• Blog
  • Board index
  • FAQ
  • Register
  • Login
Board indexRegional ForumsEuropePolandKącik artystyczno-modelarski
  • Search
  • Print view

Made by Shizune PANO BLUE TUTORIAL

Model Showcase

Moderators: Alkasyn, SamboR, KędzioR_vo

Post a reply
60 posts • Page 1 of 2 • 1, 2

Made by Shizune PANO BLUE TUTORIAL

by shizune » September 14th, 2015, 1:31 pm

Image

Image

Image

Heja!
W tym tutorialu, chciałabym wam pokazać jak, krok po kroku pomalować PanOceańskie pancerze, tak by lśniły wrogom prosto w oczy :) Sporo osób pytało jak powstały owe niebieskie zbrojki więc postanowiłam podzielić się zdjęciami z procesu tworzenia i odpowiednimi wskazówkami. Mam nadzieję, że moja pisanina okaże się pomocna. Jestem laikiem jeśli chodzi o pisanie tego typu poradników więc mam nadzieję, że pomożecie mi zwiększyć moje hmm... "nauczycielskie?" skille, zostawiając tutaj komentarze i porady.

Jak zwykle, jeśli potrzebujecie, otwierajcie fotki w nowej karcie w celu ich powiększenia :)

Co do techniki, pamiętajcie, że możecie użyć dowolnych farb (świetnie sprawdzą się zimne odcienie) i mieszać je jak wam się podoba. Nie wszystko musi być niebieskie ;)

Nadmienię tylko, iż model, który malowałam na potrzeby tego poradnika, to nie ten sam Nissa, co na zdjęciu powyżej. Zapomniałam o fotkach podczas wykonywania zlecenia, a tutorial powstał po jego zakończeniu, przy użyciu mojego, małego Nissy. Tak czy inaczej, technika wykonania jest identyczna.

Ok, a więc zaczynajmy :) Zapodkładujcie model, przy użyciu waszego ulubionego primer'a. W większości przypadków używam czarnego podkładu bo przywykłam do tego koloru i łatwo mi się z nim pracuje. Z kolei biały podkład zapewni wam jeszcze jaśniejsze, żywsze kolorki, więc możecie go użyć, jeśli chcecie. Jak widać na załączonym obrazku, mój model ma już pre-shading. Wykonałam go przy użyciu aerografu i odrobiny szarej farby. Dzięki temu niebieska farba będzie wyglądała żywiej a model zyska na trójwymiarowości.

Farby, których używałam:

Image

1. baza: Vallejo Air French Blue 71.088 (Vallejo Model Color 70.899 Dark Prusia Blue też będzie okej)

2. jaśniejsze odcienie: Vallejo Air Light Sea Blue 71.089 i Vallejo Model Color 70.961 Sky Blue

3. końcowe rozjaśnienia: Vallejo Model Color 70.961 Sky Blue i Vallejo Model Color 70.951 White

4. poświaty i cienie: Vallejo Game Color 72.088 Blue Ink, Vallejo Air 71.091 Signal Blue i Vallejo Game Color 72.051 Black

Możecie także pobawić się pigmentami fluorescencyjnymi, aczkolwiek nie jest to absolutnie konieczny zabieg. Jeśli pominiecie ten krok, model będzie wyglądał równie dobrze. Ten trik działa lepiej na dużych powierzchniach, a nasze ludziki są niewielkie. Prawdopodobnie nie zauważycie spektakularnej różnicy na załączonych zdjęciach gdyż nie udało mi się jej uchwycić ale mimo wszystko postanowiłam wspomnieć o tym produkcie w moim tutorialu, bo może komuś z was kiedyś przyjdzie ochota by go wypróbować, tym bardziej, że to świetna zabawa :)

1. Nałożyłam kilka cieniutkich warstw koloru bazowego (French Blue) by dobrze pokryć całą malowaną powierzchnię.

Image

Image

2. Następnie rozjaśniłam wybrane elementy pancerza przy użyciu Light Sea Blue i aerografu. Wyglądało to mniej więcej tak:

