rybnik
-Szczecin
-Poznań
-Bielsko
-Łódź
-pozostałe miejsca (pomijam Pomorze i Małopolskę, bo sytuację znam)
Podeślijcie proszę info, co się zmieniło w kontekście: https://kurierkaledonski.wordpress.com/2014/06/19/infinity-w-polsce/Dzięki!
by Ranger » December 2nd, 2015, 7:59 pm
by Ranger » April 29th, 2016, 5:51 pm
by Ranger » September 15th, 2016, 8:03 pm
by Ranger » September 17th, 2016, 8:56 pm
by Yavasa » September 19th, 2016, 1:08 pm
by Ranger » October 31st, 2016, 4:06 pm
by Shingen » November 1st, 2016, 4:31 pm
by Ranger » January 29th, 2017, 3:39 pm
by Ranger » February 10th, 2017, 10:02 pm
by Orris » February 22nd, 2017, 8:33 pm
by Raeone » February 22nd, 2017, 8:35 pm
Orris wrote:Fajny artykuł. Miło mi się go czytało. Planujecie jakiś o Tohaa? Widzę, że nie ma niczego o nich w kontekście 3. edycji i nowego HS.
by Ranger » February 23rd, 2017, 12:13 am
Orris wrote:Fajny artykuł. Miło mi się go czytało. Planujecie jakiś o Tohaa? Widzę, że nie ma niczego o nich w kontekście 3. edycji i nowego HS.
by SamboR » March 1st, 2017, 2:02 pm