Image

Właściwie to wcale nie potrzebujecie aerografu, by zrobić użytek z tego poradnika. Ja używam go bo łatwo dzięki niemu uzyskać płynne przejście kolorów a poza tym mogę malować milion razy szybciej jednakże mam świadomość, iż nie każdy posiada taki sprzęt.
Jeśli wolicie pędzle, też sobie poradzicie. ( Przedstawiłam jak uzyskać podobny efekt, przy użyciu pędzla, na lewym udzie modelu, przemalowanym wcześniej na kolor bazowy)

Nałożyłam mix 1:1 French Blue i Light Sea Blue, na te miejsca, które chciałam uczynić jaśniejszymi. Starajcie się używać cienkich warstw rzadkiej farby aby uzyskać jak najpłynniejsze przejście kolorów.

Image

Pamiętajcie, że im więcej farby nałożycie, tym bardziej intensywny staje się jej kolor. Oznacza to, że możecie używać czas tej samej mieszanki kolorów, ale malować nią coraz mniejsze fragmenty. Przejście kolorów utworzy się od ciemniejszych odcieni (mało warstw mieszanki) do jaśniejszych (dużo warstw mieszanki). Jeśli nie wiecie jaka konsystencja farby jest odpowiednia by malować płynne przejścia kolorów, wyobraźcie sobie, że wasza farba musi być przezroczysta ale nie za rzadka, żeby nie utopić figurki. Utrzymanie takiego balansu, to być może cały sekret techniki layering'u. Zapomnijcie o poradach w stylu "A teraz rozwodnij farbę do konsystencji mleka". To bardzo mądrze brzmi, ale wątpię by ktokolwiek wiedział, jaka to w praktyce jest konsystencja. Przynajmniej ja nie mam pojęcia.
Wykonajcie sobie mały test. Upolujcie jakiś płaski plastik (np. Paletkę do farb), który już jest pomalowany albo ma wzorki.
Narysujcie na nim linię waszą farbą. Jeśli farba pokryje wszystko, oznacza to, że jest zbyt gęsta. Jeśli rozpłynie się dookoła i nie pokryje niczego a dodatkowo stworzy nieregularne plamy z brzydkimi krawędziami, to z kolei jest za rzadka. Idealna warstwa farby, przykryje powierzchnię łatwo i równomiernie, bez prawie żadnego nacisku dłoni na pędzel ale wciąż pozostanie przezroczysta i będziecie mogli zobaczyć co jest pod spodem. Musicie znaleźć ten konkretny moment, w którym farba jest wciąż przezroczysta a jednocześnie nie tworzy brzydkich krawędzi po wyschnięciu. Oczywiście czasem będziecie potrzebowali jeszcze rzadszych warstw farby do ekstremalnie delikatnych zmian koloru i glaze'ów, jakkolwiek w ogromnej większości przypadków, opisany przeze mnie sposób sprawdza się bardzo dobrze. Spróbujcie, a być może wasze przejścia kolorystyczne staną się płynniejsze :)

Image

Następny krok to nałożenie dwóch lub trzech cienkich warstw czystego Light Sea Blue na jaśniejsze obszary.

Image

Nie spieszcie się i starajcie się uzyskać jak najpłynniejsze przejście. Jak widzicie różnica nie jest zbyt wielka. Możecie ogarnąć wszystko bez aerografu. Oczywiście zajmie to więcej czasu i będzie wymagało cierpliwości i ostrożności :)

3. Następnie nałożyłam trochę Signal Blue, w miejscach, które chciałam przyciemnić. W tym przypadku , przejście nie musi być niesamowicie płynne gdyż później dodamy trochę niebieskiej poświaty, która wszystko nam naprawi :)

Image

4. Wydaje mi się, że ten krok, to jeden z najistotniejszych aspektów tego poradnika i w ogóle malowania modeli. Figurki Infinity są niezwykle dokładne, więc jeśli chcecie sprawić by wyglądały czysto i jasno, nie możecie pominąć żadnego szczegółu.
Starałam się oddzielić każdą płytę pancerza i każdą część ekwipunku cienką, ciemną linią. Zabieg ten pomaga wydobyć kształt każdej części, podkreślić jej szczegóły i stworzyć bardziej dramatyczny, komiksowy efekt. Potrzebujecie tylko cieniutkiego, ostro zakończonego pędzelka i trochę cierpliwości. 'Wash' wydaje się być łatwym wyborem, by przyspieszyć ten etap ale zaufajcie mi, rysowanie ciemnych linii jest lepszym wyborem. Zaufajcie mocy, jedi. ;)

Czarny kolorek wydaje się odpowiedni, jednak znowu używam Signal Blue. To bardzo ciekawy kolor. Nasycony i ciemny, ale nie za ciemny. Próbowałam obu i wolę Signal Blue :)
Wygląda to tak;

Image

5. Pora na rozjaśnianie pędzelkiem. Nałożyłam kilka warstw czystego Light Sea Blue aby rozjaśnić wybrane obszary. Starałam się zachować płynne przejście ale bez przesady. Ta technika to troszkę NMM. Jeśli chcecie by wasz model wyglądał żywo i dramatycznie, musicie zachować w miarę silny kontrast pomiędzy kolorami. Inaczej wszystko będzie wyglądało odrobinę płasko.

Image

Oprócz tego rozpoczęłam także pierwszy etap krawędziowania przy użyciu czystego Light Sea Blue.
Pamiętajcie, że rozjaśnienia na krawędziach powinny być cieniutkie.
Dzięki ostro zakończonemu pędzlowi, łatwiej narysujecie cienką linię. Aby wykonać highlighting na bardziej płaskich powierzchniach (jak zbroja na udach), sugeruję posłużenie się środkową częścią włosia pędzelka. Postarajcie się pokryć włosie równomiernie, bardzo małą ilością farby, następnie delikatnie dotknijcie krawędzi środkową częścią włosia i przesuńcie, rysując linię. Farba zostanie na samej krawędzi. Pamiętajcie tylko, by nie była zbyt rozcieńczona, gdyż linia będzie zbyt rozmyta, a potrzebujemy ostrej, zdecydowanej kreski :)

Image

6. Następnie, nałożyłam cienką warstwę mieszanki Light Sea Blue i Sky Blue (1:1) na jaśniejsze obszary pancerza.

Image

Potem, rozjaśniłam każdą krawędź przy użyciu czystego Sky Blue. Nie pomińcie żadnej, to bardzo istotne :) Linie mogą być grubsze przy jaśniejszych obszarach.

Image

Image

7. Teraz pora sprawić, by cienie stały się głębsze. Najlepszym sposobem by to osiągnąć jest użycie ink'ów, czyli atramentów. Inki są mocno przezroczyste i jednocześnie bardzo nasycone, więc użyjemy jednego z nich do wykonania poświaty koloru (glaze). Jedyną pułapką związaną z tym typem farb jest fakt, że czasem nadają elementom zbyt błyszczący wygląd. Aby tego uniknąć mieszam niebieski ink z kroplą 'matt medium'. Następnie nakładam mieszankę na ciemne i średnio-jasne obszary pancerza.
Jeśli wasze przejście pomiędzy kolorami nie było zbyt płynne, glaze powinien nieco je wyrównać i ujednolicić. Kiedy farba wyschnie uzyskacie mocny niebieski kolor i silniejszy kontrast.

Image

Image

Image

Trik z niebieskim pigmentem: Czasami, kiedy powierzchnia jest zbyt błyszcząca używam warstwy fluo pigmentu zmieszanego ze spoiwem akrylowym albo nawet odrobiną 'matt medium'. Kiedy wyschnie ładnie matowi powierzchnię a jednocześnie zachowuje swój mocny i szalony kolor :)

Image

8. Potem dodałam trochę czerni w najciemniejszych obszarach pancerza by dodatkowo wzmocnić efekt kontrastu na płytach pancerza.

Image

9. Na koniec dodałam kilka maleńkich punkcików/kropek, czystej bieli na krawędziach i narysowałam kilka bardzo cienkich rys na płytach pancerza. Ten zabieg sprawi, że będzie jeszcze bardziej hmmm.... lśniąco. :) Te małe punkciki przyciągają wzrok, więc namalujcie je na tych elementach, które chcecie podkreślić, jednak nie przesadzajcie, bo utracicie efekt wcześniejszej pracy przy przejściach kolorów i wszyscy będą widzieli tylko białe linie.

Image

No ;) To chyba wszystko. Mam wielką nadzieję, że spodoba się wam ten tutorial i wyciągniecie z niego coś przydatnego. Jestem bardzo szczęśliwa, że mogłam się tym z wami podzielić i życzę wszystkim udanego malowania! Jestem pewna, że udoskonalicie tą technikę i mam nadzieję, że ja również ulepszę ją z czasem. Wszystko to jest dzieckiem metody prób i błędów i wierzę, że zostało mi ich jeszcze sporo do popełnienia w tym temacie :)

Jeśli chcecie zobaczyć więcej modeli moich infinity, zapraszam do odpowiedniego tematu : http://www.data-sphere.net/forum/viewtopic.php?f=87&t=3103

'Live long and prosper' misiaczki,
Shiz
https://www.facebook.com/madebyshizune
shizune

Has liked: 22 times
Been liked: 54 times
  • Website

Re: Made by Shizune PANO BLUE TUTORIAL

by kashper » September 14th, 2015, 9:46 pm

Zajedwabisty tutorial :D
kashper

Has liked: 0 time
Been liked: 42 times

by artiss » September 15th, 2015, 11:52 am

Świetny artykuł. Technika na bardzo wysokim poziomie i ładnie wszystko opisane. Choć sam preferuje zdecydowanie tutoriale w formie video (bo lepiej widać jak kłaść kolejne warstwy i jak mieszać farby) to tutaj wydaje się wszystko w miarę czytelne i co mnie najbardziej urzekło nie ma mowy o "słynnej konsystencji mleka" którą to zdążyłem już znienawidzić;)

Osobiście zazdroszczę techniki i cierpliwości bo sam preferuje wszelakie metody speed paintingu, począwszy od aero a skończywszy na washach, inkach i drybrushach;) Wiem, że efektów nie można porównywać ale jak dotąd nie zdarzyło mi się malować figurek pod konkursy a jedynie na stół (a tam wiadomo, jatka). Jeśli chodzi o stylistykę to tutaj również preferuje malowanie "kamuflujące" niedostatki techniki czyli brud i nieco mniejszy kontrast (choć ten akurat bardzo mi się podoba). Nie mniej jednak tak czyściutkie malowanie ma również swój urok;)
artiss

Been liked: 1 time

by Usashi » September 17th, 2015, 9:50 am

Ponownie wielkie dzięki za poświęcony czas na zrobienie tutorialu krok po kroku, z dokładnymi opisami.
Zawsze jest ciekawie podejrzeć jakich technik i rozwiązań używają inni. Figura technicznie wygląda na majstersztyk, choć dla mnie kontrasty są ciut za mocne bo zbroja wygląda jak by była chromowana lub zrobiona ze szlachetnego kamienia, ale każdy maluje jak lubi i to jest piękne w tym hobby ;).

Chylę czoła przed zdolnościami i chęciami do przygotowania tutoriali. Pozostaje mieć nadzieję, że w przyszłości, możemy liczyć na więcej :).
Usashi

Has liked: 91 times
Been liked: 105 times

by Layla » September 17th, 2015, 2:46 pm

I już wiem coś więcej. Dziękuję. :glomp:
Z ciekawości, ile zajęło Ci malowanie tego modelu?
Image
Layla

Has liked: 1 time
Been liked: 49 times

by Nazroth » September 17th, 2015, 10:50 pm

Zajebisty tutorial - od dziś oficjalnie jesteś dla mnie boginią!

Image
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
www: http://scarhandpainting.com
Facebook: https://www.facebook.com/scarhandpainting
Nazroth

Has liked: 206 times
Been liked: 206 times
  • Website

by Grasiu » September 19th, 2015, 6:06 pm

Właśnie takiego czegoś oczekiwałem od książki Giraldeza, gdzie jest tylko opis w stylu: "zrobiłem efekt 1, zrobiłem efekt 2" itd.

Może podobny tutorial do ariadny?:-)
Taki randomowy kolo
Grasiu

Has liked: 23 times
Been liked: 15 times

by Maru » September 20th, 2015, 2:44 pm

bardzo fajny tutek - bardzo dobre zdjęcia - sama robiłaś czy ktoś ci pomagał
- ja wielokrotne starałem sie zrobić tutka i ilekroć miałem robić fotki sam to dostawałem cholery ...

a paznokcie to co White primer + ice blue ? :D
Nothing is True, Everything is Permissible. ~~ Hasan bin Sabbah
why no banners on ?? img -___-'
Maru

Been liked: 48 times

by Pierzasty » September 20th, 2015, 6:01 pm

Maru wrote:a paznokcie to co White primer + ice blue ? :D

Za jasne. Stawiałbym na reaperowski LED Blue, i to z dodatkiem bieli. :v:
Pierzasty

Been liked: 220 times

by shizune » September 22nd, 2015, 9:30 am

Wow, jestem zaskoczona aż tak pozytywnym odzewem :) Na pewno napiszę jeszcze jakiś artykuł, skoro tak wam się podoba.

@Layla - sprawdziłam w aparacie i pierwsze zdjęcie od ostatniego dzieli niecałe dwie godzinki. Nie wykorzystałam bardzo dużej ilości czasu na "przypozowanie" bo ustawiłam aparat na statywie dobrej pozycji i ewentualnie manipulowałam nim lewo-prawo-zoom.
Właściwie sama pozytywnie się zaskoczyłam, że to tak szybko, przy czym to jest płaska powierzchnia a w moim przypadku najwięcej czasu w malowaniu modelu zajmują pierdoły :D Nie wiem czy też tak masz. Paski, światełka, bajery. Taka wykończeniówka.

@Grasiu - Nie mam w domku nic do Ariadny, ale może to się kiedyś zmieni. :) A co z Ariadny Cię interesuje?

@Maru- Fotki robiłam sama. A raczej mój aparat robi je za mnie więc nie ma tu bonusów do chwały. Jestem ultra noobem w zakresie fotografii ale mam statyw i kompakta(chyba już gdzieś o tym wspominałam), który ma 3 ustawienia na krzyż i dzięki temu potrafię go zrozumieć. :)

Paznokcie to miętowy lakier, bodajże firmy kosmetycznej 'Bell' ;) Nie wiem, bo odkleiłam etykietkę przy kawie i plotach. Kupiłam w Rossmannie za jakieś grosze. :D Zapraszam i polecam <koniecznie głosem Piotra Fronczewskiego> :cool:

Jeszcze raz dzięki wszystkim za opinie i podpowiedzi :glomp:
shizune

• Website

by Venator » September 22nd, 2015, 10:55 am

Dziwne że facetów interesuje najbardziej jakiego lakieru uzywasz do paznokci...
A tutorial bardzo przydatny, oby takich więcej.
Venator

Been liked: 99 times

by Grasiu » September 22nd, 2015, 12:15 pm

shizune wrote:
@Grasiu - Nie mam w domku nic do Ariadny, ale może to się kiedyś zmieni. :) A co z Ariadny Cię interesuje?

Dzięki za odpowiedź, najbardziej interesują mnie cieżkie pancerze w zestawieniu z ubrankiem w moro jak np tank hunter, moblot czy vet kazak, czyli w skrócie surowe ariadnianskie blachy i moro ubranka.
Moglbym podeslac kilka modeli zeby stworzyć taki tutorial ale obawiam się że nie wyplaciłbym się przy ich odbiorze ;-)
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Maru » September 22nd, 2015, 1:17 pm

z tego co wyczytałem z fotek to masz to :
http://www.dpreview.com/reviews/canon-powershot-sx50-hs
hym zaskakujące dobre te fotki - ale obstawiam że myk polega na tym że ten aparacik balans bieli określa na podstawie szarości a nie na podstawie bieli / czerni co tłumaczy dlaczego fotki na czarnym wychodzą nie takie ..
Dziwne że facetów interesuje najbardziej jakiego lakieru uzywasz do paznokci...

no resztę wiem jest spis farbek i takich tam - a lakieru nie znam zwłaszcza jak stoi za tobą koleżanka i komentuje w wyniku czego główne konkluzje to:
"o kobiety też zajmują się tymi Głupotami ?"
"ty pokaż ja "
"Mpfffff z zazdrością" - fotka w kiecce przy paint stacion
"ha zacięła się przy penicure "
"ty jaki to lakier? - zapytaj sie "
to siem zapytałem :D
i informacje już przekazałem i dostałem zwrotna - Bell jest w Hebe nie w Roosmanie (w każdym razie w Warszawie)

a więcej tutków zawsze mile widzane
Maru

by postapokaliptyk » September 22nd, 2015, 1:28 pm

sorry, nie dałem rady...

Image
postapokaliptyk

Has liked: 228 times

by Maru » September 22nd, 2015, 2:02 pm

przez ciekawość przeraziła cie cześć o aparacie czy o lakierze ?
Maru

by postapokaliptyk » September 22nd, 2015, 2:10 pm

generalnie ton całości Twojego "ćwierkania", ale szczytem rzeczywiście był lakier
postapokaliptyk

by Maru » September 22nd, 2015, 2:22 pm

:lol: :lol:
w dużej mierze to transkrypt z tego co się dzieje w pokoju w którym sa 3 baby i jeden facet który przegląda forum i jak sa obrazki i niema na nich samochodu / kosiarki / to wywołuje to nagłe poruszenie i temat do gadania na następne 30 minut
- dowiedziałem się masy istotnych rzeczy na tematy zupełnie mnie nie interesujące :lol:
- ale tego już oszczędzę wam :lol:
Maru

by postapokaliptyk » September 22nd, 2015, 6:20 pm

Maru wrote:w dużej mierze to transkrypt z tego co się dzieje w pokoju w którym sa 3 baby i jeden facet

skąd tam macie faceta?
postapokaliptyk

by Bryndza » September 22nd, 2015, 7:53 pm

Zawsze byłem sceptycznie nastawiony do aerografu, który wg mnie tworzy zbyt bajkowe przejścia, lecz z biegiem czasu coraz bardziej się do niego przekonuje głównie ze względu na szybkość cieniowania właśnie takich elementów jak pancerze. Tak czy inaczej bardzo podoba mi się ten poradnik przez to, że elegancko przedstawiłaś m.in. rozkład światła na pancerzu, który sprawiał mi kłopoty. O Twoich modelach nie będę się zbytnio rozpisywał bo już wszystko zostało powiedziane ;) - klasa!
Mój FB z malowaniem
Bryndza

Been liked: 7 times

by shizune » September 22nd, 2015, 11:14 pm

@Maru: Nie wiem co powiedzieć. Poczułam się bardzo nieswojo, rozłożona tak na czynniki pierwsze przez nieznane mi kobiety

Koleżanki czy współlokatorki? Jeśli to drugie to świetny układ mieszkać tak z trzema laskami. Bystry facet z Ciebie :D

@Bryndza: miałam podobnie. Łatwo wpaść w pułapkę stosowania samego aerografu ;) wtedy robi sie płasko i mdło :) ale jak się zachowa balans to wszystko gra :)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
shizune

• Website

by ReyCast » September 22nd, 2015, 11:45 pm

To ja tak na szybko bo późno i kobieta nie stoi mi nad głową (zakazała mi czytania Twoich wpisów bo jesteś zbyt atrakcyjna- SIC! Kobieca zazdrość).

Tutek fajny. Fajnie by było zobaczyć kolejne etapy maziania tego pana.

Mogła być zrobić kampanię na patreonie tak jak to robi Aleksandra vel Girlpainting (taki ghotopotamik z niemiec ale za to bardzo sympatyczna dziewczyna). Wtedy kasiorka na modele by się znalazła.
ReyCast

by Hrafnarr » September 23rd, 2015, 9:41 am

Tutorial MEGA. Moje umiejętności zdaniem żony skoczyły o lata świetlne. Fajnie by było jakbyś dokończyła go pokazując co jak osiągałaś.
Hrafnarr

Been liked: 1 time

by Maru » September 23rd, 2015, 1:28 pm

HA !
wiedziałem
Teges tamteges a okazuje się że że Koleżanki / żony / kochanki / córki przez ramie lukaja co się tam dzieje i komentują - ba nawet komentują postępy w hobby
trzeba będzie założyć odpowiednik PUDELKA np "PĘDZELEK" i wpisywać newsy z palmy typu "Nowe W&N teraz tez do lakieru do paznokci" "Shizune w nowych botkach - i jaki ma to wpływ na malowanie" "moda dla modelarza - Na drwalo seksualny czy może Piwoseksualny' XD " i dział porad " jak być żona hobbysty 10 podstawowych zasad" "Test lakierów do paznokci - czyli okiem eksperta od Freehandów ":lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maru

by shizune » September 23rd, 2015, 11:56 pm

Ja uważam, że to wspaniałe, iż wasze kobiety interesuje co lubicie robić w wolnym czasie :D widać dobre kobiety to są ;)

Znów dziękuję chłopaki za komentarze :) jak będę kończyć ten model to wrzucę może coś jeszcze z nim związanego.
shizune

• Website

by Grasiu » September 24th, 2015, 4:07 pm

Komplementujcie sobie na prv.
Ja nadal podbijam temat i wrzucam na koniec kolejki zapotrzebowanie na czysto ariadnianskie tutki na tym poziomie:-)
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Nazroth » September 24th, 2015, 8:56 pm

Grasiu wrote:Komplementujcie sobie na prv.
Ja nadal podbijam temat i wrzucam na koniec kolejki zapotrzebowanie na czysto ariadnianskie tutki na tym poziomie:-)

Grasiu, masz tu na tacy podaną 'metodę'. Dodatkowo tutorial zawiera bogaty opis. Znając metodę wystarczy podmienić farby na odpowiedniki w innym kolorze, ale podobnym odcieniu i konsystencji. W zasadzie masz już narzędzie do wyjebistego wymalowania USAriadny - na tym etapie sam sobie wmawiasz, że potrzebujesz kolejnego tutorialu ;)

Ewentualnie zleć Beacie wymalowanie modelu do Ariadny za hajsy i może przy okazji zrobi tutorial :)

Pozdro600!
My goal is to 'live by the brush' as a passionate hobbyist and a Brush for hire.
Contact me at:
Nazroth

• Website

by Grasiu » September 24th, 2015, 9:14 pm

no zgadza się, ale ja bym chciał od razu jakiś ciekawy schemat kolorów zobaczyć. Ta pani wygląda super, are ariadna ma trochę inny styl, jest brudna, brak tu raczej nowych egzemplarzy wyposarzenia, raczej stan magazynowy. Tego nie potrafię sam wygenerować:(
Taki randomowy kolo
Grasiu

by Nazroth » September 30th, 2015, 11:44 am

Śladami mistrzyni...
Contact me at:
Nazroth

• Website

by Mysza » October 4th, 2015, 7:10 pm

Shizune mam takie małe pytanko. Jakich pędzli używasz ? Jakie byś poleciła dla osoby która nie maluje aerografem ??
Mysza

Has liked: 52 times
Been liked: 18 times

by Raeone » October 4th, 2015, 7:40 pm

Gdzieś widziałem że Beata maluje Army Painterami.
Ale głowy nie dam sobie uciąć.
PanO (NCA,ASA) Aleph (Falanga,V) Tohaa
Raeone

Has liked: 2 times
Been liked: 71 times

Next

Post a reply
60 posts • Page 1 of 2 • 1, 2

Return to Kącik artystyczno-modelarski

• Board index
  • The team • Delete all board cookies • All times are UTC [ DST ]